Nuostabūs Odetos kotletai be mėsos: ar atspėsit iš ko?

„Kartais labai keista, kaip tarpusavyje visai nesusiję dalykai susikerta tarsi kelios tiesės viename taške ir tampa materialiu objektu. Šiuo atveju, atrodo, grikiai ir kopūstai visiškai nederantys produktai tarpusavyje, bet patikėkit manimi, jie šiame patiekale puikiai „sulipo“! Kotletus be mėsos noriai valgė tiek maži, tiek dideli“, – rašo Odeta Kudopčenkienė, maisto tinklaraščio „Samčio užrašai“ kūrėja.
Odetos kotletai be mėsos
Odetos kotletai be mėsos / Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

  • 800 g kopūsto,
  • 1 svogūno,
  • 300 g virtų grikių,
  • 2 kiaušinių,
  • 150 g miltų,
  • druskos ir pipirų pagal skonį,
  • džiūvėsėlių apvolioti
  • krapų ar kitų mėgstamų žalumynų (nebūtina).

Kaip gaminti:

1. Kopūstus susmulkinkite ir išvirkite. Nupilkite vandenį ir atvėsinkite.

2. Į dubenį su kopūstais dėkite tarkuotą svogūną, grikius, smulkintus žalumynus, miltus, kiaušinius, druską ir pipirus ir gerai išmaišykite.

3. Drėgnomis rankomis formuokite kotletus ir apvoliokite džiūvėsėliuose.

4. Kepkite keptuvėje ant įkaitinto aliejaus, kol iškeps. Patiekite su norimu garnyru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų