Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nuostabusis plovas: patarimai, kaip jį paruošti nepakartojamą

„Kas gi nemėgsta plovo? – retoriškai klausia tinklaraščio „Skaniai ir lengvai“ autorė Indrė Denisovienė. – Tikram plovui tradiciškai naudojama riebesnė veršiena arba aviena, bet šaldytuve turėjau tik kiaulienos, tad šį kartą gaminau iš jos. Šis kvapus, sotus patiekalas gaminamas viename puode.“
Plovas
Plovas / Indrės Denisovienės nuotr.

„Gaminant tikrą azerbaidžanietišką plovą labai svarbu nemišyti ryžių: nei vos kruopas subėrus ant kepamos mėsos, nei iškart pagaminus patiekalą. Maišyti plovą galima tik šiam išvirus ir pastovėjus prieš patiekiant,“ – sako I.Denisovienė.

Indrės Denisovienės nuotr./Plovas
Indrės Denisovienės nuotr./Plovas

Reikės:

500 g kiaulienos,

500 g morkos,

2 svogūnų,

2 aitriųjų paprikų,

1 raudonosios paprikos,

1 1/2 česnako galvutės (1 dėsime į plovą),

po šaukštą kmynų,

ciberžolės,

kumino,

maltos paprikos,

česnakų granulių,

pagal skonį juodųjų pipirų ir druskos,

300–400 g ryžių.

Kaip gaminti:

1. Supjaustykite kiaulieną smulkiais gabaliukais.

2. Sutarkuokite morkas, smulkiai supjaustykite svogūnus, raudonąją papriką, aitriąsias paprikas. 3–5 česnako skilteles sukapokite smulkiai.

3. Į gilų puodą įpilkite aliejaus, palaukite, kol įkais ir sudėkite kiaulieną. Pabarstykite kiaulieną kuminu, kmynais, paprika, česnakų granulėmis, druska, pipirais 1/2 šaukštelio arba jei norite daugiau. Vis maišykite, kad apskrustų. Neišsigąskite, jei puodas labai pridegs. Tuoj pamatysite magiją!

4. Iškeptą kiaulieną atidėkite. Į tą patį aliejų ir puodą sudėkite daržoves ir kepkite, kol suminkštės.

5. Sudėkite kiaulieną, išmaišykite ir suberkite likusius prieskonius. Užkaiskite virdulį, jums reikės karšto vandens.

6. Šiek tiek sumažinę kaitrą, berkite nevirtus ryžius ant kepamų daržovių ir mėsos. Svarbu jokiu būdu nemaišykite! Pasistenkite, kad ryžiai būtų paskirstyti tolygiai. Į vidurį įdėkite česnako galvutę. Atsargiai užpilkite karštu vandeniu, kad ryžius apsemtų per 2–2,5 piršto. Uždenkite dangčiu ir neatidengdami ir nemaišydami virkite 25 min. Kai išvirs – vis dar nemaišykite. Palikite pastovėti uždengtu dangčiu 15–30 min. Tik tada galite išmaišyti plovą! Išdalykite į dubenėlius.

Gamino ir patarė maisto tinklaraštininkė Indrė Denisovienė/ @skaniai.ir.lengvai autorė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas