Ispaniškų spurgų tešlai reikės:
- 250 g vandens;
- 140 g miltų;
- 2 kiaušinių;
- 60 g sviesto;
- 20 g cukraus;
- žiupsnelio druskos.
Spurgų apvoliojimui:
- 200 g cukraus;
- 2 arb. š. cinamono.
Padažui:
- grietinėlės;
- tirpinto karšto šokolado.
Kepimui:
- 1 l aliejaus.
Kaip gaminti:
Ispaniškų spurgų tešlai inde sumaišome vandenį, kubeliais pjaustytą sviestą, druską ir cukrų. Kaitiname iki užvirimo.
Į vandenį suberiame miltus ir maišome mediniu šaukštu, kol tešla sušoks į vientisą kamuolį. Perdedame tešlą į dubenį ir paliekame pravėsti 7 minutes.
Į tešlą po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišome, kad tešla būtų glotni, bet ne per skysta.
Dideliame puode įkaitiname aliejų, jis turėtų apsemti 2 pirštus nuo dugno.
Pripildome konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu ir išspaudžiame virš įkaitusio aliejaus pailgas juosteles, jas prie pat antgalio nupjaudami peiliu.
Kepame keletą minučių, nuolat pasukiodami šaukštu, kad gražiai apskrustų iš visų pusių.
Išimame ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, paliekame keletui minučių, kad susigertų riebalų perteklius ir perkeliame į lėkštę, kurioje esame sumaišę cukrų su cinamonu.
Gerai išvoliojame kiekvieną churrą ir paliekame pravėsti. Taip iškepame visą tešlą.
Ruošiame šokoladinį padažą: pašildome grietinėlę. Užpilame ją ant susmulkinto šokolado. Paliekame apie minutę ir tuomet sukamaisiais judesiais išmaišome, kol nebelieka šokolado gabaliukų.
Gardžios degustacijos!