Ingredientai:
- 400 g smulkaus formato makaronų;
- 10-12 džiovintų pomidorų aliejuje, nusunktų ir pasmulkintų;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus nuo džiovintų pomidorų;
- 400 g vištienos be kaulų ir odos, supjautytos nedideliais kubeliais;
- didelis žiupsnis druskos;
- žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 5-6 gerai prinokę pomidorai, stambiai supjaustyti;
- 4 skiltelės česnako, sutrintos;
- 2 didelės saujos špinatų;
- 100 g Parmezano sūrio, šviežiai tarkuoto.
Gaminimas:
1. Pagal instrukcijas ant pakuotės išvirkite makaronus. Svarbu, kad jie išliktų standūs - al dente.
2. Tuo pat metu, kai verda makaronai, ant vidutinės kaitros užkaiskite keptuvę, pilkite aliejų, suberkite vištieną, džiovintus pomidorus, įberkite druskos, pipirų ir maišant pakepinkite 5-6 min., kol vištiena bus iškepusi.
3. Į keptuvę su vištiena suberkite česnakus, šviežius pomidorus, špinatus, pakepkite dar 3 min. arba kol špinatai sukris.
4. Į keptuvę suberkite nusunktus makaronus, pusę sūrio ir gerai išmaišykite. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių.
5. Dėkite į lėkštes, ant viršaus barstykite likusio sūrio ir nedelsdami ragaukite.