Ingredientai:
- 4 vidutinio dydžio burokėliai;
- 50 g kedrinių pinijų;
- 100 g fetos sūrio;
- sauja gražgarsčių;
- sauja burokėlių lapelių;
- alyvuogių aliejaus;
- džiovinto raudonėlio;
- citrinos sulčių;
- pipirų;
- druskos.
Gaminimas:
1. Kedrines pinijas pakepinkite sausoje keptuvėje su žiupsniu druskos, palikite atvėsti.
2. Burokėlius supjaustykite plonais griežinėliais, sudėliokite ant skardos padengtos kepimo popieriumi, pabarstykite druska ir dėkite kepti į orkaitę 20 min. 180°C laipsnių temperatūroje.
3. Į lėkštę sudėkite burokėlių lapelius ir gražgarstes, ant viršaus išdėliokite keptus burokėlius, išspauskite šiek tiek citrinos, pabarstykite pipirais ir raudonėliais. Fetos sūrį sutrupinkite ant viršaus ir suberkite kepintas kedrines pinijas. Skanaus!
Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.