Braškiniai ledai
Ingredientai:
- 2 šaldyti bananai;
- 200 g braškių;
- apie 300 ml kokosų „pieno“.
Gaminimas:
1. Bananus sutriname kokteilinėje. Į trintus bananus supilame kokosų „pieną“ ir braškes. Viską gerai suplakame.
2. Gautą masę pilame į indą (aš naudojau pailgą kekso formą) ir paliekame šaldymo kameroje tol, kol sušals.
Mėtiniai ledai su šokolado gabaliukais
Ingredientai:
- 200 g anakardžių, išmirkytų per naktį;
- 1 indelis (400 ml) riebaus kokoso „pieno“;
- 65 ml klevų ar agavų sirupo;
- 6 valg. šaukšt. smulkintų šviežios mėtos ar pipirmėtės lapelių (arba stipresniam mėtiniam skoniui išgauti naudokite apie 1/2 šaukštelio pipirmėčių ekstrakto ar aliejaus);
- žiupsnelis druskos;
- 1/2 arbat. šaukšt. vanilės pastos;
- 100 g juodojo šokolado, kapoto gabaliukais.
Gaminimas:
1. Viską (išskyrus šokoladą) sudedame į galingą elektrinį maisto trintuvą ir sutriname iki vientisos tekstūros.
2. Įmaišome šokolado gabaliukus, supilame masę į šaldymui skirtą indą, uždengiame ir dedame į šaldiklį, kol sušals.
3. Prieš valgant leiskite truputi atšilti.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiams Skaniai kepa ir Valgykime sveikiau