Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„O ką skanaus?“ receptas: prancūziškas ančių kepenėlių paštetas

Labai rekomenduoju imtis vieno tobuliausių kada nors sugalvotų prancūzų virtuvės patiekalų, kuris begėdiškai paprastas, bet kartu nenusakomai gardus!
Prancūziškas ančių kepenėlių paštetas
Prancūziškas ančių kepenėlių paštetas / Autorės nuotr.

Ingredientai:

  • 225 g sviesto;
  • 2 smulkiai supjaustyti šalotiniai svogūnai;
  • 2 susmulkintos česnako skiltelės;
  • 3 šakelės čiobrelio;
  • 1 lauro lapas;
  • 1 nedidelė kriaušė, nulupta, be sėklyčių, smulkiai supjaustyta;
  • 500 g ančių kepenėlių;
  • druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų;
  • 60 ml riebios grietinėlės;
  • 1–2 šaukštai šviežių citrinų sulčių;
  • lydyto sviesto (paviršiui užpilti).

Gaminimas:

1. Keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus sviesto. Suberkite svogūnus ir šalotinius svogūnus ir kepinkite, kol jie suminkštės. Suberkite česnakus, čiobrelius ir lauro lapą ir dar pakepinkite apie 1–2 minutes. Suberkite kriaušes ir kepinkite apie 2–3 minutes. Išgriebkite iš keptuvės čiobrelius ir lauro lapą, o likusį turinį supilkite į elektrinį smulkintuvą.

2. Pabarstykite kepenėles druska ir pipirais. Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepinote svogūnus, ištirpinkite dar 3 šaukštus sviesto, sudėkite kepenėles ir kepinkite apie 4 minutes.

3. Supilkite kepenėles kartu su visu skysčiu, susidariusiu keptuvėje, į tą patį elektrinį smulkintuvą, kuriame jau yra apkepinti svogūnai. Įpilkite grietinėlės ir plakite, kol masė bus labai tolygi ir gana skysta.

4. Likusį sviestą susmulkinkite ir sudėkite į paštetą, mediniu šaukštu trinkite kepenėles kartu su sviesto gabalėliais. Įpilkite citrinos sulčių ir pagardinkite druska bei pipirais pagal skonį.

5. Sudėkite paštetą į indą ir gerai išlyginkite visą paviršių. Ant viršaus užpilkite šilto lydyto sviesto ir įdėkite į šaldytuvą.

Šį kepenėlių paštetą reiktų suvartoti per 6–7 dienas.

Autorės nuotr./Prancūziškas ančių kepenėlių paštetas
Autorės nuotr./Prancūziškas ančių kepenėlių paštetas

Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?