Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuotaiką keliantis savaitgalio valgiaraštis: nuo vėlyvų pusryčių iki lengvų desertų

Kodėl tą nuotaiką reikia kelti? Nes vėsa ir merkiantis lietus įkyrėjo jau ne vienam. O maistas juk stebuklingai gali veikti mūsų emocijas! Pradėkite nuo gardžių pusryčių, tęskite su įdomiu pietų patiekalu, finišuokite su lengva vakariene ir jokiu būdu nepamirškite naminio deserto. Belieka rinktis receptą!
Varškės desertas su braškėmis
Varškės desertas su braškėmis / Vida Press nuotr.

Pusryčiai:

Sumuštiniai su ridikėliais
Receptas: Sumuštiniai su ridikėliais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 63
Receptas
Ingredientai
Duona: 4.00 vnt. (duonos arba prancūziškojo batono riekės)
Varškė: 200.00 g
Grietinė: 1.00 valg. š.
Ridikai: 6.00 vnt.
Petražolės: 1.00 valg. š.
Krapai: 1.00 valg. š.
Sviestas: 30.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Nuplaukite petražoles ir krapus, nuvarvinkite, smulkiai sukapokite.

2. Dubenyje išsukite varškę su grietine, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis, gerai išmaišykite.

3. Ant duonos riekės užtepkite sviesto, varškės kremo, uždėkite griežinėliais pjaustytų ridikėlių, papuoškite svogūnų laiškais ir pipirinių daigais. Jeigu naudosite prancūziškąjį batoną, prieš tai riekeles paskrudinkite orkaitėje.

Kulinaro patarimas. Jei mėgstate aštriau, išspauskite į varškę skiltelę česnako arba įmaišykite šaukštelį krienų. Ant sumuštinio dar galite uždėti lašišos ar kumpio griežinėlį – bus sočiau.

Plačiau skaitykite: Kaip paruošti sveikesnius sumuštinius

Suskleisti
Smidrai su šonine
Receptas: Smidrai su šonine
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.5 / 67
Receptas
Ingredientai
Smidrai: 10.00 g (po 5 žaliuosius ir baltuosius ūglius)
Šoninė (plonyčiai griežinėliai): 10.00 riekės
Parmezano sūris: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (stambiai malti, pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 sulčių)
Kaip gaminti

1. Smidrus nuplaukite, kotelius nuskuskite, galiukus nupjaukite, suriškite į ryšulėlį, įstatykite į siaurą puodą su verdančiu vandeniu, kad vanduo apsemtų tik pusę smidrų stiebų, ir 4 min. pavirkite.

2. Ant šoninės griežinėlių berkite parmezano, dėkite po smidrų ūglį, jį pagal skonį pagardinkite juodaisiais pipirais ir apie 5 min. iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje, iki šoninė dailiai apskrus.

3. Tiekite apšlaksčiusi citrinų sultimis.

Suskleisti
Ryžių miltų trupiniuotis (crumble) su rabarbarais ir braškėmis
Receptas: Ryžių miltų trupiniuotis su rabarbarais ir braškėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 11
Receptas
Ingredientai
Braškės: 140.00 g
Rabarbarai: 115.00 g
Rudasis cukrus: 100.00 g (100 - trupiniuočiui ir 50 - trupiniams)
Citrinos: 1.00 vnt. (½ - nutarkuotos žievelės - trupiniuočiui ir ½ - trupiniams, 1 citrinos sultys - trupiniuočiui)
Kukurūzų krakmolas: 1.00 valg. š.
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (½ - trupiniuočiui ir 1 arbat. š. - trupiniams)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (½)
Avižiniai dribsniai: 70.00 g (trupiniams)
Miltai: 30.00 g (ryžių - trupiniams)
Migdolai: 60.00 g (smulkintų - trupiniams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (trupiniams)
Sviestas: 50.00 g (šalto - trupiniams)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C tempratūros.
  2. Braškes supjaustykite gabalėliais. Rabarbarus nulupkite, perpjaukite išilgai per pusę ir supjaustykite poros centimetrų dydžio gabalėliais.
  3. Dubenyje sumaišykite braškes, rabarbarus, rudąjį cukrų, nutarkuotą citrinos žievelę, citrinos sultis, kukurūzų krakmolą, cinamoną ir vanilinį cukrų. Atidėkite dubenį į šalį ir palikite pastovėti kambario temperatūroje apie 10 min., kol paruoškite trupinius.
  4. Trupiniams dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, ryžių miltus, smulkintus migdolus, rudąjį cukrų, nutarkuotą citrinos žievelę, cinamoną ir žiupsnį druskos.
  5. Šaltą sviestą supjaustykite nedideliais kubeliais ir suberkite į dubenį su produktais trupiniams. Pirštais trinkite masę tol, kol gausite trupinius.
  6. Trupininį pyragą galite kepti tiek vienoje didelėje kepimo formoje (16–18 cm skersmens), tiek nedidelėse individualiose formelėse. Jei taip, padalinkite produktus į tiek dalių, kiek norite patiekti formelių.
  7. Braškių ir rabarbarų masę tolygiai paskleiskite ant indo (ar indelių) dugno.  Ant viršaus tolygiai paskirstykite trupinių masę.
  8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 min., kol kepinio paviršius gražiai apskrus. 
  9. Išimkite iš orkaitės, šiek tiek atvėsinkite ir patiekite dar šiltą su kaušeliu vanilinių ledų.
Suskleisti
Kokteilis su rabarbarais
Receptas: Braškių ir rabarbarų kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.2 / 9
Receptas
Ingredientai
Braškės: 0.50 puodelis (šviežių arba šaldytų)
Bananai: 1.00 vnt.
Rabarbarai: 1.00 vnt. (stiebas)
Augalinis pienas: 0.50 puodelis (pvz., avižų ar kito mėgstamo)
Kaip gaminti

Visus ingredientus sudėkite į kokteilinę, sutrinkite ir pagardinkite mėgstamais ingredientais – vaisiais, uogomis, žalėsiais ar įvairiomis sėklomis.

Suskleisti
Čirviniai blynai
Receptas: Blynai-širdelės be glitimo
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 42
Receptas
Ingredientai
Ryžių miltai: 4.00 valg. š.
Migdolų miltai: 3.00 valg. š.
Krakmolas: 4.00 valg. š. (bulvių)
Cukrus: 3.00 valg. š.
Pienas: 320.00 ml (galima keisti bet kokiu augaliniu pienu)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 75.00 g (galima keisti kokosų aliejumi)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.50 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Ksantano derva: 1.00 arbat. š. (nebūtinai)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išplakite.

2. Kitame inde sumaišykite likusius birius produktus ir šio mišinio dėkite po šaukštą į turimą plakinį bei gerai išmaišykite.

3. Į įkaitintą širdelių formos keptuvę dėkite nediduką samtį tešlos ir kepkite porą minučių. Skanaukite su mėgstamu džemu, uogomis ar grietinėle.

Suskleisti
Smidrai su mimoza
Receptas: Elegantiškieji smidrai su kiaušinių ir kaparėlių mišraine
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 21
Receptas
Ingredientai
Smidrai: 500.00 g (žaliųjų)
Citrinos sultys: 2.00 valg. š.
Actas: 2.00 valg. š. (raudonojo vyno)
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Šalotinis svogūnas: 1.00 valg. š. (kapotų; arba raudonųjų)
Alyvuogių aliejus: 6.00 valg. š.
Kaparėliai: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kietai virti, smulkiai kapoti)
Petražolės: 2.00 valg. š. (kapotų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų; arba pagal skonį)
Kaip gaminti

Verdu aš smidrus visai ne puode, o didelėje keptuvėje, taip užtikrinu, kad jie gražiai sugula. Į vandenį visada dedu druskos ir truputį citrinos sulčių. Kadangi baltieji smidrai kartais gali būti kartoki, verdama juos aš visada įdedu ir truputį cukraus – nedaug, tik pusę arba visą šaukštą, priklausomai nuo jų kiekio. Smidrai paprastai verda apie 5–7 minutes, o norint sužinoti, ar jie jau išvirę, peiliu įdurti nepakaks, jų struktūra yra apgaulinga. Geriausia kilstelėti vieną smidrą lopetėle per vidurį išilgai: neišviręs smidras bus tiesus kaip styga, o jam išvirus galūnėlės šiek tiek nusileis.

1. Smidrus nuvalykite, išvirkite pasūdytame vandenyje drauge su citrinos sultimis. Išvirus sumerkite juos į ledinį vandenį, kad išlaikytų žalią spalvą.

2. Raudonojo vyno actą sumaišykite su garstyčiomis ir smulkintais svogūnais, stipriai maišant, palengva pilkite aliejų. Į padažą sudėkite 2/3 kapotų kiaušinių, kaparėlius ir pusę petražolių. Pagardinkite druska, pipirais.

3. Smidrus gerai nusausinkite ir sudėkite į lėkštę, skirta patiekti, apliekite padažu. Šitaip paruoštus smidrus galite palikt pasimarinuoti bent valandai arba juos galima patiekti iškart. Prieš patiekiant apiberkite likusiais kiaušiniais ir petražolėmis.

4. Prie šio gaivaus užkandžio labai tiks tiesiog paskrudinta kaimiška duona.

Suskleisti
Naminiai vafliai
Receptas: Sveikuoliški avižų vafliai be glitimo
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.2 / 23
Receptas
Ingredientai
Avižų miltai: 0.75 st.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 valg. š.
Pienas: 6.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Dideliame dubenyje sumaišykite avižų miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Į sausą mišinį supilkite aliejų ir pieną, vėliau įmaišykite išplaktą kiaušinį.

2. Lengvai patepkite aliejumi vaflinę, pilkite šiek tiek tešlos ir kepkite tol, kol gražiai apskrus. Jei norite, kad vafliai būtų labiau apskrudę, įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir pakepkite vaflius dar kelias minutes.

Iškeptus vaflius galite patiekti su riešutais, įvairiomis uogomis bei sirupais.

Suskleisti
Naminiai vafliai
Receptas: Vafliai su špinatais ir pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 7
Receptas
Ingredientai
Miltai: 2.25 st.
Pasukos: 1.75 st.
Sviestas: 0.50 st. (išlydyto)
Kepimo milteliai: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Čederio sūris: 3.00 sauja (sutarkuoto)
Špinatai: 2.00 sauja
Pomidorai: 2.00 vnt. (kepti)
Kaip gaminti

1. Vidutinio dydžio dubenyje išmaišykite miltus, druską, pipirus ir cukrų. Į masę supilkite pasukas ir tirpintą sviestą, šaukštu maišykite tol, kol tešla pasidarys vientisa.

2. Į tešlą sudėkite sūrį, špinatus ir pomidorus, maišykite tol, kol ingredientai vientisai pasiskirstys tešloje. Jei tešla atrodo per daug tiršta, įpilkite šiek tiek pasukų, o jeigu tešla tapo pernelyg skysta, įdėkite šiek tiek daugiau miltų.

3. Vaflinę padenkite aliejumi, pilkite po truputį tešlos ir kepkite tol, kol gražiai paruduos.

4. Šiuos vaflius valgykite su jogurtiniu ar grietinės padažu, gardintu šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis. Jeigu norisi sočiau, šalia vaflių patiekite ir šaltai rūkytos lašišos gabalėlių.

Suskleisti
Kriaušių, avokadų ir agurkų kokteilis
Receptas: Kriaušių, agurkų, avokadų ir špinatų kokteilis
2 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.5 / 14
Receptas
Ingredientai
Kriaušės: 2.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisis)
Špinatai: 20.00 g
Vanduo: 500.00 ml
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (skiltelė)
Kaip gaminti

1. Kriaušes supjaustykite į keturias dalis, pašalinkite sėklas. Supjaustykite agurką, o avokadą išskobkite.

2. Sudėkite visus ingredientus į elektrinį maišytuvą ir kelias minutes pasukite.

3. Papuoškite kokteilį žaliosios citrinos skiltele, galite įberti ir mėgstamų sėklų ar įdėti šaukštą graikiško jogurto – bus sočiau ir dar sveikiau.

Suskleisti
Benedikto kiaušiniai su lašiša
Receptas: Benedikto kiaušiniai su lašiša
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 21
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Duona: 2.00 riekės (sviestinės sumuštinių)
Rūkyta lašiša: 70.00 g
Druska: 2.00 žiupsnelis (padažui ir kiaušiniui; arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (padažui ir kiaušiniui; arba pagal skonį)
Actas: 2.00 valg. š.
Kreminė varškė: 2.00 valg. š.
Sviestas: 90.00 g (padažui)
Kiaušinių tryniai: 2.00 vnt. (padažui)
Baltojo vyno actas: 1.00 valg. š. (padažui)
Citrinos sultys: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį; padažui)
Kaip gaminti

1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą.

2. Į puodą sudėkite kiaušinių trynius, citrinų sultis, actą, žiupsnelį druskos bei pipirų. Trinkite smulkintuvu, kol masė pašviesės. Supilkite sviestą ir dar patrinkite keletą sekundžių, kol masė taps vientisa. Jeigu padažas per tirštas – įpilkite vandens.

3. Išvirkite kiaušinius. Užvirkite didelį puodą vandens ir į jį įpilkite du valgomuosius šaukštus acto. Sumažinkite kaitrą, kad vanduo vos burbuliuotų. Tuomet su šaukštu vandenį maišykite taip, kad viduryje susiformuotų nedidelis sūkurys. Kiaušinį įmuškite į puodelį ir atsargiai „įleiskite“ į sūkurį. Virkite apie 3 minutes. Išimkite ir nusausinkite padėdami ant popierinio rankšluosčio. Tą patį pakartokite ir su antruoju kiaušiniu.

4. Serviruokite: ant paskrudintos duonos riekelės tepkite mėgstamos užtepėlės, dėliokite sūdytą lašišą, o ant viršaus – virtą kiaušinį. Apliekite jį padažu ir papuoškite pipirais, žalumynais ar kaparėliais.

Suskleisti

Pietūs:

Azijietiška sriuba su mėsos kukuliais
Receptas: Lengva azijietiška sriuba su kiaulienos kukuliais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 10
Receptas
Ingredientai
Sultinys: 1.00 vnt. (kubelis)
Pak Choi: 1.00 vnt. (pundelis)
Lapiniai kopūstai (kale): 1.00 vnt. (lapas)
Citrinžolė: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabaliukas)
Jelapenai: 1.00 vnt.
Sojos padažas: 1.00 valg. š.
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Kiauliena: 400.00 g (maltos)
Citrinos: 0.50 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Laiškiniai česnakai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Stambiai supjaustyti bok choy ir lapinį kopūstą. Šiaudeliais supjaustyti morką. Susmulkinti citrinžoles.

2. Užvirti vandenį su sultinio kubeliu ir įdėti 1 cm dydžio imbiero gabalėlį bei perpjautą pusiau jelapeną.

3. Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi dėti citrinžoles, lapinį kopūstą, bok choy, užpilti šlakelį sojų padažo ir šlakelį balzaminio acto. Šiek tiek apkepinti ir sudėti į puodą.

4. Apkepinti morkas ir taip pat suberti į puodą.

5. Smulkintą kiaulieną sumaišyti su pusės citrinos sultimis, šiek tiek tarkuoto imbiero, smulkintais česnako laiškais, kiaušiniu, druska ir pipirais. Suformuoti mažus kukulius.

6. Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepinti smulkintą česnaką, tuomet sudėti kukulius ir apkepti iš visų pusių. Tuomet įpilti šlakelį sojos ir sultinio, kad apsemtų iki pusės. Patroškinti, kol pilnai iškeps.

7. Patiekiant pirmiausiai į dubenį dėti kukulius ir užpilti sultiniu su daržovėmis.

Suskleisti
Ant grotelių kepta vištos krūtinėlė
Receptas: Sultinga grilyje kepta vištiena, paskaninta sezamais ir žaliąja citrina
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
2.9 / 9
Receptas
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 2.00 vnt. (be kaulų)
Sojos padažas: 2.00 valg. š.
Žuvies padažas: 2.00 valg. š.
Imbieras: 1.00 vnt. (nykščio dydžio gabaliukas; smulkiai sutarkuotas)
Česnakai: 3.00 skiltelės (sutarkuotos)
Žalioji citrina: 2.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š. (žemės riešutų ar rapsų)
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š. (kepintų)
Kalendros: 1.00 sauja (šviežios smulkintos; patiekimui)
Kaip gaminti

1. Vištos krūtinėles perpjaukite skersai pusiau, kad turėtumėte 4 panašaus dydžio puseles. Kiekvieną jų dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus ar maistinės plėvelės sluoksnių ir šiek tiek paspausdami kočėlą pakočiokite, kol storis sieks apie 1,5 cm.

2. Nemažame inde sumaišykite sojos ir žuvies padažus, sudėkite imbierą bei česnaką, įtarkuokite vienos citrinos žievelę ir išspauskite sultis, supilkite aliejų, gerai išmaišykite.

3. Į pagamintą marinatą sudėkite vištos krūtinėlės puseles, pavartykite jas, kad pasidengtų skysčiu. Uždenkite dubenį ir dėkite bent valandai į šaldytuvą (galite laikyti ir 2-3 val., ilgiau nereikia).

4. Įkaitinkite grilių (galite naudoti ir grilio keptuvę). Iš marinato išimtą mėsą nuvarvinkite ir patepkite aliejumi. Dėkite ant grotelių ir kepkite kiekvieną pusę po 3-5 min., kol taps auksiškai rusva, apskrus.

5. Patiekite vištieną pašlakstę sezamų aliejumi (tinka ir kepintos sezamo sėklos), išspaustomis likusios žaliosios citrinos sultimis, pabarstę kalendra. Derinkite su virtais ryžiais, azijietiškais makaronais, lengvomis salotomis.

Suskleisti
Makaronai su smidrais
Receptas: Makaronai su smidrais ir ožkos pieno sūriu (arba rikota)
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 9
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 500.00 g (labiausiai tinka trumpi, pvz., spiralės formos)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Smidrai: 300.00 g (nupjautais sumedėjusiais galiukais, apskustų, supjaustytų 2–3 cm ilgio gabaliukais)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė)
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (šviežių)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (nebūtina, arba galite keisti bazilikais)
Ožkų pieno sūris: 100.00 g (minkšto šviežio ožkų pieno sūrio (jei nemėgstate, galite keisti rikota, tačiau ožkos sūris patiekalui suteiks daugiau charakterio))
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Virkite makaronus dideliame kiekyje pasūdyto vandens. Kai iki makaronų virimo pabaigos (laikas nurodytas ant pakuotės) liks 3 minutės, į tą patį puodą suberkite ir smidrų gabaliukus. Nukoškite viską kartu, pasilikdami gerą samtį virimo vandens.

2. Kol makaronai verda, nemažame dubenyje sumaišykite aliejų, sūrį, citrinos žievelę ir naudojamas žoleles. Vos tik nukoštus makaronus ir šparagus dėkite į šį dubenį, dar užpilkite pasilikto virimo vandens ir labai gerai viską išmaišykite, kad sūris ir kiti priedai gerai pasiskirstytų.

3. Dosniai pasūdykite, užberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų, jei norisi, įspauskite šiek tiek citrinos sulčių ir iškart tiekite.

Suskleisti
Azijos stiliaus ryžių makaronų patiekalas
Receptas: Greitai paruošiami azijietiško stiliaus makaronai su padažu ir agurkais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.0 / 4
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 350.00 g (ryžių)
Sezamų aliejus: 2.00 valg. š. (ir dar keli lašai papildomai)
Tahini pasta: 2.00 valg. š.
Riešutų sviestas: 1.00 valg. š. (glotnaus)
Sojos padažas: 3.50 valg. š.
Ryžių actas: 2.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Imbieras: 1.00 valg. š. (tarkuoto šviežio)
Česnakai: 2.00 skiltelės (sutraiškytos)
Agurkai: 4.00 vnt. (trumpavaisiai, labai plonai supjaustyti)
Žemės riešutai: 100.00 g (švelniai pakepintų ir stambiai sukapotų)
Kalendros: 1.00 sauja (šviežios, kapotos, patiekimui; galima keisti ar pridėti mėtos)
Kaip gaminti

1. Išvirkite makaronus pagal instrukcijas, nurodytas ant pakuotės, o tada perliekite šaltu vandeniu. Suverskite į erdvų dubenį ir pašlakstykite keliais lašais kepintų sezamų aliejaus, kad nesuliptų, kol ruošite padažą.

2. Kitame nedideliame dubenyje sumaišykite sezamų pastą tahini su riešutų sviestu, tuomet supilkite sojos padažą, ryžių actą, likusį sezamų aliejų, suberkite cukrų, imbierą, jei mėgstate aštriau ir turite, įdėkite šiek tiek čili pastos. Labai gerai išmaišykite, kol visi ingredientai susimaišys – turite gauti vidutinio tirštumo vientisą padažą. Paragavus, padažas gali atrodyti kiek sūrokas, tačiau nesijaudinkite, kai sumaišysite jį su makaronais, skonių balansas bus tinkamas.

3. Užpilkite padažą ant makaronų, labai gerai išmaišykite.

4. Dėkite makaronų su padažu į gilius dubenėlius, apibarstykite kapotais riešutais, dėkite agurkų, žalumynų, jei norisi, galite uždėti dar šiek tiek čili pastos ar pabarstyti čili dribsniais.

Suskleisti
Kepti ešeriai su priedais
Receptas: Troškintas jūrinis ešerys su špinatais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 2
Receptas
Ingredientai
Ešerys: 2.00 vnt. (jūriniai)
Špinatai: 250.00 g
Pomidorai: 250.00 g (vyšninių)
Paprikos: 2.00 vnt. (raudonosios)
Svogūnai: 2.00 vnt. (nedideli)
Alyvuogės: 10.00 vnt. (juodųjų be kauliukų)
Pomidorų sultys: 100.00 ml
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kaparėliai: 2.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 sauja (nedidelė; šviežių lapelių)
Kaip gaminti

1. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir sudėkite į skardą odelėmis į viršų. Pašaukite skardą į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite paprikas apie 10 minučių. Tuomet jas išimkite, sudėkite į dubenį, uždenkite ir palaukite, kol atvės. Atvėsusias paprikas nulupkite ir stambiai supjaustykite.

2. Dideliame puode įkaitinkite šiek tiek aliejaus, suberkite pjaustytus svogūnus, česnaką ir porą minučių pakepinkite. Tuomet suberkite vyšninius pomidorus, paprikas, kaparėlius, alyvuoges, bazilikus ir vis pamaišydami kaitinkite kelias minutes iki tol, kol suminkštės pomidorai.

3. Supilkite sultinį ir pomidorų sultis, sumažinkite ugnį ir pamaišydami virkite apie 15 minučių. Jei matote, kad padažas sausėja – įpilkite šiek tiek vandens.

4. Supjaustykite jūrinius ešerius stambesniais gabaliukais ir padažui išvirus žuvį dėkite ant viršaus. Pabarstykite druska, pipirais ir uždenkite dangčiu. Viską virkite ant mažos ugnies apie 20 minučių.

5. Kol žuvis troškinasi, keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite špinatus ir kaitinkite, kol jie suminkštės. Kepintus špinatus sudėkite į lėkštę, o paruoštą žuvį atsargiai išimkite iš puodo ir dėkite ant špinatų. Žuvį apšlakstykite paruoštu padažu ir patiekite su mėgstamu garnyru.

Suskleisti
Griliuje kepti glazūruoti kiaulienos šonkauliukai
Receptas: Grilyje kepti glazūruoti kiaulienos šonkauliukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 40
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 1.50 kg ((šonkaulių))
Druska: 2.00 valg. š. ((stambi))
Česnakai: 1.00 valg. š. ((miltelių))
Svogūnai: 0.50 valg. š. ((miltelių))
Čiobreliai: 0.50 arbat. š. ((džiovintų))
Raudonėliai: 0.50 arbat. š. ((džiovinti))
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š.
Pipirai: 0.50 arbat. š. ((kvapieji))
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Į atskirą indą suberkite visus mėsai marinuoti naudojamus sausuosius prieskonius ir įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Išmaišykite.
  2. Prieskonius su aliejumi įtrinkite į šonkauliukus.
  3. Uždengtą mėsą palikite marinuotis mažiausiai pusę valandos, tačiau jei laiko turite daugiau, ją palikti marinuotis galite ir visai nakčiai (mėsos marinavimui puikiai tinka ir plastikiniai užsegami arba vakuuminiai maišeliai – į juos įdėkite jau prieskoniais ištrintą mėsą ir sandariai uždarę dėkite į šaldytuvą marinuotis. Tokiu būdu mėsa gali marinuotis mažiausiai pusvalandį, bet ne daugiau kaip dvylika valandų).
  4. Kuomet mėsa jau bus pasimarinavusi, o grilis įkaitintas iki 150–200 laipsnių, dėkite ją kepti šonkauliukais į apačią.
  5. Iš abiejų pusių maždaug po 8 minutes apkepintus šonkauliukus ištraukite iš grilio ir įdėkite juos į folijos indą.
  6. Tuomet specialiu teptuku šonkauliukus padenkite pasiruošta barbekiu glazūra (receptą rasite paspaudę nuorodą), įpilkite šiek tiek vandens (tinka ir vynas, alus, obuolių sultys) ir, uždengę folija bei primažinę grilio temperatūrą, vėl dėkite kepti mažiausiai valandai.

Recepto autorė: Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos narė Galina Bovševič.

Suskleisti
Menkė garuose
Receptas: Menkė garuose
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 78
Receptas
Ingredientai
Menkė: 500.00 g (filė - galite rinktis ir kitokią baltą žuvį)
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sulčių)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (citrininiai - pagal skonį)
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotos - pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Bulvės: 400.00 g (keptos orkaitėje)
Kaip gaminti
  1. Žuvį nuplaukite, labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, pagal skonį įtrinkite citrininiais pipirais, druska, kapotomis petražolėmis, apšlakstykite citrinų sultimis ir apie 10 min. troškinkite puode virš garų. Padėkite šiltai.
  2. Tiekite su orkaitėje keptomis mažomis bulvytėmis. Jeigu norite, žuvį galite tiekti su imbierų padažu.
  3. Padažui: nedidelis svogūnas, česnako skiltelė, trečdalis šaukštelio malto imbiero, žiupsnelis citrinų žievelių, 50 ml žuvų sultinio, pagal skonį druskos ir citrinų sulčių, šaukštas aliejaus.   Svogūną ir česnaką nulupkite, sukapokite, trumpai pakepinkite gerai įkaitintame aliejuje. Kai svogūnai ir česnakai suminkštės, į padažą berkite imbiero, citrinų žievelių ir dar kelias min. troškinkite ant mažos ugnies. Padažą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite citrinų sultimis ir užpilkite juo paruoštą žuvį.
Suskleisti
Upėtakis įdomiau
Receptas: Upėtakis įdomiau
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 73
Receptas
Ingredientai
Upėtakiai: 2.00 vnt. (kepsniai)
Alyvuogės: 60.00 g (be kauliukų)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1/2 sultys)
Petražolės: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Ant atskirų kepimo folijos lakštų dėkite po upėtakio kepsnį, pašlakstykite citrinų sultimis, apibarstykite smulkintomis petražolėmis, sandariai užlankstykite folijos kraštus ir dėkite į orkaitę 8–10 minučių.

2. Elektriniu plaktuvu susmulkinkite (didesniais gabaliukais) alyvuoges, supilkite aliejų, kiaušinio baltymą, įberkite petražolių  ir išplakite. Ištraukite skardą su upėtakio kepsniais iš orkaitės, atsargiai praverkite folijos krepšelius (karšti garai gali nudeginti) ir ant kiekvieno kepsnio užpilkite padažo. Vėl šaukite kepsnius į orkaitę kelioms minutėms.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Lašišų ir ananasų kepsneliai
Receptas: Lašišų vėrinukai, kepti ant grotelių
5 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 24
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 1.00 kg (filė)
Ananasai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Sultys: 3.00 valg. š. (apelsinų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š.
Medus: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Makaronai: 400.00 g (ryžių)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Lašišų filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Citrinų ir apelsinų sultis sumaišykite su medumi, pagardinkite druska, pipirais, trintu česnaku ir gautu marinatu apliekite lašišos kubelius. Palikite pusvalandžiui pastovėti.

2. Ananasus supjaustykite kubeliais ir verkite ant iešmelių pakaitomis su lašiša. Kepkite ant įkaitintų grotelių, kol dailiai apskrus.

3. Patiekite su mėgstamais žalumynais ir ryžių makaronais, apibarstykite sezamų sėklomis.

Skaitykite daugiau: Kepame ant grotelių: 7 gardūs lauko kepsnių receptai

Suskleisti
Virtinukai su ožkų sūriu ir šparagais
Receptas: Virtinukai su ožkų sūriu ir smidrais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Miltai: 2.00 st. (tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (2 kiaušiniai, 1 trynys bei baltymas)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Ožkų pieno sūris: 150.00 g (įdarui)
Smidrai: 6.00 vnt. (t. y. smidrai)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Miltus sumaišykite su druska ir suberkite ant lentelės. Viduryje padarykite duobutę,  įmuškite kiaušinius, sudėkite trynį. Plakite kiaušinius šakute nuo kraštų vis pasemdami miltų, kol masė sulips, tada suminkykite rankomis. Palikite pusvalandžiui pastovėti.

2. Natūralaus pluošto siūlais surištus nuplautus smidrus įstatykite į gilų puodą. Įpilkite tiek vandens, kad apsemtų daržovių kotelius. Statykite puodą ant stiprios ugnies, uždenkite ir luktelėkite, kol vanduo užvirs. Ugnį sumažinkite ir virkite daržoves apie 5 minutes. Išgriebkite, palikite atvėsti, paskui susmulkinkite (porą kotelių supjaustykite stambiais gabalais).

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite smulkintus česnakus ir kelias minutes pakepinkite. Kai pravės, sudėkite smulkintą ožkų sūrį, smulkintus smidrus, kiaušinio baltymą, suberkite čiobrelius, pagal skonį įberkite druskos ir gerai išmaišykite.

4. Iš tešlos iškočiokite du plonus vienodo dydžio lakštus. Ant vieno, palikdami kelių centimetrų tarpus, po šaukštelį išdėliokite įdarą. Uždenkite kitu tešlos lakštu. Aplink įdaro kauburėlius tešlą sulipinkite pirštais, tada išpjaustykite kvadratėlius. Kiekvieno kraštelius papildomai susukite pirštais.

5. Dėkite virtinius į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 5–7 minutes. Tiekite su grietine, apibarstytus likusiais smulkintais smidrais.

 

Suskleisti
lašiša su citrinomis
Receptas: Lašiša su citrinomis ir smidrais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 42
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 600.00 g (4 lašišų pjausniai po 140 g)
Smidrai: 500.00 g (t. y. smidrai; tinka ir kitokios žalios spalvos daržovės, pavyzdžiui, brokoliai)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 100.00 ml
Garstyčios: 1.00 valg. š. (grūdėtųjų)
Grietinė: 125.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (po žiupsnelį druskos, cukraus, pipirų, muskatų)
Kaip gaminti

1. Lašišą pasūdykite, pabarstykite pipirais. Citriną supjaustykite plonais griežinėliais. Grietinę sumaišykite su garstyčiomis ir žiupsneliu cukraus.

2. Smidrus perpilkite verdančiu vandeniu ir nuvarvinkite.

3. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite svieste. Paskui sudėkite smidrus, supilkite sultinį, pagardinkite muskatais ir 3–4 min. patroškinkite.

4. Atkirpkite 50 cm plėvelės. Vieną galą užriškite ir viduje paskleiskite smidrus. Ant jų išdėliokite citrinos griežinėlius ir žuvį. Viską aptepkite grietine ir užriškite kitą plėvelės galą.

5. Plėvelę keliose vietose pradurkite, dėkite ant šaltų grotelių ir 20 min. kepti iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje. Prie taip paruoštos žuvies labiausiai tinka žalios salotos.

Suskleisti

Vakarienė:

Ridikėlių salotos su mėtomis ir keptu fetos sūriu
Receptas: Ridikėlių salotos su mėtomis ir keptu fetos sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 16
Receptas
Ingredientai
Ridikėliai: 15.00 vnt. (ryšelis, t. y. 15–20 galvučių)
Agurkai: 2.00 vnt.
Petražolės: 10.00 g (šviežios plokščialapės)
Mėtos: 10.00 g
Fetos sūris: 200.00 g
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (šlakelis sulčių)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (tyras)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti, pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Nuplautus ir nusausintus ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais, agurkus – kubeliais, o svogūnų laiškus susmulkinkite.

2. Daržoves sudėkite į dvi gilias lėkštes, įdėkite petražolių ir mėtų lapelių (jų nebūtina pjaustyti), išmaišykite.

3. Fetos sūrį padėkite į nedidelę kepimo formą, pabarstykite čiobreliais, įspauskite česnako skiltelę, pašlakstykite aliejumi, citrinos sultimis, pabarstykite pipirais.

4. Iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje kepkite 10-15 minučių, kol sūrio viršus gražiai pagels.

5. Salotas pašlakstykite trupučiu citrinos sulčių, aliejaus, pagardinkite pipirais ir žiupsneliu druskos.

6. Fetą perpjaukite perpus, po gabalėlį uždėkite ant salotų ir nedelsdamos patiekite.

Receptas iš tinklaraščio „Duonos ir žaidimų“

Suskleisti
Avokadų ir agurkų salotos su linais
Receptas: Avokadų ir agurkų salotos su linais
3 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.7 / 222
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio ilgasis)
Avokadai: 1.00 vnt. (didelis gerai sunokęs)
Salotos: 4.00 vnt. (keli „Iceberg" salotų lapai)
Citrinos: 1.00 vnt. (½ citrinos sultys)
Krapai: 20.00 g (šluotelė smulkiai sukapotų krapų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 2.00 g (½ pusės šaukštelio šviežiai maltų)
Linų sėmenys: 3.00 g (1 šaukštelio)
Linų sėmenų aliejus: 2.00 valg. š. (keli šaukštai šalto spaudimo)
Kaip gaminti
  1. Agurką nuplaukite ir perpjaukite išilgai į keturias dalis; supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į salotinę. Iškaulinkite avokadą, šaukštu išimkite jį iš žievės ir supjaustykite kubeliais.
  2. Supjaustykite arba smulkiai suplėšykite salotų lapus. Daržoves sumaišykite, užpilkite citrinos sultimis, sėmenų aliejumi, įberkite juoduosius pipirus, krapus ir linų sėmenis.
  3. Viską gerai ir intensyviai išmaišykite. Avokadas turi šiek tiek aptirpti ir išsileisti, kad kartu su citrina bei aliejumi sukurtų šių salotų padažą.

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

Suskleisti
Pyragas su smidrais, kumpiu ir sūriu
Receptas: Nesaldus pyragas su smidrais, kumpiu ir sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.3 / 19
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (tešlai)
Aliejus: 2.00 valg. š. (1 - tešlai ir 1 - įdarui)
Vanduo: 3.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 2.00 arbat. š. (1 arbat. š. - tešlai ir ¼ arbat. š. - įdarui)
Cukrus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Miltai: 170.00 g (tešlai)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Kumpis: 150.00 g (mėgstamo - įdarui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių arba 3 maži - įdarui)
Grietinėlė: 125.00 ml (riebios - įdarui)
Pienas: 85.00 ml (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (¼ maltų - įdarui)
Itališkos džiovintos žolelės: (mėgstamų - įdarui) 1.00 žiupsnelis
Sūris: 100.00 g (tarkuoto, kietojo - įdarui)
Smidrai: 6.00 vnt. (6 - 8 - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą.
  2. Paruoškite pyrago tešlą. Į dubenį sudėkite sviestą, supilkite aliejų, vandenį, suberkite druską ir cukrų.
  3. Pakaitinkite dubenį mikrobangų krosnelėje (arba orkaitėje), kol masė ims burbuliuoti.
  4. Suberkite į dubenį miltus ir išmaišykite.
  5. Paruošta tešla išklokite pasiruošto kepimo indo dugną ir sieneles.
  6. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10–15 minučių, kol tešla taps gražiai auksinės spalvos.
  7. Pasiruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus. Suberkite smulkiai sukapotus svogūnus ir pakepinkite, kol suminkštės. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  8. Į tą pačią keptuvę sudėkite kubeliais pjaustytą kumpį ir pakepinkite, kol gražiai apskrus. Taip pat išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  9. Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, grietinėlę, pieną, druską, juoduosius pipirus ir žoleles. Įmaišykite tarkuotą kietąjį sūrį.
  10. Kietuosius smidrų galus nulaužkite ir išmeskite. Jei smidrai storesni, bulvių skustuku ar peiliu nulupkite odelę nuo apatinės jų dalies. Sudėkite smidrus į sietelį, o šį uždėkite ant puodo su verdančiu vandeniu. Uždenkite dangtį ir pagarinkite smidrus apie 5–7 minutes, kol suminkštės. Tuomet perliekite šaltu vandeniu ir nusausinkite.
  11. Pyrago pagrindui iškepus, išimkite iš orkaitės. Ant dugno paskleiskite kepintus svogūnus ir kumpį.
  12. Ant viršaus užpilkite kiaušinių ir sūrio plakinį. Išdėliokite smidrus.
  13. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 minutes, kol pyrago įdaras sutvirtės ir gražiai apskrus. Išjunkite orkaitę ir palikite pyragą pastovėti dar apie 5–10 minučių.
  14. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite dar šiltą.
Suskleisti
Virtinukai su braškėmis
Receptas: Virtinukai su braškėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 14
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 300.00 g (virtų)
Varškė: 300.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 70.00 g
Krakmolas: 40.00 g
Cukrus: 4.00 arbat. š. (2 - virtinukams ir 2 - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilė: 1.00 arbat. š. (0,5 - pastos)
Braškės: 3.00 sauja (2 saujos - padažui ir keletas virtinukams)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 - sulčių ir 0,5 arbat. š. - žievelės - padažui)
Kaip gaminti
  1. Varškę sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vienalytės masės, į ją įberkite cukraus, įdėkite vanilės ir įmuškite kiaušinį.
  2. Viską gerai išplakite.
  3. Varškės masę sumaišykite su virtomis ir sutrintomis bulvėmis, įmaišykite miltus ir krakmolą.
  4. Minkoma tešla, jei ji limpa prie rankų galima įberti dar šiek tiek miltų.
  5. Iš tešlos formuokite rutuliukus į kiekvieno vidų įdėkite po braškę (galite naudoti ir šaldytas braškes).
  6. Virtinukus sudėkite į verdantį vandenį ir virkite ~5 minutes.
  7. Braškių padažui:
  8. Visus ingredientus sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite. Jei trūksta, galima įberti dar šiek tiek cukraus.
  9. Virtinukai patiekiami su braškių padažu.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su cukinijomis ir kumpiu
Receptas: Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su cukinijomis ir kumpiu
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 36
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (žalioji)
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Kumpis: 120.00 g (arba karštai rūkytos kiaulienos šoninės)
Čiobreliai: 2.00 vnt. (2 -3 šakelės šviežių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Sezamo sėklos: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Tešlą atšildykite.
  2. Ant jos sudėkite bulvių skustuku išilgai supjaustytą cukiniją, kumpį, sūrio gabaliuką, apibarstykite čiobreliais ir grūstais pipirais.
  3. Tešlą su įdaru susukite į vyniotinį ir supjaustykite 2 cm storio griežinėliais.
  4. Sudėkite į skardą, aptepkite plaktu kiaušiniu, apibarstykite sezamų sėklomis, kmynais ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30–40 minučių.

Receptą atsiuntė Helena J.

Suskleisti
Rytietiškos salotos
Receptas: Azijietiškos ryžių makaronų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.8 / 8
Receptas
Ingredientai
Ryžių spagečiai: 100.00 g
Krevetės: 250.00 g (nevirtų)
Pievagrybiai: 100.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (nedidelė saldžioji)
Morkos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė Romaninių)
Kopūstai: 0.20 vnt. (nedidelio raudonojo)
Svogūnai: 0.25 vnt.
Mėtos: 1.00 sauja (šviežių, smulkiai pjaustytų)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (smulkiai pjaustytų)
Sezamo sėklos: 1.50 valg. š. (pakepintų sausoje keptuvėje)
Čili pipiras: 1.00 vnt. (džiovinto, susmulkinto)
Kokosų aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Citrinos sultys: 3.00 valg. š. (1 šauktas salotoms, 2 šaukštai padažui)
Riešutų sviestas: 2.00 valg. š. (žemės riešutų; padažui)
Medus: 1.50 arbat. š. (skysto; padažui)
Raudonojo kario pasta: 0.75 valg. š. (geriau tailandietiškos; galima keisti čili pipiru; padažui)
Sojos padažas: 1.50 arbat. š. (lengvo, su sumažintu druskos kiekiu)
Kaip gaminti

1. Plonomis juostelėms supjaustykite romanines salotas, papriką, svogūną, morką, kopūstą ir sudėkite į didelį dubenį. Suberkite smulkintus svogūno laiškus, smulkintas mėtas ir rankomis išmaišykite. Kelis mėtų lapelius galite pasilikti patiekimui.

2. Riekelėmis supjaustykite pievagrybius. Įkaitinkite truputį kokosų aliejaus keptuvėje ir pakepinkite grybus iki paruduos ir beveik visas grybuose esantis vanduo išgaruos. Atidėkite į šalį ir leiskite atvėsti.

3. Sudėkite ryžių makaronus į atskirą dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir leiskite pastovėti 3-4 minutes, kol suminkštės. Nupilkite vandenį, makaronus nuplaukite po tekančiu šaltu vandeniu, leiskite nuvarvėti vandens likučiams ir palikite makaronus nudžiūti.

4. Sumaišykite makaronus su daržovėmis, grybais, trupučiu citrinos sulčių ir žiupsniu druskos.

5. Įkaitinkite truputį kokosų aliejaus keptuvėje, kurią naudojote grybams kepti ir sudėkite ten krevetes. Pakepinkite iki paraus ir lengvai apskrus.

6. Pasiruoškite padažą: mažame indelyje sumaišykite visus padažo ingredientus.

7. Makaronų ir daržovių mišinį perkelkite į serviravimo lėkštę, ant viršaus išdėliokite keptas krevetes. Apšlakstykite padažu, apibarstykite pakepintomis sezamo sėklomis, mėtų lapeliais ir džiovinti čili pipiro gabalėliais.

Suskleisti
Vėrinukai
Receptas: Itališki mocarelos vėrinukai
5 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.2 / 20
Receptas
Ingredientai
Mocarelos sūris: 10.00 vnt. (mažų rutuliukų)
Pomidorai: 10.00 vnt. (vyšninių)
Bazilikai: 10.00 vnt. (lapelių)
Kaip gaminti

Naudokite specialius pagaliukus užkandžiams (reikės 10-ies). Ant kiekvieno jų verkite pomidorą, mocarelą, baziliko lapelį (atrodo visai kaip Italijos vėliava!).

Suskleisti
Bulvių mišrainė su agurkais ir krapais
Receptas: Bulvių, krapų ir agurkų mišrainė
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 86
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Jogurtas: 200.00 ml (graikiško)
Grietinė: 2.00 valg. š.
Citrinos sultys: 1.00 valg. š.
Krapai: 1.00 valg. š. (kapotų, šviežių)
Baltojo vyno actas: 1.00 arbat. š.
Agurkai: 3.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės (nedidelė, sutraiškyta)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Išvirkite bulves – jei naudojate nedidukes naujo derliaus, galite net neskusti, jei seno, tuomet nuskuskite ir supjaustykite, kad būtų vienodo dydžio. Kai išvirs, leiskite atvėsti.

2. Dideliame dubenyje, kuriame maišysite mišrainę, sumaišykite jogurtą, grietinę, citrinos sultis, vyno actą, krapus, druską ir pipirus.

3. Šiaudeliais sutarkuokite ar itin plonai supjaustykite agurkus, nusunkite sultis, kiek tik įmanoma. Sudėkite į jogurto mišinį.

4. Kai bulvės bus atvėsusios, supjaustykite jas vienodais gabalėliais – labai smulkiai nereikia, maždaug kąsnio dydžio. Sudėkite į dubenį su jogurto-agurkų padažu ir gerai išmaišykite. Paragaukite, ar netrūksta druskos. Valgykite iškart, o jei šiek tiek lieka, mišrainė gali išbūti šaldytuve porą dienų.

Daugiau skonio šiai mišrainei galite suteikti įdėdami trupintos fetos, riekelėmis pjaustytų žaliųjų alyvuogių, šviežių mėtų. O gal ir patys sugalvosite, kas dar tiktų.

Suskleisti
Kišas su vištiena, smidrais ir porais
Receptas: Kišas su vištiena, smidrais ir porais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 25
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g (tešlai)
Vanduo: 70.00 ml (tešlai)
Sviestas: 100.00 g (kambario temperatūros; tešlai ir dar 3 šaukštai įdarui)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (šviežių arba džiovintų; tešlai)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (šviežių arba džiovintų; tešlai)
Druska: 2.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Vištienos krūtinėlė: 1.00 vnt. (įdarui)
Smidrai: 250.00 g (įdarui)
Porai: 1.00 vnt. (nedidelis; įdarui)
Prieskonių mišinys Persiladas: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Grietinėlė: 300.00 ml (įdarui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (įdarui)
Kreminis sūris: 1.00 valg. š. (įdarui)
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto; įdarui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Kaip gaminti

1. Į virtuvinį kombainą sudėti sviestą, suberti miltus, čiobrelį ir raudonėlį. Viską gerai išmaišyti. Tada įpilti vandens ir dar kartą gerai permaišyti iki vientisos masės. Gautą tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.

2. Porą supjaustyti pusžiedžiais, vištieną – 3-4 cm dydžio gabaliukais, smidrus – 1 cm dydžio gabaliukais, o viršūnėles palikti nepjaustytas.

3. Keptuvę įkaitinti ir išlydyti joje 1 šaukštą sviesto. Sudėti porus ir apkepinti, kol suminkštės. Tada sudėti vištieną, apibarstyti persilado prieskoniais ir gerai apkepinti iš visų pusių. Suberti smidrų gabaliukus, išmaišyti ir pakepinti 2 minutes. Įpilti pusę puodelio vandens, sumažinti kaitrą ir palikti troškintis 10 minučių. Pabaigoje išjungti kaitrą, įdėti 1 šaukštą sviesto ir išmaišyti.

4. Atskiroje keptuvėje ant likusio sviesto apkepinti smidrų viršūnėles.

5. Dubenyje išplakti kiaušinius, įdėti kreminio sūrio ir dar kartą perplakti. Tada supilti grietinėlę, suberti tarkuotą parmezano sūrį, įtarkuoti muskato riešuto žiupsnelį, įberti maltų juodųjų pipirų, druskos. Viską gerai išmaišyti.

 

6. Tešlą plonai iškočioti ir gautu lakštu iškloti miltais pabarstytos kepimo formos dugną bei kraštus. Palikti didesnį tešlos kraštelį, išsikišusį virš formos krašto. Tada sudėti vištienos ir daržovių troškinį bei užpilti jį kiaušinių ir sūrių plakiniu. Tešlos kraštelius gražiai užlenkti į vidų ir išdėlioti ant paviršiaus apkepintas smidrų viršūnėles.

7. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių statiniu rėžimu (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Iškepusiam kišui leisti 10 minučių „pailsėti“.

Suskleisti
Vištienos filė su špinatais tešloje
Receptas: Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir špinatais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.2 / 9
Receptas
Ingredientai
Vištienos filė: 300.00 g (horizontaliai supjaustytos)
Špinatai: 100.00 g (mažųjų)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 valg. š.
Baltojo pelėsio sūris: 125.00 g (camambero)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 220 C.

2. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, suberkite susmulkintą česnaką. Pakepinkite, kol pasklis aromatas. Tada į keptuvę dėkite špinatus, kepkite apie 2 minutes, kol išsiskirs sultys.

3. Tešlos lakštą ištieskite ant stalo, įpjaukite iš abiejų pusių juostelėmis įstrižai – vidurį palikite nesupjaustytą.

4. Vištienos gabaliukus paskaninkite druska ir pipirais, sudėkite į tešlos centrą. Ant jų užtrupinkite sūrio su mėlynuoju pelėsiu, suverskite pakepintus špinatus. Tuomet išdėliokite kamambero griežinėlius.

5. Supinkite iš įpjautos tešlos pynutę, kryžiuodami tešlos juosteles iš abiejų pusių centro link.

6. Pynutę guldykite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 12–15 minučių.

Suskleisti

Desertas:

Trapus rabarbarų ir braškių džemo pyragas
Receptas: Trapus rabarbarų ir braškių džemo pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.2 / 11
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g (250 g paprastų kvietinių arba speltų ir 50 g be glitimo (pvz., grikių, arba avižų, arba ryžių, arba kukurūzų), arba viso grūdo kvietinių miltų)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Rudasis cukrus: 80.00 g
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt.
Sviestas: 200.00 g (labai šalto)
Rabarbarai: 500.00 g
Krakmolas: 2.00 valg. š. (bulvių arba kukurūzų)
Uogienė: 5.00 valg. š. (braškių arba kitos, kokios turite)
Cukraus pudra: 1.00 valg. š. (viršui pabarstyti)
Kaip gaminti

Man šis pyragas patinka todėl, kad jį kepant yra proga sunaudoti mažiau mėgstamas, lentynoje užsigulėjusias uogienes ir džemus. Mūsų namuose kažkodėl niekas nenori valgyti braškių džemo, tad jį ir sunaudojau pyragui. Nuostabiai tiko!

1. Miltus ir miltus be glitimo (arba viso grūdo miltus) sumaišykite su kepimo milteliais ir cukrumi. Į šią masę įdėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir pirštų galiukais arba elektriniu maišytuvu trinkite, kol gausis riebūs trupiniai. Atidėkite pusę šių trupinių ir padėkite juos į šaldytuvą.

2. Į likusią masę įmuškite kiaušinio trynį ir toliau sukite, kol ingredientai susijungs į vientisą masę (gali prireikti 1-2 šaukštų labai šalto vandens, jei tešla vis dar biri, nesulimpa). Suformuokite iš tešlos pailgą „dešrą“ ir įsukite ją į maistinę plėvelę. Padėkite maždaug pusvalandžiui į šaldytuvą, kad sukietėtų.

3. Paruoškite 20x30cm kepimo skardą: jos dugną išklokite pergamentiniu popieriumi.

4. Išimkite sušalusią tešlą iš šaldytuvo ir ją supjaustykite plonomis riekelėmis. Tas riekeles išdėliokite ant paruoštos kepimo skardos dugno ir pirštais plonindami sulipdykite taip, kad visas dugnas pasidengtų maždaug vienodu sluoksniu tešlos. Subadykite šį tešlos pagrindą šakute ir padėkite į šaldytuvą, kol įkais orkaitė.

 

5. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros. Įdėkite skardą su pyrago pagrindu ir kepkite 15 min.

6. Kol pagrindas kepa, nuplaukite rabarbarus ir juos supjaustykite plonais griežinėliais. Apibarstykite krakmolu, išmaišykite. Sudėkite braškių džemą (ar kitą džemą, kokį naudosite kepimui) ir gerai išmaišykite.

7. Išimkite apkeptą pyrago pagrindą iš orkaitės ir ant jo sudėkite rabarbarus. Tada visą viršų užbarstykite trupiniais, kuriuos atidėjote. Pašaukite atgal į orkaitę ir kepkite dar 45-50 min., kol viršus gražiai apskrus.

8. Atvėsinkite ir supjaustykite, pabarstykite cukraus pudra.

Suskleisti
Rabarbarų pyragas su trupinių kepure
Receptas: Minkštas rabarbarų pyragas su trupinių kepure
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 18
Receptas
Ingredientai
Rabarbarai: 500.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Cukrus: 1.00 st. (nerafinuoto cukranendrių; ir dar 1 šaukštas trupiniams)
Kukurūzų miltai: 0.30 st.
Ryžių miltai: 0.30 st.
Krakmolas: 0.30 st.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Avižiniai dribsniai: 4.00 valg. š. (trupiniams)
Migdolų miltai: 1.00 valg. š. (trupiniams)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (trupiniams)
Sviestas: 2.00 valg. š. (lydyto; trupiniams)
Kaip gaminti

1. Pyrago kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, o šonus patepkite lydytu sviestu. Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių karščio.

2. Rabarbarus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

3. Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, kol pabals. Tada į masę suberkite trijų rūšių miltus, įlašinkite vanilės esencijos ir išmaišykite. Į tešlą galiausiai suberkite pjaustytus rabarbarus, išmaišykite ir pilkite į paruoštą kepimo formą.

4. Iš visų trupiniams skirtų ingredientų rankomis paruoškite birius trupinius. Jais apibarstykite pyrago viršų. Pašaukite kepti į orkaitę 30 minučių. Ar pyragas jau iškepęs tikrinkite mediniu pagaliuku – ištraukus jis turi būti sausas, nebeaplipęs tešla.

5. Iškepusį pyragą palikte ant grotelių visiškai ataušti. Vietoj cukraus pudros pyragą apibarstykite smulkai maltais kokosų drožlių milteliais ir pjaustykite.

Suskleisti
Rabarbarų „galetė“
Receptas: Rabarbarų „galetė“
8 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.7 / 14
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g (165 g pagrindui ir 35 g įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Kepimo milteliai: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Sūris: 85.00 g (šalto minkšto sūrio (cream cheese); pagrindui)
Sviestas: 140.00 g (110 g šalto, supjaustyto kubeliais pagrindui ir 30 g įdarui)
Vanduo: 1.50 arbat. š. (šalto; pagrindui)
Actas: 1.50 arbat. š. (obuolių; pagrindui)
Rabarbarai: 500.00 g (supjaustytų gabaliukais; įdarui)
Cukrus: 250.00 g (įdarui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Miltus, druską ir kepimo miltelius gerai permaišykite. Suberkite į elektrinį virtuvės kombainą. Sudėkite minkštą sūrį ir 20 sekundžių įjunkite pulso funkciją – turite gauti smėlio faktūrą.

2. Tuomet sudėkite šaltą sviestą, supjaustytą kubeliais. Vėl įjunkite pulso funkciją – tešla pradės po truputį lipti. Supilkite šaltą vandenį ir obuolių actą. Vėl įjunkite pulso funkciją.

3. Tešlą išimkite iš kombaino ir baikite minkyti ant miltais pabarstyto stalo. Labai persistengti nereikia – užtenka, kad suliptų į vieną gabalą. Suformuokite rutulį ir šiek tiek suspauskite – vėliau bus lengviau kočioti tešlą.

4. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir minimum valandai įkiškite į šaldytuvą. Geriausia per naktį.

5. Dubenyje gerai permaišykite rabarbarus, cukrų, miltus ir cinamoną.

6. Iškočiokite 33 cm skersmens diską. Perkelkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Į vidurį sudėkite rabarbarus, iš šonų palikite apie 5–7 cm kraštus. Kraštus kruopščiai užlenkite. Ant rabarbarų viršaus uždėkite sviesto.

7. Kepkite 190 C temperatūroje apie 40–45 min. Rabarbarai turi būti visiškai iškepę, o kraštai gražiai apskrudę.

Suskleisti
Kepami bananai
Receptas: Grilyje kepti bananai su maskarponės kremu
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.3 / 12
Receptas
Ingredientai
Bananai: 8.00 vnt. (nedideli)
Cukraus pudra: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Romas: 1.00 valg. š. (jei neturite, nenaudokite, tačiau su romu desertas skanesnis)
Kaip gaminti

1. Vidutinio dydžio dubenėlyje sumaišykite cukraus pudrą, cinamoną ir romą, sudėkite ir maskarponės sūrį, labai gerai viską išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą, kol bus paruošti bananai.

2. Nenuluptus bananus dėkite ant grilio ir kepkite ant intensyvios ugnies 8–12 min. Geriau, jei kepant neatsitrauktumėte nuo ugnies ir bananus nuolat vartytumėte. Jie bus iškepę, kai visa žievė pajuos ir jausite, jog bananas viduje suminkštėjo.

3. Patiekite bananus lėkštėje nenuluptus, tik gerokai įpjovę odą (kad matytųsi iškepęs vaisius) ir uždėję po didelį šaukštą kremo.

Pasiūlymas Nr. 1: Jei norite daugiau skonio, vos tik bananams iškepus, kol dar karšti, prapjaukite žievę ir ant minkštimo uždėkite smulkinto juodojo šokolado – tegul jis išsilydo. O tada patiekite, kaip aprašyta anksčiau.

Pasiūlymas Nr. 2: Jei neturite maskarponės sūrio, galite patiekti bananus su ledais, nebus taip subtilu ir netikėta, tačiau derinys taip pat išeis puikus.

Suskleisti
Keksiukai su šilauogėmis
Receptas: Keksiukai su šilauogėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.1 / 64
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 300.00 g
Sviestas: 120.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Jogurtas: 120.00 g
Cukrus: 150.00 g
Grietinė: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštelis nutarkuotų žievelių)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Mėlynės: 100.00 g (kelios saujelės šaldytų šilauogių (galite keisti ir kitokiomis šaldytomis uogomis))
Kaip gaminti

1. Miltus sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais.

2. Kiaušinius su cukrumi labai gerai išplakite elektriniu plakikliu. 

3. Tada palengva šaukštu įmaišykite jogurtą ir grietinę, lydytą sviestą, nutarkuotas citrinos žieveles.  

4. Miltus sumaišykite su kiaušinių mase.

5. Kad uogos tešloje tolygiai pasiskirstytų, jas apvoliokite krakmole ir suberkite į tešlą.

6. Į specialias keksiukų formeles krėskite po truputį tešlos, ant viršaus dar berkite uogų.

7. Keksiukus kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

8. Tiekite apibarsčiusi milteliniu cukrumi.

Suskleisti
Nekeptas bananų tortas
Receptas: Nekeptas bananų tortas
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
4.0 / 91
Receptas
Ingredientai
Šokoladiniai meduoliai: 400.00 g
Rududu: 200.00 g
Bananai: 2.00 vnt.
Grietinėlė: 100.00 ml (35 proc. riebumo)
Cukrus: 3.00 valg. š.
Želatina: 1.00 arbat. š.
Migdolai: 1.00 sauja (drožlių - papuošimui)
Kakava: 1.00 st. (papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Meduolius sutrinkite blenderiu iki miltinės masės ir sumaišykite su rududu.
  2. Kai viskas gerai sukibę ir susimaišę, dėkite į tortinę nuimamu dugnu (recepto autorė naudojo 18cm skersmens) ir suformuokite pagrindą.    
  3. Bananus supjaustykite griežinėliais ir dėkite ant torto pagrindo.    
  4. Grietinėlę išplakite iki standžių putų.
  5. Sudėkite cukrų ir maskarponės sūrį, išmaišykite.    
  6. Želatiną ištirpdykite su šlakeliu šilto vandens, o tada įmaišykite į kremo masę.
  7. Kai baigta, dėkite viską ant bananų ir suformuokite viršų, pabarstykite migdolų drožlėmis.
  8. Dėkite kelioms valandoms į šaldytuvą.
  9. Prieš patiekdami ant stalo, pabarstykite kakava.

Receptas iš tinklaraščio IEVOS RECEPTAI

Suskleisti
Plakta grietinėlė su braškėmis
Receptas: Braškės su šampanine plakta grietinėle
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.3 / 12
Receptas
Ingredientai
Šampanas: 150.00 arbat. š. (sauso)
Cukraus pudra: 2.00 valg. š.
Citrinos: 0.50 vnt. (nutarkuotos žievelės ir sulčių)
Grietinėlė: 300.00 ml (skirtos plakimui)
Braškės: 300.00 g (galite naudoti ir žemuoges ar maišyti abiejų rūšių uogas)
Kaip gaminti

1. Dideliame puodelyje sumaišykite šampaną, cukraus pudrą, citrinos sultis ir žievelę.

2. Į platų dubenį pilkite grietinėlę, mišinį su šampanu ir išplakite iki standumo rankiniu ar elektriniu plaktuvu.

3. Perdėkite plaktą grietinėlę į plačias skaidraus stiklo stiklines ir dėkite į šaldytuvą 1–2 val., kad atšaltų.

4. Patiekite su susmulkintomis braškėmis ir/ar žemuogėmis ant viršaus.

Suskleisti
Braškinis desertas
Receptas: Veganiškas braškinis desertas be pridėtinio cukraus
1 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
4.3 / 14
Receptas
Ingredientai
Braškės: 2.00 st.
Riešutų sviestas: 2.00 valg. š. (brazilinių arba graikinių riešutų)
Datulės: 6.00 vnt. (minkštos; galima dėti ir daugiau, jei mažesnės)
Kaip gaminti

1. Visus ingredientus sudedame į elektrinio smulkintuvo indą ir labai gerai išsukame. Išpilame į dubenį.

2. Desertą galima valgyti iš karto arba palaikyti valandą šaldytuve, tuomet masė labiau sustings. Jei viso iš karto nesuvalgysite, šaldytuve skanėstą laikykite iki trijų dienų.

Suskleisti
Nekeptas tortas „Stracciatella“ su šilauogėmis ir baltuoju šokoladu
Receptas: Nekeptas tortas „Stracciatella“ su šilauogėmis ir baltuoju šokoladu
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 7
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 140.00 g (sviestinių (pavyzdžiui, Petit Beurre); pagrindui)
Kakava: 3.00 valg. š. (2 šaukštai pagrindui ir 1 šaukštas viršui apibarstyti)
Sviestas: 60.00 g (tirpinto; pagrindui)
Maskarponės sūris: 500.00 g (labai šalto)
Grietinėlė: 200.00 ml (36 proc. riebumo)
Pienas: 200.00 ml
Cukrus: 80.00 g
Želatina: 2.00 valg. š. (kupini)
Kreminė varškė: 400.00 g (geriausiai, vanilinės pertrintos)
Likeris: 3.00 valg. š. (tiks šokolado skonio likeris arba romas „Malibu“, arba kokosinis likeris, arba „Amaretto“. Jei tortą gaminate vaikams, likerį pakeiskite dviem šaukštais vanilinio cukraus)
Šilauogės: 200.00 g (plius saujelė dekoravimui)
Kaip gaminti

1. Pasiruoškite 20-24 cm skersmens torto formą nusegamais kraštais, dugną išklokite taip kad pergamentis popierius išsikištų iš formos kraštų.

2. Susmulkite sausainius iki trupinių. Tuo pat metu mažame puodelyje ištirpinkite sviestą. Sumaišykite sviestą su sausainių trupiniais ir kakava ir išklokite šia mase visą torto formos dugną. Gerai paspauskite plokščiu paviršiumi (pavyzdžiui, stiklinės dugnu), kad pagrindas būtų tvirtas ir tolygus.

3. Į virtuvinio kombaino plakimo indą sudėkite mascarponę, supilkite grietinėlę ir suberkite cukrų. Plakite baltymams plakti skirta šluotele apie 2 minutes, kol masė bus tiršta ir puri.

4. Per tą laiką mažame puodelyje užkaiskite pieną. Prieš pat pienui užverdant, nukelkite nuo ugnies, suberkite želatiną ir maišykite, kol ji visiškai ištirps. Pieną su ištirpusia želatina supilkite į dubenį ir plakite, po šaukštą dėdami saldžios vanilinės varškės, kol masė taps vientisa.

 

5. Pilkite plona srovele šią pieno ir želatinos masę į mascarponės mišinį, nuolat plakdami, kol masė taps vientisa. Nuimkite indą su pagaminta mase nuo kombaino, atidėkite į šalį.

6. Šokoladą susmulkinkite – sukapokite arba sutarkuokite. Smulkintą šokoladą suberkite į paruoštą sūrio masę, ten pat suberkite šilauoges, ir švelniai išmaišę supilkite ant paruošto pagrindo. Torto viršų papuoškite šilauogėmis ir dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms sustingti (geriausia – per naktį). Prieš pat patiekdami pabarstykite kakavos milteliais.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug