Nuostabus rabarbarų pyragas, kuriame harmoniją sukuria 3 skirtingi sluoksniai

Kol rabarbarai dar auga visu smarkumu, išnaudokime progą kepti iš jų ne tik kasdienius pyragus, bet ir kai ką nekasdieniško. Kviečiame išbandyti pyragą, kuriame vienas kitą papildo 3 sluoksniai. Ant dugno gula trapi smėlinė tešla. Ant šios – švelniai saldžiarūgščiai kepti rabarbarai. Galiausiai derinį vainikuoja morengų kepurė. Trapu, drėgna ir kremiška – skirtingos konsistencijos, skirtingi skoniai, o burnoje sprogsta tikra bomba!
Trapios tešlos rabarbarų pyragas su morenginiu viršumi
Trapios tešlos rabarbarų pyragas su morenginiu viršumi / Vida Press nuotr.

Keli patarimai prieš pradedant:

  • trapios tešlos jokiu būdu neperminkykite – sulipo į vieną gabalą ir viskas. Suformuokite tešlos diską ir dėkite jį į šaldytuvą mažiausiai valandai, o galima ir pernakt.
  • sviestą tešlai būtinai naudokite šaltą. Taip pat galite šaldytuve apie valandą palaikyti ir jau pasvertus miltus bei vandenį.
  • nepamirškite tešlos pasūdyti – druska suteikia reikiamo skonio.
  • rabarbarus patroškinkite, tačiau nesistenkite, kad jie visiškai suvirtų, gali likti gana standūs gabaliukai;
  • morengą plakite visiškai sausame inde, kuriame nėra jokių riebalų pėdsakų. Pirmiausia plakite baltymus su žiupsneliu druskos iki minkštų putų, tada srovele berkite cukrų nepaliaudami plakti. Turite išeiti visiškai standžios putos.
  • kai ant rabarbarų sluoksnio uždėsite morengą, kepkite, kol šis pradės vos vos ruduoti. Jei mėgstate pikantišką kiek paskrudusį morengą, galite pabaigoje kepti įjungę grilio funkciją, tačiau budėkite prie orkaitės, kad viršus neimtų degti.
  • pirmieji 2 sluoksniai – tešla ir troškinti rabarbarai – gali būti paruošti iš anksto, prieš kepant beliks išplakti baltymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų