Ingredientai:
- 2 dideli vaflių lakštai (rinkitės ne plonyčius, bet kuo storesnius);
- 700 g obuolių;
- 150 g cukraus;
- sauja migdolų;
- 1–2 valg. šaukšt. apelsinų cukatų (rasite pirkti didesnėse parduotuvėse), nebūtina;
- 1 valg. šaukšt. kakavos miltelių;
- 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 50 g juodojo šokolado (viršui papuošti).
Gaminimas:
1. Obuolius nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliai, suberkite į prikaistuvį, užpilkite cukrumi, pamaišykite ir palikite 30 min.
2. Migdolus lengvai pakepinkite sausoje keptuvėje ar orkaitėje, atvėsinkite ir gana stambiai sukapokite.
3. Prikaistuvį su obuoliais užkaiskite ir virkite ant nedidelės ugnies nuolat pamaišydami, kol obuoliai sukris, masė sutirštės. Supilkite citrinos sultis, suberkite riešutus, kakavos miltelius, cukatas (jei naudojate). Pavirkite dar 10 min., turite gauti tirštos konsistencijos, greitai stingstančią masę.
4. Ant didelės lentelės dėkite vieną vaflio lakštą, tolygiai užtepkite jį dar šilta obuoliene, tada dėkite antrą lakštą, gerai prispauskite antrą medine lentele ir dėkite vėsiai ar į šaldytuvą kelioms valandoms.
5. Šokoladą išlydykite ant garų, o tuomet apšlakstykite juo deserto viršų ir supjaustykite jį rombais.