Baravykų karpačo
Ingredientai:
- 6–7 baravykai;
- parmezano sūrio;
- ypač tyro alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- citrinos.
Gaminimas:
1. Švariai nuplaukite ir nuvalykite baravykus, labai plonai supjaustykite riekelėmis ir išdėliokite lėkštėje. Pagal skonį pabarstykite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Gausiai pašlakstykite ypač tyru alyvuogių aliejumi ir šiek tiek išspauskite citrinos sulčių ant grybų ir viską palikite pastovėti apie penkiolika minučių.
2. Praėjus laikui užtarkuokite parmezano sūrio ir tiekite su itališka duona čiabata.
Brusketos su baravykais
Ingredientai:
- Itališkos duonos čiabatos;
- 4–5 baravykai;
- parmezano sūrio;
- 1 skiltelė česnako;
- ypač tyro alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- šviežio rozmarino.
Gaminimas:
1. Atpjaukite 4 gabalėlius čiabatos ir paskrudinkite iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.
2. Per tą laiką švariai nuplaukite ir nuvalykite baravykus bei supjaustykite riekelėmis. Baravykus pakepinkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi ir šviežia rozmarino šakele apie 7 minutes.
3. Pakeptus baravykus pabarstykite druska ir pipirais.
4. Apskrudusią duoną ištrinkite česnaku, ant jos sudėkite grybus ir užtarkuokite parmezano sūrio.
Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai apie naujus potyrius, galimybę pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, – apie bendravimą.