Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuodėmė, kuriai atsispirti nėra prošvaisčių: baltajame šokolade išmaudytas marmurinis keksas

Nebūtina laukti ypatingos šventės, kad pasilepintume save gardžiu desertu. Progą susikurti bet kurią dieną galime patys – juolab kad reikėtų džiaugtis kiekviena savo gyvenimo akimirka. Netgi įprastu kavos ar arbatos puodeliu, su kuriuo skonio receptorius palepintų koks nors keksas, pavyzdžiui... marmurinis.
Thumb
Viktorija Dubinskienė ir Deividas Bendžius

Naujausiame kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizode marmurinį keksą kepa technologė Viktorija Dubinskienė ir fotografas Deividas Bendžius.

Minkštas, kvapnus, o dar ir baltojo šokolado glaistu aplietas – tiesiog burnoje tirpsta.

Kvieskite prie stalo šeimos narius – vakaras nusimato itin saldus ir malonus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Marmurinis keksas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Marmurinis keksas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Marmurinis keksas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Marmurinis keksas

Ingredientai:

  • baltasis šokoladas „RIMI BASIC“
  • 4 vnt. kiaušinių „RIMI BASIC“
  • 100 ml pieno „RIMI BASIC“
  • 300 g minkšto sviesto „RIMI BASIC“
  • 200 g miltų „RIMI BASIC“
  • 350 g cukraus
  • 30 g kakavos
  • 7 g kepimo miltelių
  • žiupsnelis cukraus

Gaminimas:

  • Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Kiaušinius įmuškite po vieną, vis išsukant iki purumo. Į kiaušinių masę dėkite miltus su kepimo milteliais ir druska. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Tirštumą koreguokite, pildami pieną.
  • 1/3 tešlos atskirkite, įdėkite kakavos ir išmaišykite.
  • Į sviestu pateptą formą pilkite pusę likusios šviesios tešlos, po to – kakavinę tešlą ir vėl šviesią.
  • Šakute šiek tiek sumaišykite ir šaukite kepti į 160–170 laipsnių temperatūros orkaitę.
  • Kol kepa keksas, gaminkite baltojo šokolado glaistą. Išlydykite baltą šokoladą, pilkite šlakelį pieno, viską išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Glaistą užpilkite ant pravėsusio kekso.

Skanaus!

VIDEO: „Druska ir pipirai“: marmurinis keksas nepalieka abejingų – nuginklavo ir fotografą D.Bendžių

Daugiau kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizodų bei receptų rasti galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų