Ingredientai:
- menkės filė;
- 1 kiaušinis;
- sezamų sėklų;
- 150 g vyšninių pomidorų;
- marinuotų alyvuogių;
- druskos;
- alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Menkę pabarstome žiupsneliu druskos.
2. Kiaušinį gerai išplakame ir konditerine šluotele kiaušinio plakiniu tepame menkę. Padengti reikia tik vieną filė pusę, o kiaušinio plakinio nepadauginkite, svarbiausia, kad pasidengtų visas paviršius, tam, kad priliptų sezamų sėklos.
3. Pabarstome sezamų sėklų ant kiaušiniu pateptos pusės menkės ir kepame iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Jei žuvies gabalas didesnis, kepkite ilgiau, stebėkite, kad žuvis liktų sultinga ir neišdžiūtų.
4. Kol žuvis kepa, vyšninius pomidorus pakepinkite keptuvėje su šlakeliu alyvuogiu aliejaus ir trupučiu druskos.
5. Iškeptą žuvį patiekite su keptais pomidorais ir marinuotomis alyvuogėmis. Skanaus!
Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.