Sutarkuoti ir įmaišyti į blynų tešlą galima daugelį daržovių. Norite išvengti baltų miltų? Rinkitės speltos arba avinžirnių, grikių ar avižų miltus. Eksperimentai virtuvėje gali būti nuostabūs, o mes jums siūlome 5 įdomesnius daržovių blynelių receptus.
Kai kam blynai asocijuojasi su saldžiu ar bent neutraliu patiekalu, valgomu pusryčiams ar vakarienei. Bet blynai gali būti ir „rimto“ skonio, net jeigu yra be mėsos. Daržoves pagardinę česnaku, petražolėmis ir svogūnais gausime labai sotų ir sveiką patiekalą pietums, o pilvas net nesupras, kad tai buvo ne kepsnys.
Pikantiški daržovių blyneliai
Reikės:
- 1 cukinijos,
- 4 morkų,
- 1 pundelio svogūnų laiškų,
- 2 skiltelių česnako,
- saujos šviežių petražolių,
- 2,5 st. miltų,
- žiupsnelio druskos,
- 1 arb. š. kepimo miltelių,
- 1 arb. š. sodos,
- 2 kiaušinių,
- 1,5 st. pasukų,
- ½ st. pieno,
- 150 g sviesto,
- rafinuoto rapsų aliejaus kepimui.
Gaminimas:
Morkas ir cukiniją sutarkuokite burokine trintuve. Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus, petražoles ir česnaką.
Pasiruoškite blynų tešlą. Ištirpinkite sviestą ir palikite ataušti. Kiaušinius išplakite su druska, supilkite pieną ir pasukas, maišydami po kelis šaukštus berkite miltus. Galiausiai supilkite atvėsusį sviestą bei susmulkintas daržoves ir gerai išmaišykite tešlą.
Blynus kepkite gerai įkaitintame aliejuje. Patiekite su grietine ir susmulkintais svogūnų laiškais.
Prisimenate animacinių filmukų herojų Popajų? Taip, tą, kuris akimirksniu sustiprėdavo, sudorojęs skardinę špinatų. Nenuostabu, mat špinatuose yra daug geležies, tad jeigu norime tvirtybės, turėtume prisiminti šią puikią daržovę. Siūlome išsikepti blynelių su špinatais, kurių privalgę galėsite kalnus nuversti!
Špinatų blyneliai
Reikės:
- 200 g šviežių špinatų.
- 1 st. pasukų,
- 1 kiaušinio,
- 1 st. miltų,
- 1 valg. š. aliejaus tešlai,
- 1 valg. š. cukraus,
- 1 arb. š. kepimo miltelių,
- ½ arb. š. sodos,
- ½ arb. š. druskos,
- rafinuoto rapsų aliejaus kepimui.
Gaminimas:
Į smulkintuvą suberkite špinatus, supilkite pasukas ir aliejų, įmuškite kiaušinių ir išplakite iki vientisos masės.
Kitame inde sumaišykite sausuosius ingredientus: miltus, druską, kepimo miltelius, sodą ir cukrų.
Miltų mišinį suberkite į špinatų masę ir išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite rapsų aliejų ir kepkite plonus blynelius. Labai skanu su grietine ir rūkyta arba sūdyta lašiša.
Šis receptas gali visiškai sugriauti jūsų įsitikinimą apite tai, kokie gali būti blynai. O jie gali būti ne tik pikantiški, bet ir aštriai kutenantys gomurį bei patenkinantys visus mūsų norimus skonius. Taigi – blynai tiems, kurie nori jausti, ką valgo ir dar ilgai mėgautis malonia šiluma visame kūne, kurią užkuria čili pipiriukai.
Aštrūs daržovių blyneliai
Reikės:
- 2 didelių morkų,
- 1 saldžiosios bulvės,
- 1 nedidelės cukinijos,
- 2 didelių kiaušinių,
- 8 valg. š. avinžirnių miltų,
- saujos susmulkintų šviežių petražolių,
- 1 arb. š. korėjietiško „Gochujang“ padažo (arba kitokio čili padažo),
- 3 lašelių Tabasco padažo,
- 1 arb. š. džiovinto česnako,
- žiupsnelio druskos,
- ½ arb. š. kepimo miltelių,
- šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
- rafinuoto rapsų aliejaus kepimui,
- „Sriracha“ aitriųjų paprikų padažo patiekimui.
Gaminimas:
Morkas, saldžiąją bulvę ir cukiniją sutarkuokite šiaudeliais.
Susmulkintas daržoves ir petražoles suberkite į dubenį, įmuškite kiaušinius, sudėkite aštrų padažą, česnaką ir išmaišykite.
Suberkite kepimo miltelius ir avinžirnių miltus. Priklausomai nuo daržovių kiekio ir jų vandeningumo, miltų gali prireikti šiek tiek daugiau arba mažiau.
Keptuvėje įkaitinkite rapsų aliejų ir kepkite nedidelius blynelius. Patiekite juos su „Sriracha“ aitriųjų paprikų padažu arba grietine, jeigu nemėgstate aštriai.
Didelis ir nuotaikingas moliūgas ne veltui vadinamas daržo karaliumi. Juk kokia daržovė gali su juo varžytis autoriteto didumu? O ši tropinė vasara oranžinių gražuolių privertė pilnus laukus, tad tarkuokime, virkime ir kepkime! Moliūgų blynai yra vieni skaniausių, o sumaniai parinkti prieskoniai šiam patiekalui gali suteikti vis kitokį aromatą.
Moliūgų blynai
Reikės:
- 1 st. smulkiai tarkuoto moliūgo,
- 1,5 st. miltų,
- 2 arb. š. kepimo miltelių,
- ¼ arb. š. sodos,
- 1,5 arb. š. cinamono,
- ¼ arb. . malto imbiero,
- 1 arb. š. meduolių prieskonių,
- ½ arb. š. druskos,
- 2 kiaušinių,
- 50 g sviesto,
- 0,5 st. pieno,
- 3 valg. š. klevų sirupo,
- rafinuoto rapsų aliejaus kepimui.
Gaminimas:
Dideliame dubenyje sumaišykite tarkuotą imbierą ir tirpintą sviestą. Supilkite pieną, klevų sirupą, įmuškite kiaušinius. Gerai išplakite iki vientisos masės.
Kitame dubenyje sumaišykite visus biriuosius ingredientus: miltus, kepimo miltelius, ir sodą, prieskonius.
Moliūgų masę sumaišykite su miltų mišiniu, gerai išmaišykite.
Keptuvėje gerai įkaitinkite rapsų aliejų ir kepkite blynelius, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Patiekite su klevų sirupu ir tirpintu sviestu.
Dauguma iš mūsų dievina bulvinius blynus, cukinijų gerbėjų gretos taip pat nemažos. Tačiau ar bandėte kada nors šias daržoves suderinti? Maišyti galite nebūtinai nurodytu santykiu, tačiau rezultatas visada jus nustebins!
Cukinijų ir bulvių blynai
Reikės:
- 1 nedidelės cukinijos,
- 1 didelės bulvės,
- 1 nedidelio svogūno,
- 1 kiaušinio,
- 1 valg. š. miltų,
- žiupsnelio druskos,
- žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
- rafinuoto rapsų aliejaus kepimui.
Gaminimas:
Cukiniją ir bulvę sutarkuokite ilgais plonais šiaudeliais, svogūną smulkiai supjaustykite.
Į daržovių tarkius įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, pagardinkite druska ir pipirais. Masę gerai išmaišykite ir kepkite gerai įkaitintame rapsų aliejuje. Patiekite su graikišku jogurtu.
Gardžių blynų ir lai jie patinka visiems jūsų šeimos nariams!