„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Norintiems sveikiau: varškės apkepas su karamelizuotais bananais

Siūlome išbandyti varškės apkepą be glitimo su karamelizuotais bananais. Apkepas nėra saldus, tad jei norisi saldesnio varianto, ant viršaus galima apšlakstyti šiek tiek agavų sirupu ir pabarstyti cinamono su kokoso drožlėmis. Valgyti skanu su graikišku jogurtu ir uogomis.
Pyragas su karamelizuotais bananais
Pyragas su karamelizuotais bananais / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 360 g varškės 9 proc. riebumo,
  • 3 bananų,
  • 2 kiaušinių,
  • 2 v.š. kokoso drožlių,
  • 1 v.š. agavų sirupo, galima keisti nerafinuotu cukrumi,
  • 1,5 a.š. balkšvojo gysločio sėklų luobelių, galima keisti maltomis avižomis, avižų dribsniais arba avižų miltais,
  • 0,5 a.š. cinamono.

Gaminimas:

Sutriname varškę, du bananus, kiaušinius, luobeles ir cinamoną. Įmaišome kokoso drožles.

Kiek stambiau supjaustome bananą, išmaišome su cinamonu ir agavų sirupu.

Formą patepame aliejumi, dedame ant dugno karamelinius bananus ir pilame varškės masę.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 35-40 min. Iškepus, apverčiame formą, kad bananai liktų viršuje.

Skanaus!

Indrės Žemaitytės nuotr./Varškės apkepas su karamelizuotais bananais
Indrės Žemaitytės nuotr./Varškės apkepas su karamelizuotais bananais

Daugiau sveikų receptų ieškokite sulieknėk.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs