Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„O ką skanaus“ receptas: lazanija su varške ir špinatais

Ši lazanija yra nuostabi! Jos skonis vertas dešimtuko, o svarbiausia, ji labai lengvai paruošiama. Jei iki šiol esate ragavę tik klasikinės lazanijos su malta mėsa ir nė neįsivaizduojate, kad galėtų būti kitaip, šis receptas jus įtikins, kad kitaip būti tikrai gali. Lazanija su varške ir špinatais bus ne mažiau gardi, soti ir išraiškingo skonio.
Tinklaraštininkė Dovilė ir jos kepta lazanija
Tinklaraštininkė Dovilė ir jos kepta lazanija / Autorės nuotr.

Ingredientai:

  • 9 kiaušininiai lazanijos lakštai (kiekis priklauso nuo kepimo formos ir lakštų dydžio);
  • 200 g šviežių špinatų;
  • 350 g varškės;
  • 200 g rikotos;
  • 400 g savose sultyse konservuotų pomidorų;
  • 300 g grietinėlės (13 proc. riebumo);
  • 100 g kietojo sūrio;
  • 220 g mocarelos sūrio;
  • 50 g sviesto;
  • 1 kiaušinis;
  • 3 svogūnai;
  • 3 česnako skiltelės;
  • druskos;
  • pipirų;
  • alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Ruošiame varškės masę. Pirmiausia alyvuogių aliejuje pakepiname špinatus. Juos sumaišome su varške, rikota ir viska sumalame elektriniu trintuvu (blenderiu). Atskirai pakepiname 2 svogūnus ir 3 skilteles česnako. Sumaišome su varškės ir špinatų mase. Įmušame kiaušinį, įberiame pagal skonį druskos, pipirų ir viską išmaišome.

2. Ruošiame lazanijos lakštus ir pertepame. Pirmiausia pamerkite juos į karštą vandenį kelioms minutėms. Tuomet imame kepimo formą, ją ištepame sviestu ir dedame pirmą sluoksnį lazanijos lakštų. Ant jo tepamame varškės masės, paskui vėl dengiame lazanijos lakštais, tepame varškės masės ir taip, kol baigsis varškės masė. Paskutinis sluoksnis turi būti lazanijos lakštų.

3. Sluoksniuotą lazaniją apipilkite grietinėle ir ant viršaus suberkite kietąjį sūrį. Pasistenkite, kad grietinėlė subėgtų į visus kraštus.

4. Dėkite lazaniją kepti į iki 180 °C laispnių temperatūros įkaitintą orkaitę 35 min.

5. Paruoškite paskutinį lazanijos sluoksnį. Keptuvėje pakepinkite konservuotus pomidorus su likusiu smukintu svogūnų, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Kepkite, kol nugaruos skystis.

6. Ant iškeptos lazanijos supilkite kepintus pomidorus ir užtarkuokite mocarelos sūrį.

7. Lazaniją dėkite kepti dar 5 min., kol išsilydis sūris.

Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais