Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuostabus kepinys savaitgaliui – trapus pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Šį laiką, kai rabarbarai augte auga ir jų gausu daržuose, turgavietėse bei parduotuvėse, būtina skaniai išnaudoti. Rabarbarams į draugiją gerai tinka braškės, ypač jei, tarkime, nesate patenkinti jų saldumu. Šiek tiek cukraus ir pabuvimas karštoje orkaitėje kaip mat pataiso reikalus. Pasiruoškite ingredientus ir metas kepti!
Trapios tešlos pyragas su rabarbarais ir braškėmis
Trapios tešlos pyragas su rabarbarais ir braškėmis / Vida Press nuotr.

Aromatingas, drėgnas, saldžiarūgštis braškių ir rabarbarų įdaras puikiai dera su trapia tešla. Tiesa, kartais kepant tokio tipo kepinius reikalus gadina tai, jog įdaras itin „paleidžia“ sultis ir apatinę pyrago dalį labai stipriai sudrėkina. Pasidalinsime gudrybe, kaip šio nemalonumo išvengti – bus dar skaniau.

Ingredientai (16–20 cm skersmens apvaliam pyragui):

tešlai:

  • 300 g miltų;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 120 ml šalto vandens;
  • 220 g šalto sviesto, supjaustyto kubeliais.

įdarui:

  • 100 g migdolų miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 300 g braškių, jei didelės, supjaustytų;
  • 300 g rabarbarų, nuluptų ir supjaustytų gabaliukais;
  • 150 g cukraus;
  • 2 valg. šaukšt. kukurūzų krakmolo;
  • 1 apelsino nutarkuota žievelė.

viršui:

  • 1 kiaušinio trynys + 1 valg. šaukšt. vandens;
  • 1 valg. šaukšt. rudojo cukraus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?