Tešlai:
- 3 stiklinės miltų;
- 5 valgomi šaukštai aliejaus;
- stiklinė karšto vandens;
Įdarui:
- 3 saujos džiovintų baravykų;
- svogūnas;
- morka;
- skiltelė česnako;
- žiupsnelis čiobrelio;
- žiupsnelis druskos.
Paruošimas:
1. Į miltus įpilkite aliejų, įberkite druskelės ir išmaišykite. Tada supilkite labai karštą, kone verdantį vandenį, ir maišykite su šaukštu, kol miltai išbrinks. Tešlai pravėsus ją gerai išminkykite rankomis, kad ji susijungtų į vientisą kamuolį. Uždengę tešlą rankšluostėliu ir palikite i imkitės įdaro.
2. Darydami įdarą ant šlakelio aliejaus pakepkite svogūną kol suminkštės, sudėkite burokine tarka tarkuotą morką. Viską pakepkite ir pagardinkite druskele. Tuomet supilkite susmulkintą česnaką, čiobrelius bei karštame vandenyje išbrinkusius baravykus. Viską maišant minutėlę pakepkite.
3. Tada iškočiokite tešlą ir gražiai suraitykite virtinius. Virkite pasūdytame vandenyje, kol iškils į paviršių.
Skanaus!
Kviečiame ir jus dalyvauti kalėdinių receptų konkurse! Savo patiekalų receptus su nuotraukomis siųskite el. paštu konkursai@15min.lt iki gruodžio 22 d.
Trijų laimėtojų laukia puikūs „Santa Maria“ prieskonių rinkiniai!