Nuostabus nekeptas Ali desertas: baltojo šokolado putėsiai su „damų piršteliais“ ir uogomis

Atšilus orams ateina metas prisiminti gaivius, nekeptus desertus, šviežias uogas. Kaip ruošiamas vienas tokių gardumynų, laidoje „Gardu Gardu“ pademonstravo konditerijos profesionalas Ali Gadžijevas. Išbandykite ir jūs!
Baltojo šokolado putėsiai su „damų piršteliais“ ir uogomis
Baltojo šokolado putėsiai su „damų piršteliais“ ir uogomis / TV3 nuotr.

Ingredientai:

  • 100 g sausainių „damų piršteliai“ (rasite didesnėse parduotuvėse);
  • 200 g plakamosios grietinėlės;
  • 200 g baltojo šokolado;
  • 100 g pieno;
  • 1 arbat. šaukšt. želatinos miltelių;
  • 5 arb. šaukšt. vandens;
  • 3 valg. šaukšt. aviečių uogienės.
  • 0,5 užplikytos kavos puodelio.

dekoravimui:

  • natūralios kakavos miltelių;
  • šviežių uogų;
  • šviežių mėtos lapelių.

Gaminimas:

1. Užvirinkite pieną ir nukelkite nuo kaitros. Sudėkite vandenyje išbrinkintą želatiną ir gerai išmaišykite, kol želatina ištirps.

2. Šokoladą sudėkite į dubenį ir užpilkite pieno mišiniu. Maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps.

3. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite ją į šokolado masę.

4. Desertinėje formoje ar inde išdėliokite „damų pirštelius“ ir apšlakstykite juos kava. Užpilkite pusę šokolado masės. Ant paviršiaus paskleiskite keletą uogienės juostelių ir užpilkite likusia šokolado masės dalimi.

5. Palikite nakčiai šaldytuve.

6. Prieš patiekiant, apibarstykite kakavos milteliais, dekoruokite šviežiomis uogomis ir šviežių mėtų lapeliais.

TV3 nuotr./Baltojo šokolado putėsiai su „damų piršteliais“ ir uogomis
TV3 nuotr./Baltojo šokolado putėsiai su „damų piršteliais“ ir uogomis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų