„O ką skanaus?“ receptas: Benedikto kiaušiniai su „hollandaise“ padažu

Benedikto kiaušinis yra vienas populiariausių vėlyvųjų pusryčių patiekalų, kilęs iš JAV. Žinant kelias gudrybes paruošti jį bus vieni juokai.
Benedikto kiaušiniai su „hollandaise“ padažu
Benedikto kiaušiniai su „hollandaise“ padažu / Autorės nuotr.

Ingredientai (2 asmenims):

  • 4 kiaušiniai;
  • 4 riekelės jūsų mėgstamos duonos (aš renkuosi itališką ciabatta, kurią dar paskrudinu);
  • 100 g sūdytos lašišos;
  • kreminio sūrio (puikiai tinka klasikinis „Philadelphia“);
  • 40 ml obuolų acto (kiaušinių virimui);
  • kaparėlių;
  • krapų;
  • druskos;
  • pipirų.

hollandaise padažui:

  • 4 kiaušinio tryniai;
  • 150 g sviesto;
  • 1 šaukštas citrinos sulčių;
  • 1 šaukštelis obuolių acto;
  • drukos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Gaminti pradedu nuo hollandaise padažo. Beje, druską, pipirus ir citriną naudoju pabaigoje. Skonis turėtų būtį rugščiai sūrus. Jei šliūkštelėjot per daug citrinos, skonį subalansuos druska.

2. Pirmiausia ant nedidelės ugnies reikia ištirpdyti sviestą. Palaukti, kol atvės, ir pieno likučiai nusės į dugną. Geltoną ištirpusį sviestą nupilti į ąsotėlį, o pieno likučius išmesti. Į kitą dubenį sudėti kiaušinio trynius, įpilti šaukštą acto ir šauktą vandens. Užvirti puodą su vandeniu. Ant jo dedame dubenį su kiaušinio tryniais, kuriame gaminsime padažą. Svarbu, kad dubuo neliestų verdančio vandens, nes padažas gali pervirti. Nuolat maišant po truputį supilti sviestą, kol padažas sutirštės. Tuomet pagal skonį įpilame šiek tiek citrinos sulčių, druskos ir pipirų.

3. Verdame kiaušinius. Į puoda su verdančiu vandeniu įpilame acto. Ugnį sumažiname iki minimalios ir laukiame, kol vanduo nustos burbuliuoti. Tuomet atsargiai įmušame kiaušinius į vandenį ir verdame 3 minutes. Kai matysite, kad baltymas jau išviręs, galite šaukštu kiaušinį ištraukti ir patikrinti ar kiaušinis yra jūsų norimo skystumo. Išvirtus kiaušinius sudėkite į lėkštę ir leiskite jiems šiek tiek nuvarvėti.

4. Dabar imame duoną, ant jos tepame kreminį sūrį, barstome druska ir krapais. Ant viršaus dedame sūdytą lašišą, kiaušinį ir galiausiai pilame hollandaise padažo (jei padažas atvėso, visuomet jį galima pašildyti įpylus šlakelį vandens). Pabaigoje pabarstome krapais, pipirais ir ant viršaus uždedame kaparėlių.

Autorės nuotr./Benedikto kiaušiniai su „hollandaise“ padažu
Autorės nuotr./Benedikto kiaušiniai su „hollandaise“ padažu

Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis