Sumuštinukai su ančiuviais, rikota ir avokadu
Ančiuviais aliejuje dažniausiai gardinamos įvairios salotos, pavyzdžiui, garsiosios Nicos salotos be ančiuvių tiesiog neįsivaizduojamos.
Ingredientai:
- itališkos duonos čiabatos;
- avokado;
- rikotos;
- aliejuje konservuotų ančiuvių;
- druskos;
- pipirų;
- citrinos.
Gaminimas:
1. Itališką duoną pakepinkite sausoje keptuvėje.
2. Avokadą sutrinkite, įberkite druskos, pipirų ir įspauskite šiek tiek citrinos sulčių.
3. Ant čiabatos gausiai tepkite avokado, ant viršaus dėkite šiek tiek rikotos, o ant viršaus uždėkite kelis ančiuvius.
Kitas užkandis yra su silke. Ją dažniausiai valgau tik per Kalėdas ir nesu didelė fanė, bet šis skonių derinys silkę pakėlė į kitą lygį. Labai rekomenduoju ir jums paragauti!
Ingredientai:
- itališkos duonos čiabatos;
- mango, gerai prinokusio – kuo saldesnis, tuo geriau;
- avokado;
- silkės aliejuje;
- pipirų.
Pastaba: ingredientų kiekį koreguokite priklasomai nuo valgytojų skaičiaus.
1. Riekelėmis supjaustykite duoną, ją paskrudinkite keptuvėje be aliejaus.
2. Kubeliais supjaustykite mangą, avokadą ir silkę. Viską sumaišykite ir dėkite ant čiabatos riekelių. Pabarstykite pipirais ir ragaukite.
Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.