„O ką skanaus?“ receptas: korėjietiška plakta „Dalgona“ kava

Korėjiečiai praktiškai negeria arbatos, skirtingai nei jų kaimynai Kinijoje ar Japonijoje. Todėl kava yra dažnas jų pasirinkimas. „Dalgona“ kava yra įkvėpta Pietų Korėjoje mėgstamų irisinių biskvitinių „Dalgona“ saldainių. Ši kava yra šalta su labai skania paviršiuje suformuota puta. Paruošimas itin paprastas, tačiau tiek kavos išvaizda, tiek skonis verti dešimtuko!
Korėjietiška plakta „Dalgona“ kava
Korėjietiška plakta „Dalgona“ kava / Autorės nuotr.

Ingredientai:

  • 2 arbat. šaukšt. tirpios kavos;
  • 2 arbat. šaukšt. cukraus;
  • 2 arbat. šaukšt. karšto vandens;
  • 200 ml pieno;
  • ledukų.

Gaminimas:

1. Gerai sumaišykite ingredientus ir tuomet mišinį išplakite, kad jis būtų tirštas ir kreminės konsistencijos.

2. Į aukštą, geriausiai – permatomą stiklinę įdėkite ledo, įpilkite pieno ir tuomet ant viršaus supilkite kavos mišinį.

Receptas labai paprastas, o kavos skonis – tikriem jos mėgėjams!

Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis