1
„Desertų klubo“ kepykla
Kokybiško, gardaus deserto verta išlaukti – tokia nuostata vadovaujasi Asta Petrus, visai neseniai įkūrusi „Desertų klubo“ kepyklą. Kepykla nauja, tačiau pati moteris skanėtų versle ne naujokė – prieš keletą metų su sese jos išleido knygą „Natūraliai saldu“, tuomet jau viena Asta sukūrė desertų prenumeratos projektą, kurį tęsia iki šiol. Dabar jos puoselėjamas skanumynų verslas turi ir savo namus, kurie bet kuriam svečiui atviri porą dienų per savaitę – penktadienį ir šeštadienį.
Šioje vietoje galima rasti dvi kategorijas skanėstų – saldžius ir nesaldžius kepinius (pyragus, keksus, sausainius, pyragėlius, fokačijas, kruasanus...) ir šaldomoje vitrinoje įsitaisiusius konditerijos gaminius – nuo veganiškų kąsnelių iki nuostabių tortų. Pasirinkimas čia didelis, šviežumas garantuotas, aptarnavimas malonus, o ir kainos adekvačios.
Kur
Zietelos g. 3, Vilnius
Darbo laikas
V–VI 9–15 val.
2
Kepykla „Tie Kepėjai“
Tai viena seniausiai dirbančių desertų studijų, nuo pat starto garsėjanti nuostata naudoti kokybiškus ingredientus, nedaryti kompromisų skoniui ir nežaisti su „popsiniais“ dekoro sprendimais. „Tų Kepėjų“ įkūrėja yra Laura Donėlė, į šį verslą prieš keliolika metų nėrusi iš visai kitos srities.
Šią kepyklą-studiją neblogai žino tie, kas ieško tortų įvairiausioms progoms, tačiau net jei ta proga – tik savaitgalis, čia verta užsukti. Gal pagriebsit keksiuką, gal sausainį, o gal kuris nors tortas bus supjaustytas ir pardavinėjamas gabaliukas. Vitrinoje derinama šios vietos ilgalaikė klasika ir nauji eksperimentai. Tiesa, kainos čia nemažos, kita vertus, gaunate kokybę, o ir neprisivalgote be saiko!
Kur
Tilto g. 6, Vilnius
Darbo laikas
I–V 12–18, VI 12–17 val.