Ingredientai
- 500 g maltos liesos kiaulienos;
- 50 g maltų džiūvėsėlių;
- 0,5 st. pieno;
- 1 kiaušinis;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 1 raudona saldžioji paprika;
- 1 nedidelė cukinija;
- ryšelis šviežių petražolių, smulkiai sukapotų;
- 1 svogūnas;
- šlakelis aliejaus;
- gabalėlis sviesto.
Gaminimas:
1. Maltus džiūvėsėlius suberkite į dubenėlį, užpilkite pienu ir brinkinkite apie 15 min.
2. Maltą mėsą dėkite į dubenį, berkite druskos, pipirų, petražoles, sudėkite brinkintus džiūvėsėlius, įmuškite kiaušinį. Gerai išminkykite, kad masė būtų gana lipni.
3. Nuplaukite papriką, pašalinkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Stambia tarka sutarkuokite cukiniją. Labai mulkiai supjaustykite svogūną.
4. Į mėsos masę įminkykite daržoves, o tada suformuokite plokščius pailgus arba apvalius kotletukus.
5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, sudėkite kotletus, apkepinkite iš abiejų pusių. Kai antroji pusė bus apkepusi, įpilkite į keptuvę tiek verdančio vandens, kad apsemtų maždaug 1/3 kotletukų, uždenkite dangtį ir dar patroškinkite 7–10 min. (priklausomai nuo kotletų storio).
6. Patiekite kotletukus su daržovių koše ir šviežiomis ar marinuotomis daržovėmis. O maltinukus su virtomis bulvėmis, jų koše arba makaronais.