Jums reikės:
- 800 g kopūsto,
- 1 svogūno,
- 300 g virtų grikių,
- 2 kiaušinių,
- 150 g miltų,
- druskos ir pipirų pagal skonį,
- džiūvėsėlių apvolioti
- krapų ar kitų mėgstamų žalumynų (nebūtina).
Kaip gaminti:
1. Kopūstus susmulkinkite ir išvirkite. Nupilkite vandenį ir atvėsinkite.
2. Į dubenį su kopūstais dėkite tarkuotą svogūną, grikius, smulkintus žalumynus, miltus, kiaušinius, druską ir pipirus ir gerai išmaišykite.
3. Drėgnomis rankomis formuokite kotletus ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
4. Kepkite keptuvėje ant įkaitinto aliejaus, kol iškeps. Patiekite su norimu garnyru.