Aromatingas, drėgnas, saldžiarūgštis braškių ir rabarbarų įdaras puikiai dera su trapia tešla. Tiesa, kartais kepant tokio tipo kepinius reikalus gadina tai, jog įdaras itin „paleidžia“ sultis ir apatinę pyrago dalį labai stipriai sudrėkina. Pasidalinsime gudrybe, kaip šio nemalonumo išvengti – bus dar skaniau.
Ingredientai (16–20 cm skersmens apvaliam pyragui):
tešlai:
- 300 g miltų;
- 1 valg. šaukšt. cukraus;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 120 ml šalto vandens;
- 220 g šalto sviesto, supjaustyto kubeliais.
įdarui:
- 100 g migdolų miltų;
- 1 arbat. šaukšt. cinamono;
- 300 g braškių, jei didelės, supjaustytų;
- 300 g rabarbarų, nuluptų ir supjaustytų gabaliukais;
- 150 g cukraus;
- 2 valg. šaukšt. kukurūzų krakmolo;
- 1 apelsino nutarkuota žievelė.
viršui:
- 1 kiaušinio trynys + 1 valg. šaukšt. vandens;
- 1 valg. šaukšt. rudojo cukraus.