Ingredientai:
- 500 ml sojų pieno (ar kito augalinio pieno);
- 7 valg. šaukšt. chia (ispaninio šalavijo) sėklų;
- 1 arbat. šaukšt. stevijos arba kito saldiklio;
- 15 vyšnių (aš naudojau šaldytas);
- sauja naminės granolos;
- cinamono.
Gaminimas:
1. Chia sėklas sumaišykite su sojų pienu ir saldikliu bei žiupsniu cinamono. Palaukite apie 5 min ir vėl išmaišykite, kad chia sėklos pasiskirstytų tolygiai. Palikite bent 3 valandom uždengtame indelyje, kol sėklos išbrinks (geriausiai būtų palaikyti per naktį).
2. Ryte išbrinkusias sėklas perdėkite į aukštą stiklinę sluoksniuodami su uogomis ir granola. Skanaus!
Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.