Ingredientai (4 mėsainiams):
maltinukams:
- 450 g maltos kalakutienos (geriau šlaunelių mėsos, o ne krūtinėlių);
- 1 kiaušinis, paplaktas;
- sauja šviežių petražolių, smulkiai sukapotų;
- 2 skiltelės česnako;
- 0,5 citrinos nutarkuota žievelė.
pomidorų džemui:
- 4 pomidorai, supjaustyti kubeliais;
- 1 nedidelis raudonasis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
- 1 lauro lapas;
- 2 valg. šaukšt. raudonojo vyno acto;
- 2 valg. šaukšt. rudojo cukraus.
patiekti:
- 4 mėsainiams skirtos bandelės;
- 4 valg. šaukšt. lengvo majonezo;
- keli salotų lapai;
- pomidorų griežinėlių;
- pusžiedžiais pjaustyto raudonojo svogūno;
- keptų bulvyčių ar kopūstų salotų (abiejų arba ką labiau mėgstate).
Gaminimas:
1. Pirmiausiai paruoškite džemą, o tai paprasta! Sudėkite jam skirtus ingredientus į nedidelį prikaistuvį, užvirkite, sumažinkite kaitrą, o tada kartais pamaišydami virkite apie 25 min., kol mišinys sutirštės. Dėkite į dubenėlį, kad atvėstų, tuomet paragaukite, ar netrūksta prieskonių.
2. Visus maltinukams skirtus ingredientus dėkite į nemažą dubenį, o tada visą šią masę tiesiog rankomis išminkykite, kad viskas gerai persimaišytų ir gautumėte lipnią masę. Iš jos suformuokite 4 panašaus dydžio paplotėlius, kurie būtų šiek tiek didesnio skersmens, nei bandelės, kurias ketinate naudoti (kepant maltinukai susitrauks).
3. Įkaitinkite grilį, grilio keptuvę ar pagaliau orkaitę su grilio funkcija iki didelės kaitros, o tada kepkite maltinukus po 5–6 min. iš kiekvienos pusės.
4. Labai trumpai iš pjūvio pusės paskrudinkite ir bandelių puseles – toks paskrudinimas neleis bandelei perdrėkti jau sudėliojus mėsainį.
5. Galiausiai konstruokite mėsainius: ant apatinės bandelės pusės tepkite majonezo, dėkite salotos lapą, pomidorų ir svogūnų griežinėlių, tada tupdykite maltinuką, o jį pagardinkite pomidorų džemu. Ant viršaus – antra bandelės pusė, kiek paspaudžiate ir galite skanauti (šakutės ir peilio čia tikrai nereikia!).