Ingredientai:
- 400 g virtų burokėlių;
- 200 g karšto rūkymo skumbrės;
- 70 g sūdytų anakardžių ir migdolų riešutų;
- 100 g natūralaus graikiško jogurto;
- 1 arbat. šaukšt. krienų;
- druskos;
- alyvuogių aliejaus;
- aitriojo pipiro.
Gaminimas:
1. Virtus burokėlius supjaustykite skiltelėmis, pabarstykite druska ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Įkaitinę orkaitę iki 190 °C temperatūros, burokėlius kepkite 50 min.
2. Paruoškite padažą: graikišką jogurtą sumaišykite su krienais ir pagal skonį pasūdykite. Aitriąją papriką supjaustykite griežinėliais. Skumbrę išdarinėkite ir susmulkinkite vieno kąsnio gabaliukais.
3. Iškeptus burokėlius išdėliokite lėkštėje, ant viršaus dėkite skumbrę, smulkintą aitriąją papriką, apšlakstykite padažu ir papuoškite smulkintais riešutais.
Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.