Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su ananasais
Ingredientai (8 pyragėliai):
- 1 prinokęs ananasas;
- 4 stačiakampiai lakštai šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos;
- 4 arbat. šaukšt. minkšto sviesto;
- 4 arbat. šaukšt. skysto medaus.
Gaminimas:
1. Tešlą išimkite iš šaldytuvo ir palikite pastovėti apie 20 min, kol kiek atšils, kad taptų paslankesnė.
2. Paruoškite 8 apvalius ananaso gabalėlius: vaisių nulupkite, supjaustykite maždaug 5–7 mm storio griežinėliais, aštriu mažu peiliuku išpjaukite vidurį.
3. Tešlos stačiakampius pjaukite pusiau, kad gautumėte kvadratus ir išdėliokite kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Kiekvieną jų švelniai patepkite sviestu – vienam kvadratui naudokite apie 1/2 arbat. šaukštelio. Tada ant sviestu patepto tešlos kvardato dėkite ananaso žiedą (jei norite, galite apipjaustyti tešlos kraštus, kad gautumėte apskritimą – tačiau tai estetikos reikalas, skonis nepakis).
4. Dėkite skardą į iki 210 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol tešlos krašteliai taps auksiniai – apie 15–20 min.
5. Vos tik ištrauksite iš orkaitės, patepkite dar karštus ananasus medumi.
6. Jei norite, šiuos pyragėlius galite papuošti mėtomis ar dar šiltus patiekti su ledais. Valgykite tą pačią dieną, kitą jie nebebus tokie skanūs.
Jogurto ir ananasų desertas
Ingredientai (4 asm.):
- 1/2 sunokusio ananaso;
- 500 ml graikiško jogurto;
- pakepintų migdolų plokštelių arba moliūgų sėklų.
Gaminimas:
1. Ananasą nulupkite, supjaustykite gabaliukais (vidurinės kietos šerdies nenaudokite), dėkite į elektrinį maisto kombainą ir sutrinkite iki piurė (gali likti nedidelių gabaliukų).
2. Jogurtą gerai išmaišykite, kad būtų vientisesnis, glotnesnis.
3. Į žemas stiklines ar indelius desertams dėkite po porą šaukštų jogurto, tada panašų kiekį ananasų piurė, ant viršaus ir vėl jogurto, o galiausiai papuoškite migdolų plokštelėmis ar moliūgų sėklomis.
4. Jei norite, šį desertą galite patiekti ir lėkštėse – skonis nenukentės.