- Į dubenėlį sudėkite kvadratėliais sulaužytą juodąjį ir pieninį šokoladą. Ištirpinkite ant garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje. Sudėkite riešutų sviestą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite grietinėlę ir suplakite elektriniu plaktuvu, kol gausite tirštą kremą.
- Suberkite į kremą kepintus ir smulkintus lazdynų riešutus ir išmaišykite.
- Pertepkite vaflius paruoštu kremu. Suvyniokite į maistinę plėvelę, paslėkite ir palaikykite šaldytuve per naktį.
- Išimkite vaflius iš šaldytuvo, išvyniokite iš maistinės plėvelės. Supjaustykite gabalėliais. Kiekvieno gabalėlio viršų apliekite tirpintu juoduoju šokoladu ir apibarstykite kepintais bei smulkintais lazdynų riešutais. Palaukite, kol sustings, ir patiekite. Skanaus!
- Dideliame dubenyje sumaišykite laužytus morengus, plaktą grietinėlę, jogurtą ir apelsino žievelę, vanilę.
- Kitame dubenyje sumaišykite pjaustytus mangą, nutarkuotą žaliosios citrinos žievelę ir sultis.
- Į desertų indelius dėkite šaukštą morengų masės, po to šaukštą vaisių. Susluoksniuokite iki viršaus.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros.
- Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, kokosų drožles, migdolų plokšteles, sezamų ir moliūgų sėklas, saulėgrąžas, rudąjį cukrų, druską ir cinamoną.
- Nedideliame prikaistuvyje ištirpinkite medų. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi, kakava ir vanilės ekstraktu. Supilkite į dubenį su sumaišytais sausais ingredientais ir sumaišykite. Maišykite kuo kruopščiau. Svarbu, kad neliktų sausų produktų, visi apsiveltų medaus ir aliejaus mase.
- Kepimo popieriumi išklokite didelę kepimo skardą. Į ją plonu sluoksniu paskleiskite paruoštus produktus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kas 10 min. praverdamos orkaitės dureles ir išmaišydamos. Stenkitės, kad produktai būtų paskleisti kuo tolygiau.
- Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Jei norite, į atvėsusius traškius dribsnius įmaišykite smulkinto juodojo šokolado gabalėlius. Laikykite sandariame inde iki dviejų savaičių.
- Patiekite su jogurtu, uogiene ar kitais mėgstamais priedais. Skanaus!
1. Nuplaukite apelsiną ir išspauskite sultis. Bananus nulupkite ir perpjaukite išilgai.
2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite medų ir įpilkite 2 šaukštus apelsinų sulčių. Į likusias apelsinų sultis dėkite imbiero.
3. Kai keptuvėje ištirps medus, dėkite bananus, gaubtąja puse į viršų. Neuždengdami apie 5–10 min. kepkite ant silpnos ugnies, dažnai aplaistydami padažu.
4. Patiekite bananus su grietinėle ir apibarstykite riešutais.
Šaltinis: 15min.lt
1. Sausainius sumalkite į smulkius trupinius ir sumaišykite su lydytu sviestu.
2. Sausainių mase ištepkite kepimo formos dugną ir šonus, kad nebūtų jokių tarpelių. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.
3. Sūrį suplakite su cukrumi. Įmuškite po vieną kiaušinį ir vėl gerai išplakite. Įmaišykite krakmolą. Kai torto pagrindas atvės, supilkite sūrio kremą. Šiek tiek palaikykite šaldytuve.
4. Viršų puoškite pagal savo fantaziją :) Mes puošėme migdolų drožlėmis ir pjaustytu šokoladuku.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
- Į smulkintuvą sudėkite smulkintą šokolado plytelę, cukrų, druską, kakavą ir keletą kartų impulsyviai pamalkite. Tada sudėkite likusius produktus, išskyrus graikinius riešutus, ir sumalkite iki vientisos masės.
- Masę iškrėskite į sviestu išteptą ir kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (dydis – 18 x 18 cm), pyrago aukštis turi būti apie 2 cm. Apibarstykite graikiniais riešutais, dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 12– 15 minučių. Orkaitę išjunkite ir palikite pyragą orkaitėje dar 5 minutes. Tik neperkepkite – pyragas turi būti drėgnas. Pravėsusį pyragą supjaustykite kvadratėliais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Į varškę įpilkite pieną, cukrų, suberkite džiovintas spanguoles ir gerai išmaišykite.
2. Varškės mase įdarykite persikų puseles. Užbarstykite migdolų drožlėmis ir torto pabarstukais.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Išplakite grietinę su vaniliniu cukrumi.
2. Sutrupinkite pirmą meduolių sluoksnį į norimą formą. Bananus supjaustykite griežinėliais.
3. Ant meduolių sluoksnio užpilkite dalį grietinės ir išdėliokite bananus. Vėl trupinkite meduolių sluoksnį ir dėkite grietinės bei bananų.
Paprasta, bet labai gardu :)
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Viską sumaišykite ir ant kepimo popieriaus kepimo skardoje šauktu suformuokite sausainius. Kepkite 10 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Supilkite į prikaistuvį 150 ml pieno ir užvirinkite.
2. Likusiame piene išmaišykite miltus (turi nelikti gumuliukų) ir supilkite į užvirusį. Pakaitinkite, kol masė sutirštės, tada palikite atvėsti.
3. Kiaušinių trynius ištrinkite su cukrumi.
4. Sudėkite smulkintus sūrelius, supilkite spanguolių sultis ir elektriniu plakikliu suplakite vientisą masę. Sumaišykite su tiršta pieno mase.
Konditerio patarimas. Jei kremas skystokas, įmaišykite į jį žiupsnį brinkintos ir karšto vandens vonelėje ištirpintos želatinos.
1. Riestainius pamirkykite piene, kol suminkštės.
2. Išplakite varškę, vanilinį cukrų, cukrų ir kiaušinį iki vientisos kreminės masės (cukraus berkite pagal skonį).
3. Išdėliokite riestainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Į kiekvieną įkrėskite varškės masės.
4. Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
5. Prieš patiekdama į kiekvieno riestainio vidurį įspauskite po raziną.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Į molinį dubenėlį suberkite tarkuotą šokoladą, sudėkite kokosų aliejų. Statykite indą į prikaistuvį su karštu vandeniu ir maišykite, kol masė taps vientisa.
2. Ištraukusi dubenį iš vandens vonelės, po šaukštą įmaišykite maskarponę.
3. Atvėsusią masę palaikykite šaldytuve, tada iš jos aliejumi pateptomis rankomis suformuokite rutuliukus. Apvoliojusi kokosų drožlėmis, padėkite ant kepimo popieriaus, kad sukietėtų.
Verta žinoti
Dėl pikantiškumo į maskarponės masę galite įmaišyti kelis šlakelius konjako ar šaukštą kitą stiprios kavos, įkrėsti savo virtos uogienės ar įpilti vaisių sirupo.
1. Varškę, sirupą, kakavą sumaišykite, po truputį pilkite pieną ir gerai ištrinkite. Kai masė pasidarys vienalytė, sumaišykite ją su truputį atšilusiais ledais.
2. Masę išdėliokite į indelius, į kiekvieną įsmeikite po kelis sausainius. Ant viršaus užberkite po žiupsnelį kakavos miltelių.
1. Datules ir razinas sutrinkite elektrine trintuve.
2. Iš gautos lipnios masės torto formoje (su nuimamais šonais) formuokite nestorus „tešlos“ blynus.
3. Dėkite vieną blyną, tada jį pertepkite bananų ir obuolių kremu (vaisius taip pat sutrinkite trintuve). Taip dėkite keletą sluoksnių. Viršutinis sluoksnis turėtų būti datulių ir razinų masės.
4. Torto viršų aptepkite glajumi: smulkiai sutrintais anakardžių riešutais, išplaktais su medumi ir citrinų sultimis.
5. Prieš tiekdama leiskite tortui kelias valandas „susigulėti“.
1. Jei naudosite žemės riešutus, trumpai pakepinkite juos orkaitėje, pašalinkite luobeles ir susmulkinkite. Razinas gerai nuplaukite ir palikite nusivarvėti.
2. Nulupkite apelsinus, padalykite skiltelėmis, perpjaukite perpus. Jei odelės labai kietos, jas pašalinkite. Nulupkite ir supjaustykite gabalėliais kivius.
3. Nedideliame inde sumaišykite medų ir apelsinų sultis. Maišykite, kol ištirps medus. Galite įpilti šlakelį konjako. Įmaišykite riešutus ir razinas. Palikite valandėlę pastovėti.
4. Į stiklines taures sluoksniais sudėkite apelsinus ir kivius, užpilkite medaus ir riešutų padažo, dar galite uždėti šaukštą plaktos grietinėlės.