Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuotaikingame renginyje komandos varžėsi, kuri geriau paruoš gurmanų mėgstamą indišką karį

Indiškas karis ruošiamas ir mėgstamas visame pasaulyje, ne išimtis ir Lietuva. Birželio 28-osios, ketvirtadienio vakarą Vilniuje vyko nuotaikingos, gardžių aromatų persmelktos jau penktosios indiško kario ruošimo varžybos „Curry Cook-Off“. Jų metu įspūdžių netrūko nei dalyviams, nei vertintojams, nei žiūrovams.
Renginio „Curry Cook-Off“ akimirka
Renginio „Curry Cook-Off“ akimirka / Organizatorių nuotr.

Didžiosios Britanijos rūmų Lietuvoje organizuotame renginyje kario patiekalus pristatė ir apdovanojimus dalinosi šešių Tarptautinių ir Lietuvos įmonių atstovai, rašoma pranešime spaudai.

„Jei Didžioji Britanija kažkada kolonizavo Indiją – dabar Indija grąžino skolą – apstulbę stebi kaip jų maistas visiškai kolonizavo Britaniją“, – gurmanišką vakarą pradėjo Didžiosios Britanijos prekybos rūmų Lietuvoje valdybos pirmininkas Chrisas Butleris.

„Curry Cook-Off“ yra Lietuvos ir Britanijos asociacijos „British Chamber of Commerce“ vienas iš kasmetinių verslo bendruomenės renginių, kuris skatina arčiau susipažinti su indiško maisto kultūra, įtraukiant neprofesionalų komandas į patį gamybos ir pažinimo procesą, padrąsina atrasti naujoves kulinarijoje.

Organizatorių nuotr./Renginio „Curry Cook-Off“ akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio „Curry Cook-Off“ akimirka

„Britanijos prekybos rūmai ir asociacijos nariai mielai įsitraukia ir skatina savo darbuotojus dalyvauti renginyje, nes maisto gamyba suteikia komandinio darbo įgūdžių, kurie yra reikalingi ir kasdieniniame darbe. Kadangi Jungtinėje Karalystėje indiškas karis yra labai mėgstamas, projektas jau nuo pirmų bandymų atrado bendraminčių – tiek įsitraukiant į patį gaminimo konkursą, tiek aktyviai savo dalyvavimu renginyje prisidedant prie geriausių komandų titulo“, – pasakoja Didžiosios Britanijos prekybos rūmų Lietuvoje vykdančioji direktorė Sandra Kundrotė.

Organizatorių nuotr./Renginio „Curry Cook-Off“ akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio „Curry Cook-Off“ akimirka

Kulinariniame lofte „Čiop Čiop“ 6 komandos varžėsi gamindamos du kario patiekalus: visos ruošė klasika laikomą vištienos kario valgį „Chicken Tikka Masala“ ir antrąjį – laisvai pasirinktą.

„Komandos išties labai kruopščiai rinkosi receptus, eksperimentavo su plačia indiškų prieskonių įvairove – didelis dėmesys buvo skiriamas vegetariškoms karių patiekalų variacijoms. Kiekvienais metais vis daugiau žmonių džiaugiasi, kad šie patiekalai ateina į „Curry Cook-Off“ renginio racioną, tuo džiaugiasi ir teisėjai“, – įspūdžiais dalinasi S.Kundrotė.

Organizatorių nuotr./Renginio „Curry Cook-Off“ akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio „Curry Cook-Off“ akimirka

Po kario ruošimo popietės vyko vakarinė dalis – komandų patiekalus vertino kompetentinga trijų teisėjų komisija, kurios gretas šiais metais papildė virtuvės šefas, daug metų Londone kvalifikaciją kėlęs chef de cuisine – Evaldas Žaliukas. Svečių kulinarinius atradimus taip pat vertino „Sue‘s Indian Raja“ restorano savininkas Rajinderis Chaudhary ir „Gaspar‘s“ restorano savininkas ir virtuvės šefas Gasparas Fernandesas.

Lietuvos ir Didžiosios Britanijos asociacija „British Chamber of Commerce“, vienija virš 100 Lietuvos, Britų ir Tarptautinių verslo kompanijų. Asociacijos prioritetai – skatinti tarptautinius verslo ryšius, atstovauti narių interesus, bei kurti terpę naudingų verslo kontaktų užmezgimui.

O jei ir jūs užsimanysite paruošti namuose šį tą indiško, štai keli receptai įkvėpimui:

Naan duonelė
Receptas: Indiška „Naan“ duonelė
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.5 / 16
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 120.00 ml (šilto)
Mielės: 1.00 valg. š. (0,5 sausų)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Pienas: 1.00 valg. š. (1,5 kambario temperatūros)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (paplakto, kambario temperatūros)
Miltai: 500.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Mielių miltukus sumaišykite su cukrumi ir užpilkite šiltu vandeniu, kelias minutes palaukite, kol suputos.
  2. Supilkite pieną, paplaktą kiaušinį bei druską.
  3. Po truputį berkite miltus ir minkykite tešlą. Užminkykite minkštą vientisą tešlos rutulį, dėkite į riebalais pateptą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir gerą valandą laukite, kol tešla padvigubės.
  4. Iškilusią tešlą perminkykite ir padalinkite į 10–16 mažų rutuliukų, juos apdenkite švariu rankšluosčiu, kad neapdžiūtų ir dar 15 minučių pakildinkite.
  5. Keptuvę gerai įkaitinkite ir iškart sumažinkite temperatūrą iki vidutinės.
  6. Jei reikia, švelniai patepkite keptuvę sviestu (recepto autorė kepa sausoje, be riebalų).
  7. Kiekvieną tešlos rutuliuką plonai iškočiokite į blynelį ir kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Indiški  pusryčių  rageliai  su sezamais
Receptas: Indiški pusryčių rageliai su sezamais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.9 / 12
Receptas
Ingredientai
Miltai: 400.00 g (kvietiniai)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (maltas)
Sviestas: 60.00 g
Pienas: 300.00 ml
Mielės: 20.00 g (šviežios)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Miltus dubenyje sumaišykite su cukrumi ir kardamonu.

2. Sviestą ištirpinkite, supilkite pieną. Į drungną mišinį įmaišykite mieles.

3. Mielių mišinį sumaišykite su miltais ir užminkykite tešlą. Jei reikia, dar įberkite miltų ir minkykite, kol tešla nebelips prie pirštų.  Uždenkite ir mažiausiai 30 minučių laikykite šiltai, kad pakiltų.

4. Pakilusią tešlą paminkykite ir padalykite į tris lygias dalis. Iš kiekvienos iškočiokite po apskritimą, juos padalykite į aštuonis trikampius.

5. Pradėdami nuo platesniojo krašto, kiekvieną trikampį suvyniokite į ragelį. Ragelius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždenkite ir šiltoje vietoje kildykite apie 20 minučių.

6. Pakilusius ragelius aptepkite plaktu kiaušiniu, apibarstykite sezamais ir kepkite 220 laipsnių orkaitėje 10–15 minučių.

Kulinaro patarimas. Ruošiant tešlą pusę kiekio miltų galima pakeisti rupiai maltais, o dalį bandelių apibarstyti aguonomis.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.

Suskleisti
Pjaustomas kopūstas
Receptas: Indiškos kopūstų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 53
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 500.00 g
Pomidorai: 3.00 vnt.
Aitrioji paprika: 0.50 vnt. (šviežios)
Saulėgrąžų aliejus: 4.00 valg. š.
Žemės riešutai: 90.00 g (pakepintų)
Citrinos: 0.50 vnt. (sulčių)
Kokosų drožlės: 4.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Ferula: 0.25 arbat. š. (indiškas prieskonis su švelniu svogūno aromatu, pakeičiantis svogūną; jei neturite, nenaudokite)
Ciberžolė: 0.50 arbat. š.
Kuminai: 0.50 arbat. š. (malto)
Kalendros: 1.00 sauja (šviežios)
Kaip gaminti

1. Kopūstą supjaustykite plonyčiais ilgais šiaudeliais, pasūdykite ir sugrūskite rankomis, kad druska jį suminkštintų.

2. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Žemės riešutus berkite į tvirtą plastiko maišelį ir padaužykite kočėlu, kol virs rupiais trupiniais.

3. Sudėkite į kopūstus pomidorus, riešutus, kapotą kalendrą, suberkite cukrų, žemės riešutus ir kokoso drožles. Užpilkite citrinos sultimis.

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai supjaustytą aitriąją papriką, jei naudojate – ferulą, kuminą ir ciberžolę. Prieskonius 10–12 s maišydami pakaitinkite aliejuje, o tada supilkite į kopūstus. Gerai išmaišykite.

Suskleisti
Pomidorų sriuba
Receptas: Indiška pomidorų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 41
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 1.00 kg
Obuoliai: 1.00 vnt.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (smulkiai sutarkuotas, 2,5 cm dydžio imbiero gumbo gabalėlis)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (smulkiai sukapota, maža paprika, išvalytomis sėklytėmis)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Kuminai: 1.00 arbat. š. (malti kmyniniai)
Kalendros: 2.00 arbat. š. (maltų indiškų, o jei neturite, naudokite europines ir šluotelė šviežių, nuplautų ir smulkiai sukapotų kalendrų)
Sviestas: 4.00 valg. š. (švalytas lydytas sviestas „ghee“)
Asafetida (kvapioji ferula) 2.00 g
Juodieji pipirai: 2.00 g (malti)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Pienas: 400.00 ml
Miltai: 1.00 valg. š.
Druska: 2.00 arbat. š. (1,5-2)
Kaip gaminti

Šiai be galo gardžiai sriubai, kilusiai iš Indijos Bengali regiono, virti tiks tik labai gerai sunokę minkšti pomidorai. Šiame recepte naudoti įprasti raudonieji, tačiau tokią pačią ne mažiau puikią sriubą galite išvirti ir iš geltonųjų pomidorų. Obuolį rinkitės taip pat minkštą, sultingą, pavyzdžiui, alyvinį. Jei sriuba Jums pasirodytų per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens, o vietoje pieno galite naudoti grietinėlę, tik tuomet įpilkite dar daugiau vandens. Galite parinkti ir kitokį prieskonių derinį, svarbiausia išlaikyti sriubos esmę – pertrinti pomidorai, tirštinti miltų padažu.

1. Pomidorus nuplaukite, išimkite kotelio vietą ir stambiai supjaustykite. Nuplaukite obuolį, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis.

2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus išvalyto lydyto sviesto. Kai sviestas įkais, sudėkite lauro lapus, asafetidą, aitriąją papriką, imbierą, cinamono lazdelę, maltą kmyninį kuminą ir maltą kalendrą.

3. Kepkite prieskonius maišydami keliolika sekundžių ir sukrėskite supjaustytus pomidorus bei obuolį. Pasūdykite, suberkite cukrų ir maltus juoduosius pipirus. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite uždengę keptuvę 20-25 min., kol pomidorai suminkštės ir sukris.

4. Tuo metu kitoje mažoje keptuvėje išlydykite ir įkaitinkite likusį išvalytą lydytą sviestą. Kai šis įkais, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Iš lėto pilkite pieną intensyviai maišydami arba plakdami rankiniu plaktuvu. Kai padažas užvirs, taps vienalytis ir sutirštės, nukaiskite.

5. Pomidorų masę pertrinkite per sietelį į puodą, pertrintą tyrę užkaiskite. Likusias pomidorų odeles ir sėklas išmeskite. Kai tyrė pradės kunkuliuoti, įmaišykite miltų-pieno padažą ir sudėkite kapotus kalendros žalumynus. Tuoj pat nukaiskite. Patiekite dar karštą su plokščiąja indiška duona, pūstiniais arba „samosais“. Pagardinkite šlakeliu grietinės.

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

Suskleisti
Bulvės indiškai
Receptas: Bulvės pagal indišką receptą
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 48
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 12.00 vnt.
Kalendros: 1.00 sauja (šviežios)
Jogurtas: 1.00 st.
Vanduo: 1.00 st.
Ciberžolė: 0.25 arbat. š.
Aitrioji paprika: 0.50 arbat. š.
Kuminai: 1.50 arbat. š. (0,5 šaukštelio malto ir 1 šaukštelis sėklų)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį)
Čili pipiras: 1.00 g (jei mėgstate aštriau, dėkite 2)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Bulves išvirkite su lupenomis pasūdytame vandenyje ir nusunkite.

2. Kalendrą ir aitriuosius čili pipirus smulkiai supjaustykite.

3. Dubenyje sumaišykite jogurtą, vandenį, maltą ciberžolę, čili, kuminą, cukrų ir druską.

4. Puode įkaitinkite aliejų ir minutę maišydami pakepinkite kumino sėklas.

5. Sumažinkite karštį ir supilkite jogurto mišinį. Maišydami pašildykite apie 3 minutes iki vidutinio karščio.

6. Sudėkite kalendrą, aitriąją papriką ir virtas bulves.

7. Sumaišykite ir pakaitinkite 5–7 minutes, retkarčiais pamaišydami.

8. Patiekti šiltą.

Jei nemėgstate aštriai – sumažinkite arba nedėkite aitriųjų čili pipirų.

Suskleisti
Indiškas kedžeri
Receptas: Indiškas kedžeri
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 15
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 1.00 st. (1 1/2 stiklinės plikytų)
Žuvis: 350.00 g (karštai rūkytos skumbrės)
Karis: 1.00 arbat. š. (1-2 arbat. š.)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Sviestas: 25.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (kietai virti)
Svogūnų laiškai: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Kaip gaminti

Kedgeree ['ked’žeri:] - tai tarsi ryžių salotos su rūkyta žuvimi, prieskoniais (visada – kariu ir, dažniausiai, aitriąja paprika arba kajeno pipirais), sviestu ir kiaušiniais. Žuvis naudojama visokia: tinka ir lašiša, ir menkė, ir karštai rūkyta skumbrė. Kai kas įpjausto svogūnų laiškų, kiti – petražolių ar netgi šviežių kalendrų ir būtinai į dar karštus ryžius įmaišo sviesto. Kuo daugiau, nes sviestas, žinia, su grūdinėmis kultūromis draugauja. Kedžeri gamybos variantų daugybė, mano pasirinktas – vienas greičiausių ir ne mažiau gardžių.:)

1. Pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius, vandenį nupilkite, ryžius suberkite į didesnį ir gilesnį indą. Patogiausia naudoti plikytus ryžius, kurie verdami nesulimpa ir išlieka birūs. Vis dėlto virkite tokius, kokius mėgstate – kai kas sako, jog skaniausi – basmati.

2. Į dar karštus ryžius įmaišykite kubeliais pjaustytą sviestą, kad ištirptų, ir pagardinkite kariu bei aitriąja paprika.

3. Išrinkite skumbrės kaulelius, o pačią žuvį padalinkite į nedidelius kąsnelius ir įmaišykite į ryžius.

4. Galiausiai suberkite susmulkintus svogūnų laiškus.

5. Kiaušinius galite pjaustyti mažesniais gabalėliais ir įmaišyti į ryžius arba supjaustyti ketvirčiais ir išdėlioti lėkštėse ant kedžeri.

6. Patiekite pagardintą citrinų sultimis.

Skanaus!

Tinklaraštis „Duonos ir žaidimų“

Suskleisti
Indiškos krevetės
Receptas: Indiškos krevetės
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 38
Receptas
Ingredientai
Laurų lapai: 4.00 vnt.
Krevetės: 100.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pomidorai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Ciberžolė: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Krevetes išvalykite.
  2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite juostelėmis, susmulkinkite česnaką, pomidorą supjaustykite kubeliais (tinka ir marinuoti) ir sukrėskite į keptuvėje įkaitintą aliejų.
  3. Įberkite ciberžolių, druskos, pipirų, laurų lapų ir sudėkite krevetes.
  4. Kepkite ant silpnos ugnies ir nuolat pamaišykite.
  5. Tiekite su ryžiais, skrudinta duonele arba vienus. Skanaus!

Receptą atsiuntė Lina M.

Suskleisti
Indiški kukuliai
Receptas: Indiški kukuliai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 71
Receptas
Ingredientai
Prieskoniai: 1.00 vnt. (1 pak. „Santa Maria Tikka Masala Spice Mix“)
Faršas: 500.00 g (įvairios mėsos arba ėrienos faršas)
Duona: 100.00 ml (trupinių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š. (tinka ir sviestas)
Vanduo: 100.00 ml
Varškė: 200.00 ml (varškės kremas)
Kaip gaminti
  1. Dubenyje sumaišykite faršą, duonos džiūvėsėlius ir kiaušinį. Leiskite mišiniui pastovėti 10 minučių.
  2. Suridenkite kukulius ir kepkite aliejuje ant vidutinės ugnies, kol gražiai paruduos. 
  3. Įberkite prieskonių mišinio „Tikka Masala“ ir įpilkite vandens.​
  4. Įmaišykite grietinėlės ir virkite uždengę 5–10 minučių ant mažos ugnies.
  5. Apibarstykite kalendra ir patiekite su basmati ryžiais, mangų čatniu ir paplotėliais.
  6. Patiekite kukulius su mangų čatniu, basmati ryžiais ir traškiais paplotėliais.

Receptas iš tinklaraščio „Santa Maria“

Suskleisti
Indiškas lęšių troškinys dhal su saldžiosiomis bulvėmis
Receptas: Dalas – indiškas lęšių troškinys su saldžiosiomis bulvėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.1 / 19
Receptas
Ingredientai
Česnakai: 2.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 vnt. (4 cm ilgio šviežio imbiero gabaliukas)
Aitrioji paprika: 0.50 vnt. (ir dar 1/2 arbat. šaukšt. kashmiri aitriosios paprikos miltelių)
Lęšiai: 200.00 g (raudonųjų)
Kokosų pienas: 330.00 g (viena skardinė)
Daržovių sultinys: 200.00 ml
Špinatai: 50.00 g
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Kalendros sėklos: 1.00 arbat. š.
Ciberžolė: 0.50 arbat. š.
Kardamonas: 3.00 vnt. (sėklyčių iš 3 ankščių)
Gvazdikėliai: 1.00 vnt.
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt. (5 cm ilgio)
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pasigaminkite prieskonių mišinį: sumalkite ar grūstuvėje sutrinkite kumino, kalendros ir kardamonų sėklas bei vieną gvazdikėlį. Į sutrintus prieskonius dėkite ciberžolę ir kashmiri aitriosios paprikos miltelius. Viską išmaišykite ir atidėkite 1 arbat. šaukšt. į kitą indą.

2. Smulkiais griežinėliais supjaustykite svogūną ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Kepkite apie 10 min. ant silpnos ugnies, kol svogūnai bus minkšti. Smulkiai supjaustykite česnaką, imbierą ir aitriąją papriką ir dėkite į tą pačią keptuvę. Padidinkite ugnį ir kepkite 1–2 minutes. Dėkite prieskonių mišinį kartu su cinamono lazdele ir kepkite dar 1 minutę. Labai svarbu nesudeginti prieskonių!

3. Į keptuvę berkite lęšius, pilkite kokosų pieną ir 100 ml sultinio. Pirmiausia užkaitinkite, tada sumažinkite ugnį, uždenkite dangtį ir kepkite apie valandą, vis maišydami kas 10–15 minučių ir tikrindami, ar nereikia daugiau sultinio.

4. Kai lęšiai jau bus minkšti, dėkite 1/2 arbat. šaukšt. likusio prieskonių mišinio, špinatus, druską ir pipirus. Pakaitinkite dar 2–3 minutes, kol špinatai suglebs.

5. Kol lęšiai ruošiami keptuvėje, įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Griežinėliais supjaustykite saldžiąją bulvę, užberkite 1/2 arbat. šaukšt. likusio prieskonių mišinio, užpilkite šlakelį aliejaus ir viską išmaišę dėkite į orkaitę. Kepkite apie 20–25 min. Patiekite su lęšių troškiniu.

Suskleisti
Vištiena
Receptas: Indiška vištiena „Vindaloo“
4 asmenims
Pagaminsite per 4 val. 40 min.
2.3 / 7
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt.
Prieskoniai: „Garam Masala“ 5.00 arbat. š.
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Kalendros: 1.00 arbat. š. (maltos)
Pipirai: 8.00 g (1 arbat š. kajano, pusė arbat. š. aitriųjų)
Garstyčios: 3.00 g (sėklos)
Actas: 3.00 valg. š. (baltojo vyno)
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Imbieras: 2.00 arbat. š. (tarkuotas)
Cinamonas: 5.00 g (nedidelė lazdelė)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Supjaustykite kubeliais vištieną. Sudėkite į ją vieną smulkiai pjaustytą svogūną ir kitus išvardytus prieskonius. Supilkite actą ir citrinos sultis. Gerai sumaišykite visus prieskonius su vištienos kubeliais ir palikite marinuotis 3–4 valandas šaldytuve.

2. Į puodą įpilkite 4 šaukštus aliejaus. Įkaitus aliejui, suberkite smulkiai pjaustytą antrą svogūną ir sulaužytą cinamonų lazdelę. Kepkite svogūną, kol pagels, paskui sudėkite vištieną. Nuolat maišydama, kepkite  dar 5 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

3. Uždengusi puodą, 20 min. troškinkite ant silpnos ugnies (jei troškinant trūksta skysčio, įpilkite truputį vandens, bet nepadauginkite).

4. Vištieną patiekite su ryžiais, papuoškite šviežiomis kalendromis, paprikomis ir, jei norisi aštrumo, šviežiu aitriuoju pipiru.  

Suskleisti
Vištiena indiškai
Receptas: Vištiena indiškai
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 16
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Bulvės: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Imbieras: 10.00 g (truputis šaknies)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (keli grūdeliai)
Kokoso pienas 200.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti

1. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite karštuose riebaluose.

2. Tada suberkite smulkintą imbierą ir dar minutę pakepinkite.

3. Į svogūnų ir imbierų masę įmeskite cinamono lazdelę, gvazdikėlius, pipirus ir trumpai pakaitinkite.

4. Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sumeskite į svogūnų bei prieskonių masę.

5. Kai bulvės kiek suminkštės, sudėkite smulkintą vištieną ir vis pamaišydama apkepkite iš visų pusių.

6. Pusę stiklinės kokoso pieno sumaišykite su puse stiklinės vandens, supilkite į keptuvę, kai užvirs, pasūdykite, keptuvę uždenkite ir virkite apie 10 min., tada supilkite likusį kokoso pieną.

7. Bulves ir vištieną išgriebkite kiaurasamčiu ir atskirose lėkštėse tiekite suformavusi nedidelius bokštelius.

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas