Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo motociklo į virtuvę: asmeninė baikerio sėkmės istorija ir neatrasti „Lvovo Gastro Pub“ skoniai

Drąsa ir kulinariniu kūrybiškumu pasižymintis naujasis šeimos gastrobaras Vilniuje įrodo, jog mėsa yra tobulas ingredientas kulinariniams eksperimentams, toliau diktuojantis šiuolaikinės virtuvės madas. Kaip bebūtų, „Lvovo Gastro Pub“ yra verta aplankyti ne tik dėl ambicingų mėsos patiekalų skonių, tačiau taip pat ir dėl po šio gastrobaro vardu slypinčios asmeninės istorijos.
Nuo motociklo į virtuvę: asmeninė baikerio sėkmės istorija ir neatrasti Lvovo Gastro Pub skoniai
Nuo motociklo į virtuvę: asmeninė baikerio sėkmės istorija ir neatrasti „Lvovo Gastro Pub“ skoniai / Partnerio nuotr.
Temos: 2 Baras Restoranas

Victor Hugo yra pasakęs: vienas dalykas yra stipresnis nei visos armijos pasaulyje – tai yra idėja, kuri ilgai laukė savo laiko, ir kurios valanda pagaliau išaušo. Lygiai taip, nors „Lvovo Gastro Pub“ savo duris pirmąkart atvėrė tik šių metų gegužės mėnesį, nuosavo gastrobaro idėją savininkas Gintautas brandino ilgus metus.

Partnerio nuotr./Nuo motociklo į virtuvę: asmeninė baikerio sėkmės istorija ir neatrasti „Lvovo Gastro Pub“ skoniai
Partnerio nuotr./Nuo motociklo į virtuvę: asmeninė baikerio sėkmės istorija ir neatrasti „Lvovo Gastro Pub“ skoniai

Pasakodamas apie tėtį, savininko sūnus Paulius šypsosi: „karjerą tėtis pradėjo dirbdamas restorane, buvo pasiryžęs ją ten ir užbaigti.“ Išties, nors Gintautas dar 90-taisias metais įgijo maisto paruošimo technologo diplomą, vėliau karjera pakrypo kitaip – ėmėsi vadovauti santechnikos skyriui. Tačiau per ilgus metus Gintauto susižavėjimas maistu neišblėso. Motociklu keliaudamas po užsienį, jis degustavo skirtingų virtuvių patiekalus, lavino skonį, namie gamino šeimai, bičiuliams ir vis svajojo vieną dieną atidaryti nuosavą gastrobarą. Tik po 20 metų, ištikimi Gintauto klientai, naujų modernių Lemberg apartamentų Lvovo gatvėje savininkai, užsiminė apie laisvas patalpas, esančias pirmajame to paties pastato aukšte. Tai ir buvo ilgai lauktas ženklas, jog Gintauto idėjos laikas išaušo!

Beveik dvejus metus Gintautas ir jo šeima kasdien po darbų vykdavo į būsimo gastrobaro patalpas, patys užsiimdami patalpų renovacijos darbais bei su interjero dizainerių pagalba detalė po detalės kurdami autentišką industrinę gastrobaro atmosferą. Savininkai neslepia – į „Lvovo Gastro Pub" sudėta visa jo bei jo šeimyniškių širdis.

Partnerio nuotr./Nuo motociklo į virtuvę: asmeninė baikerio sėkmės istorija ir neatrasti „Lvovo Gastro Pub“ skoniai
Partnerio nuotr./Nuo motociklo į virtuvę: asmeninė baikerio sėkmės istorija ir neatrasti „Lvovo Gastro Pub“ skoniai

Tai, jog šiandien gastrobaro svečiai garsiai džiaugiasi siūlomų patiekalų skonių originalumu ir darna taip pat yra „Lvovo Gastro Pub' savininkų bei šefo Tomo nuoširdaus atsidavimo darbui ir kantrybės rezultatas. Nors iš pirmo žvilgsnio gastrobaro meniu nepasirodo pretenzingai ilgas, visgi jam suderinti prireikė dviejų mėnesių nesibaigiančių degustacijų ir tobulinimo. Tik atradus stebinantį prieskonių derinį, pasiekus tobulą tekstūrą ir sukūrus akį lepinantį įvaizdį kiekvienam patiekalui, visi šypsodamiesi susižiūrėjo – metas atsidaryti!

Kaip bebūtų, kartais net ir didžiausią motyvaciją nurungti gali nepalankios aplinkybės. Belikus vos 2 dienoms iki numatyto gastrobaro atidarymo kovo 13-tąją, per Lietuvą nuaidėjo žinios apie nuo ateinančio pirmadienio prasidedantį karantiną. Paklaustas apie tuometinę būseną, Paulius prisipažįsta: „sužinoję apie karantiną su tėvais labai susijaudinome, nujautėme, jog jis gali smarkiai užsitęsti.“ Teko atšaukti šviežių produktų užsakymus iš Lietuvos ūkininkų ir pranešti nekantraujančiai personalo komandai, jog atidarymas bus atidėtas be aiškios tolimesnės datos. Visgi, Gintauto ilgametės svajonės šis iššūkis nesudrebino. Su plačia šypsena jis užtikrina: „iššūkiai ir yra skirti tam, jog pasitikrintum, ar tavo svajonės yra tvirtos. Manoji – akivaizdžiai tokia.“

Partnerio nuotr./Nuo motociklo į virtuvę: asmeninė baikerio sėkmės istorija ir neatrasti „Lvovo Gastro Pub“ skoniai
Partnerio nuotr./Nuo motociklo į virtuvę: asmeninė baikerio sėkmės istorija ir neatrasti „Lvovo Gastro Pub“ skoniai

Ilgainiui Gintauto šeimos bei visos personalo komandos kantrybė bei optimizmas atsipirko, ir gegužės 21-ąja „Lvovo Gastro Pub" sėkmingai aptarnavo savo pirmuosius svečius. Neprireikė nė savaitės, jog socialiniuose tinkluose pasirodytų naujovių išsiilgusių maisto mylėtojų pagyrimai neragautiems gastropubo patiekalams bei unikaliam interjero dizainui. Savininkų šeimai tokia pirmųjų svečių reakcija buvo atgaiva ir pilnavertiškas atpildas už jų besąlygišką atsidavimą.

Tai koks gi yra tas „Lvovo Gastro Pub"? Vienas žodis – ambicingas.

Vos įžengus pro šio gastrobaro duris, nusmelkia unikali industrinė dvasia. Interjere ryški geležies rūdos bei metališkų atspalvių sintezė sukuria solidžią vitališką atmosferą. Keliaujant prie staliuko, akys raibsta nuo turiningų gastrobaro interjero detalių. Pirmiausia, žvilgsnis užkliūna už didžiulio nespalvoto koliažo, besidriekiančio per visą sieną, kuriame vaizduojama Harley-Davidson motociklų istorija. Sužinau, jog pastarasis yra dizainerės gastrobarui darytas pagal specialų Gintauto užsakymą. Odinės kėdės, sunkiomis surūdijusios grandinėmis bei krumpliaračiais padabintos sienos ir masyvūs metaliniai šviestuvai kuria idealistinį industrinės revoliucijos įvaizdį. Kita ryški detalė, iliustruojanti ilgametę Gintauto aistrą motociklams – tai sidabro spalvos nupurkštas rankų darbo stalas, jo paties pagamintas iš seno numylėto motociklo variklio. Žinoma, prie jo priderintas ir tamsios odos minkštųjų baldų rinkinys su išsiuvinėta Harley-Davidson emblema. Tačiau ne tik šis iš motociklo variklio pagamintas stalas ypatingas: į kitų medinių stalų plokštes taip pat įmontuoti tikri motociklų diskai. Rodos, „Lvovo Gastro Pub" yra motociklų mylėtojų rojus!

Partnerio nuotr./Nuo motociklo į virtuvę: asmeninė baikerio sėkmės istorija ir neatrasti „Lvovo Gastro Pub“ skoniai
Partnerio nuotr./Nuo motociklo į virtuvę: asmeninė baikerio sėkmės istorija ir neatrasti „Lvovo Gastro Pub“ skoniai

Kita išskirtinė „Lvovo Gastro Pub" interjero detalė – tai įvairiais kolekciniais daiktais apdėliotas baras. Kolekcijų čia randu net keletą: trijų dešimčių rankinių kavamalių kolekcija, mažų kineskopinių televizorių rinkinys, motociklų modeliukų rinkinys ir, visų ryškiausia, įspūdinga kelioninių buteliukų kolekciją, kurią sudaro virš 200 unikalių buteliukų, surinktų iš skirtingų pasaulio vietų. Gintautas pasakoja, jog jį ir jo artimiausius bičiulius vienija ne tik meilė motociklams, tačiau ir kolekcionavimui. Pats Gintautas namie saugo kepurių bei motociklų šalmų kolekciją, o keli jo draugai, norėdami prisidėti prie „Lvovo Gastro Pub" sėkmės, nusprendė gastrobarui padovanoti savąsias kolekcijas, kurios dabar ir puošia barą.

Žinoma, ne tik „Lvovo Gastro Pub" aplinka, tačiau ir jų ruošiamas maistas yra ambicingas. Paklausti, kodėl pasirinko gaminti būtent naujosios Amerikietiškos virtuvės patiekalus, Gintautas bei šefas Tomas trumpam tyliai susižiūri ir vienas kitam nusišypso: išties gastrobaro maistas buvo derinamas prie industrinio restorano interjero. O kas gi labiau derėtų prie šaižių metalo atspalvių ir baikeriškų detalių jei ne mėsiški patiekalai? Tiesa, patiekalai stebina ne tik darniais skoniais, tačiau taip pat ir preciziškai sukurtais įvaizdžiais, kurie apsilankymo patirčiai suteikia dar daugiau dinamikos.

Pirmiausia prisėdus prie staliuko ir atsivertus valgiaraštį maloniai nustebina ne kasdieninių gastrobaro užkandžių pasirinkimas, iš kurių kiekvienas yra rūpestingai suderintas su unikaliais pagardais bei padažu. Tarp jų, virtos pupeles su čili aliejumi ir čiobreliais, traškūs vištienos sparnelisi su „Buffalo“ padažu bei jautienos tartaras su miško grybais ir dumplainiais. Rodos, sau mielą skonį čia atras kiekvienas. Maloniausia, jog kad ir ką bepasirinktum, kiekvienas kąsnis trykšta šviežumu ir gardžiai tirpsta burnoje.

Partnerio nuotr./Nuo motociklo į virtuvę: asmeninė baikerio sėkmės istorija ir neatrasti „Lvovo Gastro Pub“ skoniai
Partnerio nuotr./Nuo motociklo į virtuvę: asmeninė baikerio sėkmės istorija ir neatrasti „Lvovo Gastro Pub“ skoniai

„Lvovo Gastro Pub" pagrindinių patiekalų kokybės vizitinė kortelė – brandinta mėsa bei šviežia žuvis, kurios abi į gastrobarą atkeliauja tiesiai iš Lietuvos ūkių. Iš jautienos sultinio consommé šefo gaminamas sodrus ir aromatingas padažas yra daugelio čia ruošiamų patiekalų bazė. Juo praturtinami sotieji mėsos patiekalai, troškiniai, sriubos. Lengvesnio maisto mylėtojams šefas siūlo ragauti salotas su sūdytu vaivorykštiniu upėtakiu, perlinių kruopų rizotą su baravykais, kreivabudėmis ir kietuoju sūriu ar lankytojų pamiltas midijas su baltojo vyno ir grietinėlės padažu arba kokoso pieno ir kario padažu. Tuo tarpu alkaniausiems siūlomi gurmaniški mėsos patiekalai. Tarp klientų sensacija jau tapti spėjo jautienos žandas, troškintas aluje su salierų tyre ir spanguolėmis, kurį šefas su didžiausiu atsidavimu ruošia net apie 3 valandas. Kiti ne ką mažiau įstabūs pasirinkimai tai: ėriuko koja su bulvių koše, pagardinta apelsinų-čili padažu ir kalendromis, brandintos jautienos antrekotas su krevetėmis, sultingi kiaulienos šonkauliukai bei antienos filė su burokėlių tyre ir keptais brokoliais. Be to, „Lvovo Gastro Pub" patys rūko čia patiekiamą žuvį, vytina bei brandina mėsą. Nėra stebėtina, jog klientai čia sugrįžta vėl ir vėl, mat išragauti viliojančių patiekalų per vieną ar net keletą kartų – tiesiog neįmanoma!

Partnerio nuotr./Nuo motociklo į virtuvę: asmeninė baikerio sėkmės istorija ir neatrasti „Lvovo Gastro Pub“ skoniai
Partnerio nuotr./Nuo motociklo į virtuvę: asmeninė baikerio sėkmės istorija ir neatrasti „Lvovo Gastro Pub“ skoniai

Besigardžiuojantiems nepriekaištingu maistu, „Lvovo Gastro Pub" siūlo atsigaivinti gėrimais, specialiai priderintais prie pasirinkto patiekalo. Vasaros laikotarpiu taip pat tiekiami šalti spalvingi kokteiliai, kurių stebinančiai sodrios spalvos išgaunamos naudojant natūralius ingredientus. Galiausiai, puikus finalinis apsilankymo akcentas – tai gastrobaro desertai, kuriuos kasdien šefas šviežiai gamina vis kitokius.

Beje, šiltojo sezono metu, gastrobaras lankytojus kviečia mėgautis geru oru ir gardžiuosius patiekalus ragauti lauko terasoje. Pučiant švelniam vasaros vėjui ir šildant saulei, naujais skoniais mėgautis yra dar maloniau!

Be to, „Lvovo Gastro Pub" ne tik kviečia pietų ar vakarienės, tačiau siūlo ir daug kitokių paslaugų. Viena slaptų gastrobaro stiprybių yra banketų bei furšetų ruošimas. Kiekvienam užsakymui šefas kuria individualų meniu, besirūpindamas, jog tiekiami užkandžiai bei karštieji patiekalai būtų ir stulbinančiai gardūs, ir kartu prasmingai praturtintų šventės ar renginio atmosferą. Vasaros proga gastrobaras taip pat ruošia mėsą, kurią patys klientai gali išsikepti savo namuose ar išvykoje į gamtą. Ruošdamas užsakymą, „Lvovo Gastro Pub" šefas atsižvelgia į klientų mėgstamus prieskonius ir būsimo patiekalo ragautojų skaičių ir net gi pataria, kaip tinkamiausiai iškepti pasirinktą mėsą, priderinti padažą bei garnyrą, jog sužavėti liktų visi, nuo mėgėjų iki tikrų gurmanų. Šnekėdama su Gintautu sužinau ir dar vieną slaptą naujieną, kuri jau netrukus pasirodys „Lvovo Gastro Pub" – gastrobaras kvies svečius į teminius degustacijos bei muzikinius vakarus! Tad tik belieka kantriai sekti tolimesnes naujienas „Lvovo Gastro Pub" Facebook puslapyje.

Tad reziumė – „Lvovo Gastro Pub" tai unikali nauja vieta Vilniuje, kurią tiesiog būtina aplankyti!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento