Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nusipirkote kietą avokadą? Užtruksite tik 20 minučių, kad jis taptų minkštas kaip sviestas

Avokadai jau seniai tapo mėgstami mūsų virtuvėje. Jų galima rasti beveik kiekviename prekybos centre, tačiau ne visada galima įsigyti tokių, kurie būtų tinkami valgyti iš karto. Sužinokite, kaip per 20 minučių avokadus padaryti minkštus kaip sviestas.
Avokadai
Avokadai / Vida Press nuotr.

Avokadai – tai Centrinėje ir Pietų Amerikoje augantys vaisiai, kurie dėl savo naudos sveikatai ir puikaus skonio vertinami visame pasaulyje. Pirmiausia tai sveikųjų riebalų, ypač oleino rūgšties, kuri mažina blogojo cholesterolio (MTL) ir didina gerojo cholesterolio (DTL) kiekį, šaltinis. Be to, dėl sudėtyje esančio kalio jis palaiko širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą ir yra puikus skaidulinių medžiagų šaltinis. 100 g avokado yra maždaug 160 kcal, iš jų 2 g baltymų, 15 g riebalų ir 9 g angliavandenių.

Kaip per 20 minučių suminkštinti avokadą?

Deja, parduotuvėje ne visada galima nusipirkti jau tinkamų valgyti avokadų. Dažniausiai jie būna kieti ir dar neprinokę. Tai galime nustatyti pagal vietą, kurioje buvo kotelis. Jei ji žalia, vadinasi, vaisius dar nesubrendęs. Jei ji šiek tiek pageltusi, vadinasi, vaisius tinkamas vartoti.

Tačiau ką daryti, jei tinkamų avokadų nerandate, o vakarienei norite pagaminti gvakamolės užtepėlę? Siūlome būdą, kaip pagreitinti avokadų sunokimą, kuris truks vos 20 minučių.

Jums reikės tik aliuminio folijos ir orkaitės. Įkaitinkite ją iki 90–100 laipsnių Celsijaus ir sandariai suvyniokite vaisius į foliją. Tada 15–20 minučių pašaukite į orkaitę. Jei avokadas labai kietas, šį laiką galite pratęsti dar 5 minutėmis. Tada išimkite vaisių ir palikite atvėsti.

Atminkite, kad temperatūra gali šiek tiek pakeisti avokado skonį ir tekstūrą. Tačiau jei norite iš jo pagaminti užtepėlę ar padažą, šis būdas puikiai tiks.

Štai paprastas ir gardus gvakamolės receptas:

Ingredientai:

  • 2 prinokę avokadai
  • 1 vidutinio dydžio pomidoras
  • 1/2 mažo svogūno (geriau raudono)
  • 1 česnako skiltelė
  • 1/2 žaliosios citrinos (limos) sultys
  • Šviežios kalendros lapeliai (pagal skonį)
  • 1 mažas jalapenio pipiras (nebūtina, jei mėgstate aštriau)
  • Druska pagal skonį
  • Pipirai pagal skonį

Paruošimas:

  1. Perpjaukite avokadus per pusę, išimkite kauliukus ir su šaukštu išgremžkite minkštimą į dubenį.

  2. Šakute sutrinkite avokadus iki norimos tekstūros.

  3. Smulkiai supjaustykite pomidorą, svogūną, jalapeną ir česnaką. Įdėkite viską į dubenį su avokadais.

  4. Įspauskite žaliosios citrinos sultis ant avokado mišinio.

  5. Smulkiai supjaustykite šviežią kalendrą ir pridėkite į mišinį.

  6. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Viską gerai išmaišykite.

  7. Patiekite su tortilijų traškučiais arba kaip garnyrą prie įvairių patiekalų.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs