Ingredientai:
- 100 g sausainių „damų piršteliai“ (rasite didesnėse parduotuvėse);
- 200 g plakamosios grietinėlės;
- 200 g baltojo šokolado;
- 100 g pieno;
- 1 arbat. šaukšt. želatinos miltelių;
- 5 arb. šaukšt. vandens;
- 3 valg. šaukšt. aviečių uogienės.
- 0,5 užplikytos kavos puodelio.
dekoravimui:
- natūralios kakavos miltelių;
- šviežių uogų;
- šviežių mėtos lapelių.
Gaminimas:
1. Užvirinkite pieną ir nukelkite nuo kaitros. Sudėkite vandenyje išbrinkintą želatiną ir gerai išmaišykite, kol želatina ištirps.
2. Šokoladą sudėkite į dubenį ir užpilkite pieno mišiniu. Maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps.
3. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite ją į šokolado masę.
4. Desertinėje formoje ar inde išdėliokite „damų pirštelius“ ir apšlakstykite juos kava. Užpilkite pusę šokolado masės. Ant paviršiaus paskleiskite keletą uogienės juostelių ir užpilkite likusia šokolado masės dalimi.
5. Palikite nakčiai šaldytuve.
6. Prieš patiekiant, apibarstykite kakavos milteliais, dekoruokite šviežiomis uogomis ir šviežių mėtų lapeliais.