Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nostalgiški mamos sausainiai – prieškalėdinė meditacija virtuvėje

Nunumaldomai artėjant didžiosioms metų šventėms artimuosius nustebinkite paprastumu – nostalgiši mamos sausainiai kai kuriuos grąžins į vaikystę.
Nostalgiški mamos sausainiai
Nostalgiški mamos sausainiai / Asmeninio albumo nuotr.

Kiekis: 3–4 skardos sausainių
Paruošimo laikas: 2 valandos
Reikės:

  • 300 g (2,5 puodelių) miltų;
  • 300 g „Piemenėlio Excellence“ sviesto;
  • 180 g (0,75 puodelio) „Piemenėlio Excellence“ grietinės;
  • 5 šaukštų cukraus;
  • 1 kiaušinio;
  • 320 g (1,5 puodelio) „Piemenėlio Excellence“ varškės;
  • Cukraus pudros papuošimui (nebūtina).
Asmeninio albumo nuotr./Nostalgiški mamos sausainiai
Asmeninio albumo nuotr./Nostalgiški mamos sausainiai

Paruošimo būdas:

  1. Paruošti kapotą tešlą. Ant švaraus stalviršio suberti miltus. Ant viršaus tarkuoti sviestą ir dideliu peiliu pjaustyti jį tol, kol susidarys smėlio tekstūra.
  2. Suberti varškę ir toliau pjaustyti tešlą, kol nebeliks didelių varškės granulių. Įmaišyti cukrų, grietinę ir kiaušinį. Išminkyti tešlą.
  3. Tešlą padalyti į dvi dalis, įvynioti į maistinę plėvelę ir šaldyti šaldytuve bent 1 valandą.
  4. Iškočioti maždaug 1,5 cm storio tešlą ant miltais pabarstyto stalviršio ir išpjaustyti formeles.
  5. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos kepti 175°C temperatūroje įkaitintoje orkaitėje.
  6. Patiekti ir pabarstyti cukraus pudra (nebūtina).
  7. Skanaus! – Barbora.

Dėkojame Barborai už receptą! Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse ir laimėti gardžių „Piemenėlio Excellence“ prizų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito