Šią dešrą, kurios nesunku nusipirkti itališkais produktais prekiaujančiose specializuotose parduotuvėse, galima naudoti makaronų patiekalams, picoms gardinti, sumuštiniams vietoj dešros ir kur tik širdis geidžia. O aš noriu pasiūlyti paprasta, bet puikų keptų paprikų užkandį su nduja.
Ingredientai:
- 200 g ndujos;
- 4 paprikos;
- 1 rutuliukas buratos sūrio (tinka ir mocarela);
- 4 riekės itališkos duonos;
- druskos;
- pipirų;
- alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Paprikas perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas. Apšlakstykite jas alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais.
2. Sudėkite į kepimo skardą ir į kiekvienos paprikos puselės vidurį dėkite ndujos. Kepkite iki 180 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25 min.
3. Patiekite su burata ir itališka duonele. Skanaus!
Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.