Jums reikės:
600 g vištienos filė;
1 didelis raudonasis svogūnas, supjaustytas griežinėliais;
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
150 ml buteliuko granatų sulčių;
100 g kuskuso;
1 vištienos sultinio kubelis;
4 valgomieji šaukštai trintų pomidorų pastos;
2 valgomieji šaukštai harisos pastos;
100 g moliūgų ar saulėgražų sėklų.
Gaminimas:
Užvirkite virdulį ir didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite kuskusą į dubenį su prieskoniais ir sutrupinkite pusę sultinio kubelio. Į keptuvę suberkite svogūną ir kepkite kelias minutes, kad suminkštėtų. Kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu, kad tik apsemtų, tada dubenį uždenkite rankšluosčiu ir atidėkite į šalį.
Svogūną nustumkite į vieną keptuvės pusę, sudėkite vištienos filė ir apkepkite iš visų pusių. Įmaišykite trintų pomidorų pastą ir harisą bei granatų sultis, tada suberkite likusį sultinio kubelį ir gerai pagardinkite prieskoniais. Virkite neuždengę 10 min., kol padažas sutirštės ir vištiena iškeps.
Įmaišykite sėklas, keletą jų pasilikite ir išbarstykite prieš patiekdami. Galiausiai, į lėkštę sudėkite jau išbrinkusį kuskusą, ant jo uždėkite keptuvėje esančią vištienos ir daržovių masę. Salotas pagardinkite likusiomis sėklomis ir skanaus!