Ingredientai:
- 400 g jūros gėrybių;
- 1 stiklinė apvaliųjų ryžių;
- 1,5 stiklinės vištienos sultinio;
- 1 svogūnas;
- 1 stiklinė šaldytų žirnelių;
- 250 g konservuotų pomidorų;
- 1 geltonoji paprika;
- 2 skiltelės česnako;
- žiupsnelis šafrano;
- druskos;
- pipirų;
- rūkytos paprikos miltelių;
- petražolių;
- citrinos;
- alyvuogių aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite smulkintą svogūną, česnakus ir smulkintą papriką. Supilkite konservuotus pomidorus ir sudėkite jūros gėrybes, išmaišykite ir kelias minutes pakepinkite. Viską pabarstykite druska, pipirais ir rūkyta paprika.
2. Į tą pačią keptuvę suberkite ryžius ir supilkite sultinį (prieš tai į karštą sultinį įberkite žiupsnį šafrano). Uždenkite dangtį ir ant mažos ugnies troškinkite apie 15 minučių, kol ryžiai suminkštės.
3. Patiekdami paeliją pabarstykite smulkintomis petražolėmis ir apšlakstykite citrinos sultimis. Skanaus!
Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.