Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nori – gali atrasti: veganiškoms šventėms – lęšių paštetas ir pistacijų tinginys

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – šventinis veganiškų receptų dvejetukas.
Veganiškų patiekalų duetas
Veganiškų patiekalų duetas / Tinklaraščio nuotr.

Lęšių paštetas

Tai maistingas ir labai skanus paštetas, tinkantis šeimos veganams prie kūčių stalo.

Ingredientai:

  • 240 g virtų rudųjų lęšių (100–120 g sausų);

  • 6 didesni mėtų lapeliai (galima pakeisti lapeliais);

  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;

  • 50 g juodųjų alyvuogių;

  • 1–2 skiltelės česnako (nebūtinai);

  • 1 arbat. šaukšt. citrinos žievelės;

  • druskos;

  • juodųjų pipirų.

Gaminimas:

Ingredientus dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname. Jei masė per tiršta, galite įpilti nuoviro nuo lęšių. Galite sutrinti iki kreminės konsistencijos arba palikti kiek stambesnius gabaliukus. Taip pat galima alyvuoges smulkiai supjaustyti ir įmaišyti į paštetą.

Tinklaraščio nuotr. /Lęšių paštetas
Tinklaraščio nuotr. /Lęšių paštetas

Veganiškas pistacijų tinginys

Nors pistacijos ir nėra dažnas pirkinys, kartais galima palepinti save ir artimuosius.

Ingredientai:

  • 1 pakelis paprastų sausainių;

  • 1 skardinė sutirštinto kokosų pieno;

  • sauja pistacijų;

  • 3 valg. šaukšt. kakavos;

  • 150 g pistacijų pastos;

  • juodojo šokolado plytelė.

Gaminimas:

1. Sutrumpinkite sausainius mažais gabaliukais. Pridėkite sutirštinto pieno ir pistacijų pastos. Viską gerai sumaišykite.

2. Pistacijas nulupkite ir įdėkite į gautą masę, įberkite kakavos ir vėl viską gerai sumaišykite. Dar galite pridėti džiovintų uogų arba kitų mėgstamų priedų.

3. Gautą masę sudėkite į popieriumi išklotą indą.

4. Plytelę juodojo šokolado ištirpinkite ir užpilkite ant tinginio, įdėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms.

Tinklaraščio nuotr. /Pistacijų tinginys
Tinklaraščio nuotr. /Pistacijų tinginys

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų!

Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiams Sveikas receptas ir Pietų dėžutė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų