Ingredientai:
- 200 g čederio sūrio;
- 100 g mocarelos sūrio;
- 100 g kietojo sūrio;
- 3 kiaušiniai;
- 4 valg. šaukšt. miltų;
- 200 g džiūvėsėlių;
- 1 l aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Sūrius sutarkuokite, įmuškite vieną kiaušinį ir suberkite miltus. Viską sumaišykite ir iš gautos masės formuokite rutuliukus.
2. Išplakite likusius 2 kiaušinius.
3. Sūrio rutuliukus pamerkite į kiaušinio plakinį, tada į džiūvėsėlius, vėl į kiaušinių plakinį ir vėl į džiūvėsėlius.
4. Supilkite aliejų į puodą ir jį įkaitinkite.
5. Dėkite į puodą su aliejumi paruoštus sūrio rutuliukus ir kepkite, kol gražiai paruduos.
6. Iškepusias spurgas išimkite iš puodo ir dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai.
Rekomenduoju sūrio spurgas valgyti iš karto, o atšalusias šiek tiek pašildyti, kad viduje esantis sūris būtų išsilydęs ir tąsus. Skanaus!
Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.