„O ką skanaus“ receptas: 2 itališkos duonos užkandžiai – su silke ir su ančiuviais

Nors Lietuvoje ančiuviai gal ir nėra itin populiarūs, Viduržemio jūros pakrantės šalyse jie labai mėgstami. Jei panorėtume paragauti šių mažų žuvelių šviežių, tektų pasivažinėti iki Viduržemio jūros, tačiau konservuotų ančiuvių lengvai galima įsigyti mūsų maisto praduotuvėse! Taigi, vienas užkandis bus būtent su jais, o kitas – su visiems mums puikiai pažįstama silke, kuri – netikėtumas! – derinama su mangu ir avokadu!
Dviejų rūšių užkandžiai su itališka duona
Dviejų rūšių užkandžiai su itališka duona / Autorės nuotr.

Sumuštinukai su ančiuviais, rikota ir avokadu

Ančiuviais aliejuje dažniausiai gardinamos įvairios salotos, pavyzdžiui, garsiosios Nicos salotos be ančiuvių tiesiog neįsivaizduojamos.

Ingredientai:

  • itališkos duonos čiabatos;
  • avokado;
  • rikotos;
  • aliejuje konservuotų ančiuvių;
  • druskos;
  • pipirų;
  • citrinos.

Gaminimas:

1. Itališką duoną pakepinkite sausoje keptuvėje.

2. Avokadą sutrinkite, įberkite druskos, pipirų ir įspauskite šiek tiek citrinos sulčių.

3. Ant čiabatos gausiai tepkite avokado, ant viršaus dėkite šiek tiek rikotos, o ant viršaus uždėkite kelis ančiuvius.

Autorės nuotr./Sumuštinis su rikota, avokadu ir ančiuviais
Autorės nuotr./Sumuštinis su rikota, avokadu ir ančiuviais

Kitas užkandis yra su silke. Ją dažniausiai valgau tik per Kalėdas ir nesu didelė fanė, bet šis skonių derinys silkę pakėlė į kitą lygį. Labai rekomenduoju ir jums paragauti!

Ingredientai:

  • itališkos duonos čiabatos;
  • mango, gerai prinokusio – kuo saldesnis, tuo geriau;
  • avokado;
  • silkės aliejuje;
  • pipirų.

Pastaba: ingredientų kiekį koreguokite priklasomai nuo valgytojų skaičiaus.

1. Riekelėmis supjaustykite duoną, ją paskrudinkite keptuvėje be aliejaus.

2. Kubeliais supjaustykite mangą, avokadą ir silkę. Viską sumaišykite ir dėkite ant čiabatos riekelių. Pabarstykite pipirais ir ragaukite.

Autorės nuotr./Sumuštiniai su silke, mangu ir avokadu
Autorės nuotr./Sumuštiniai su silke, mangu ir avokadu

Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis