Nejuokauju, šiaip jau nesu didelė sviesto mėgėja, bet šis pakylėja visą patiekalą kokiais trimis aukštais. Tad nedaugžodžiausiu ir pasidalinsiu receptu, kurį sulipdžiau iš kelių.
Ingredientai:
- 1 kiaušinis,
- 500 g rikotos,
- 200 g špinatų,
- 40 g parmezano,
- 3-4 šaukštai miltų,
- žiupsnis druskos,
- 1/2 šaukštelio muskato riešuto,
- ~70 g sviesto,
- saujelė šalavijo.
Gaminimas:
Špinatus nublanširuojame: sumetame į verdantį vandenį minutei ir perkeliame į ledinį. Atvėsusius gerai nugręžiame ir kuo smulkiau supjaustome.
Kiaušinį lengvai išplakame su druska ir muskato riešutu. Sudedame špinatus, rikotą, parmezaną ir išmaišome. Galiausiai sudedame miltus. Dedame pirmiausia tris šaukštus ir pasižiūrime, ar užtenka tešlos tvirtumo – galima vieną bandomąjį virtinuką išvirti ir pažiūrėti, ar neištižo. Nedidelius virtinukus formuojame rankomis arba dviem šaukštais.
Dedame į sūdytą verdantį vandenį ir verdame apie 2 minutes.
Patiekiame su šalavijų degintu sviestu ir papildomu žiupsniu parmezano. Sviestą ruošiame paprastai: kaitiname su žolelėmis, kol sviestas paruduoja, o šalavijų lapeliai sukepa.
Skanaus! Daugiau Dovilės receptų ieškokite #salotųnenoriu.