Ingredientai:
- 9 kiaušininiai lazanijos lakštai (kiekis priklauso nuo kepimo formos ir lakštų dydžio);
- 200 g šviežių špinatų;
- 350 g varškės;
- 200 g rikotos;
- 400 g savose sultyse konservuotų pomidorų;
- 300 g grietinėlės (13 proc. riebumo);
- 100 g kietojo sūrio;
- 220 g mocarelos sūrio;
- 50 g sviesto;
- 1 kiaušinis;
- 3 svogūnai;
- 3 česnako skiltelės;
- druskos;
- pipirų;
- alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Ruošiame varškės masę. Pirmiausia alyvuogių aliejuje pakepiname špinatus. Juos sumaišome su varške, rikota ir viska sumalame elektriniu trintuvu (blenderiu). Atskirai pakepiname 2 svogūnus ir 3 skilteles česnako. Sumaišome su varškės ir špinatų mase. Įmušame kiaušinį, įberiame pagal skonį druskos, pipirų ir viską išmaišome.
2. Ruošiame lazanijos lakštus ir pertepame. Pirmiausia pamerkite juos į karštą vandenį kelioms minutėms. Tuomet imame kepimo formą, ją ištepame sviestu ir dedame pirmą sluoksnį lazanijos lakštų. Ant jo tepamame varškės masės, paskui vėl dengiame lazanijos lakštais, tepame varškės masės ir taip, kol baigsis varškės masė. Paskutinis sluoksnis turi būti lazanijos lakštų.
3. Sluoksniuotą lazaniją apipilkite grietinėle ir ant viršaus suberkite kietąjį sūrį. Pasistenkite, kad grietinėlė subėgtų į visus kraštus.
4. Dėkite lazaniją kepti į iki 180 °C laispnių temperatūros įkaitintą orkaitę 35 min.
5. Paruoškite paskutinį lazanijos sluoksnį. Keptuvėje pakepinkite konservuotus pomidorus su likusiu smukintu svogūnų, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Kepkite, kol nugaruos skystis.
6. Ant iškeptos lazanijos supilkite kepintus pomidorus ir užtarkuokite mocarelos sūrį.
7. Lazaniją dėkite kepti dar 5 min., kol išsilydis sūris.
Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.