Ingredientai:
- 1 avokadas;
- 1 nedidelis agurkas;
- 200 g riebios varškės;
- 200 g grietinės;
- 1 baltasis svogūnas;
- įvairių mėgstamų žalumynų (svogūnų laiškų, petražolių, krapų);
- 0,5 citrinos išspaustos sultys;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- žiupsnelis cukraus.
Gaminimas:
1. Visus žalumynus nuplaukite, labai smulkiai sukapokite. Svogūną nulupkite, smulkiai sukapokite.
2. Avokadą ir agurką nulupkite, susmulkinkite, sudėkite į elektrinį smulkintuvą. Ten pat sukrėskite grietinę, varškę, supilkite citrinos sultis, suberkite cukrų, svogūną ir žalumynus.
3. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Likučius laikykite šaltai, uždengtame indelyje. Tačiau geriausia suvartoti kuo greičiau, nes ilgainiui keičiasi ir skonis, ir spalva.