Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuostabios salotos, kur pirmu smuiku groja avokadas ir tunas. Būtina išbandyti!

Paskutinį pavasario mėnesį salotos visu smarkumu įsiveržė į valgiaraštį, juolab kad ir šviežių gėrybių vis daugiau. Kviečiame išbandyti gaivias ir lengvas salotas, kuriose centriniais ingredientais tampa avokadas ir konservuotas tunas, o kitais produktais galima nemažai varijuoti. Salotos skanios ir labai maistingos, išbandykit!
Salotos su tunu ir avokadais
Salotos su tunu ir avokadais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 prinokę, tačiau standūs avokadai, supjaustyti kubeliais ar griežinėliais;
  • 1 skardinė tuno, gabaliukais konservuoto aliejuje (aliejų nupilkite, o tuną kiek pasmulkinkite);
  • keli lapai romaninių salotų (ar kitų salotų standesniais lapais);
  • 1 trumpavaisis agurkas, supjaustytas griežinėliais;
  • gabaliukas fetos sūrio, stambiai sutrupinto (nebūtina);
  • keliolika Kalamata alyvuogių, be kauliukų, supjaustytų ketvirčiais arba griežinėliais;
  • ryšelis plokščialapių šviežių pertražolių, smulkiai sukapotų;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 0,25 arbat. šaukšt. druskos.

Gaminimas:

1. Į dubenį, kuriame maišysite salotas, pirmiausia supilkite aliejų, citrinos sultis, berkite druskos ir paplakite viską šakute.

2. Tuomet suberkite avokado gabaliukus ir išmaišykite, kad avokadas pasidengtų padažu. Suberkite visus likusius ingredientus, išskyrus fetą (jei naudojate), atsargiai išmaišykite ir tik tada suberkite fetą.

3. Tiekite iškart arba 3060 min. palaikykite salotas šaldytuve (būtų gerai jas suvalgyti gana greitai, šaldytuve ilgai nelaikyti).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas