Šie receptai patiks tiek mėgstantiems mėsą, tiek vegetarams. Kiekvienas iš šių karių gali būti patiekiamas su ryžiais arba naan (indiška) duona.
Klasikinis vištienos karis (Chicken Curry)
Ingredientai:
- 500 g vištienos filė (supjaustyta gabaliukais);
- 2 svogūnai (smulkiai supjaustyti);
- 2 česnako skiltelės (smulkiai supjaustytos);
- 1 cm imbiero gabalėlis (sutarkuotas);
- 2 pomidorai (smulkiai supjaustyti);
- 1/2 puodelio kokosų pieno;
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 1 a.š. kario miltelių;
- 1 a.š. ciberžolės;
- 1 a.š. kumino;
- 1 a.š. raudonojo čili miltelių (priklauso nuo norimo aštrumo - galima įdėti daugiau arba mažiau);
- 1/2 a.š. cinamono;
- Druskos - pagal skonį;
- Papuošimui - šviežios kalendros.
Gaminame:
- Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje ir kepkite svogūnus, česnaką bei imbierą, kol jie taps minkšti. Nesudeginkite!
- Įdėkite pomidorus ir kepkite dar 5 minutes, kol jie suminkštės.
- Įberkite kario miltelius, ciberžolę, kumino, raudonąjį čili ir cinamoną. Kepkite, kol prieskoniai paskleis aromatą.
- Sudėkite vištienos gabaliukus ir gerai sumaišykite, kad vištiena pasidengtų prieskoniais.
- Įpilkite kokosų pieną ir šiek tiek vandens (pagal norimą kario konsistenciją). Ant silpnos kaitros (ugnies) troškinkite 25–30 minučių, kol vištiena bus visiškai iškepusi.
- Pabaigoje įberkite druskos pagal skonį ir papuoškite šviežia kalendra.
Daržovių karis (Vegetable Curry)
Ingredientai:
- 1 morkos (supjaustytos kubeliais);
- 2 bulvės (supjaustytos kubeliais);
- 1 puodelis žirnelių (žaldytų arba šviežių);
- 1/2 puodelis žiedinių kopūstų žiedų;
- 1 svogūnas (smulkiai supjaustytas);
- 1 česnako skiltelė (smulkiai supjaustyta);
- 1 cm imbiero gabalėlis (sutarkuotas);
- 1 a.š. kario miltelių;
- 1 a.š. ciberžolės;
- 1 a.š. kalendros miltelių;
- 1/2 a.š. kumino;
- 1 a.š. raudonojo čili miltelių;
- 400 g pomidorų (konservuotų arba šviežių);
- 1/2 puodelio kokosų pieno;
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
- Druskos pagal skonį;
- Papuošimui - šviežių kalendrų.
Gaminame:
- Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje ir kepkite svogūnus, česnaką ir imbierą, kol jie suminkštės.
- Įdėkite morkas ir bulves, kepkite 5–7 minutes.
- Pridėkite kario miltelius, kalendros miltelių, ciberžolės, kumino ir raudonąjį čili. Kepkite dar kelias minutes, kad prieskoniai paskleistų aromatą.
- Supilkite pomidorus ir kokosų pieną, sumaišykite ir troškinkite 20-25 minutes, kol daržovės bus minkštos.
- Galiausiai įdėkite žirnelius ir žiedinius kopūstus, troškinkite dar 5-10 minučių.
- Papuoškite šviežia kalendra ir patiekite su ryžiais arba naan duonele.
Lęšių karis (Dal Curry)
Ingredientai:
- 1 puodelis raudonųjų lęšių;
- 1 svogūnas (smulkiai supjaustytas);
- 1 česnako skiltelė (smulkiai supjaustyta);
- 1 cm imbiero gabalėlis (sutarkuotas);
- 1 a.š. kario miltelių;
- 1 a.š. ciberžolės;
- 1/2 a.š. kumino;
- 1/2 a.š. kalendros miltelių;
- 1 a.š. raudonojo čili miltelių;
- 1 puodelis kokosų pieno;
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
- Druska pagal skonį;
- Šviežios kalendros (puošimui).
Paruošimas:
- Nuplaukite lęšius ir virkite juos pagal instrukcijas (apie 20-25 minutes), kol jie suminkštės.
- Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje ir kepkite svogūnus, česnaką ir imbierą, kol jie suminkštės.
- Įdėkite kario miltelių, ciberžolės, kumino, kalendros miltelių ir raudonąjį čili. Kepkite kelias minutes.
- Suverskite išvirusius lęšius, kokosų pieną, įpilkite šiek tiek vandens. Troškinkite dar 10-15 minučių, kol viskas gerai susijungs.
- Pabaigoje įberkite druskos pagal skonį ir papuoškite šviežia kalendra.