Sumuštinis su burata ir ančiuviais
Ingredientai:
- Itališkos duonos (riekelių kiekis priklauso nuo valgytojų skaičiaus);
- buratos sūrio (1 rutuliuko užtenka 4 sumuštiniams );
- aliejuje konservuotų ančiuvių (ant sumuštinio dedu po 2, jie gana sūrūs, todėl pakanka);
- 1 gerai prinokęs avokadas;
- druskos;
- pipirų;
- alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Itališkos duonos riekelės paskrudiname keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus.
2. Sutriname avokadą, pagal skonį įberiame druskos ir pipirų.
3. Ant šiltos duonelės tepame avokado masę, dedame buratos griežinėlį ir ančiuvius. Buratą galima pagardinti keliais lašais aliejaus iš ančiuvių indelio.
Sumuštinis su burata ir keptomis vynuogėmis
Ingredientai:
- Itališkos duonos (riekelių kiekis priklauso nuo valgytojų skaičiaus);
- buratos sūrio (1 rutuliuko užtenka 4 sumuštiniams);
- raudonųjų vynuogių (1 sumuštiniui naudoju 3–4);
- druskos;
- žaliosios citrinos (laimo);
- raudonėlio;
- alyvuogių aliejus.
Gaminimas:
1. Vynuoges dedame į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 20 min.
2. Itališkos duonos riekeles paskrudiname keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus.
3. Ant duonos dedame griežinėlį buratos, ją pabarstome druska. Tuomet dedame keptas vynuoges, pabarstome raudonėliais ir užtarkuojame žaliosios citrinos žievelės. Jei trūksta rūgštumo, galite ant vynuogių užspausti citrinos sulčių.
Skanaus!
Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.