Lęšių paštetas
Tai maistingas ir labai skanus paštetas, tinkantis šeimos veganams prie kūčių stalo.
Ingredientai:
-
240 g virtų rudųjų lęšių (100–120 g sausų);
-
6 didesni mėtų lapeliai (galima pakeisti lapeliais);
-
1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
-
50 g juodųjų alyvuogių;
-
1–2 skiltelės česnako (nebūtinai);
-
1 arbat. šaukšt. citrinos žievelės;
-
druskos;
-
juodųjų pipirų.
Gaminimas:
Ingredientus dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname. Jei masė per tiršta, galite įpilti nuoviro nuo lęšių. Galite sutrinti iki kreminės konsistencijos arba palikti kiek stambesnius gabaliukus. Taip pat galima alyvuoges smulkiai supjaustyti ir įmaišyti į paštetą.
Veganiškas pistacijų tinginys
Nors pistacijos ir nėra dažnas pirkinys, kartais galima palepinti save ir artimuosius.
Ingredientai:
-
1 pakelis paprastų sausainių;
-
1 skardinė sutirštinto kokosų pieno;
-
sauja pistacijų;
-
3 valg. šaukšt. kakavos;
-
150 g pistacijų pastos;
-
juodojo šokolado plytelė.
Gaminimas:
1. Sutrumpinkite sausainius mažais gabaliukais. Pridėkite sutirštinto pieno ir pistacijų pastos. Viską gerai sumaišykite.
2. Pistacijas nulupkite ir įdėkite į gautą masę, įberkite kakavos ir vėl viską gerai sumaišykite. Dar galite pridėti džiovintų uogų arba kitų mėgstamų priedų.
3. Gautą masę sudėkite į popieriumi išklotą indą.
4. Plytelę juodojo šokolado ištirpinkite ir užpilkite ant tinginio, įdėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų!
Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiams Sveikas receptas ir Pietų dėžutė.