„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„O ką skanaus“ receptas: pusryčių kesadilija su artišokais ir smidrais

Kesadilija – puikiai žinomas meksikiečių patiekalas iš tortilijų. Jis nepalieka abejingų, nes variacijų yra daugybė – kiekvieno skoniui. Šis variantas mano mėgstamiausias, nes kiaušinio kremiškumas, persipinantis su mocarelos sūriu, taip pat smidrų ir artišokų skoniai puikiai tinka dienai pradėti!
Tinklaraštininkė ir jos kepta kesadilija
Tinklaraštininkė ir jos kepta kesadilija / Autorės, asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai (1 asm.):

  • 2 tortilijų papločiai;
  • 25 g marinuotų artišokų;
  • 5 smidrai;
  • 150 g mocarelos sūrio;
  • 50 g saulėje džiovintų pomidorų;
  • 1 nedidelis šviežias pomidoras;
  • 1/2 avokado;
  • 1 žalioji citrina (laimas);
  • 1 kiaušinis;
  • druskos;
  • alyvuogių aliejaus;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Pastaba: jei valgytojų bus daugiau, visus ingredientų kiekius didinkite atsižvelgdami į jų skaičių.

Gaminimas:

1. Ant vieno tortilijos lapo išdėliojame smulkintus artišokus, smidrus, saulėje džiovintus pomidorus, šviežią pomidorą, viską pabarstome druska ir pipirais.

2. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus iki vidutinės kaitros. Tortilijos lapą su visais ingredientais perkeliame į keptuvę.

Autorės nuotr./Pusryčių kesadilija su artišokais ir smidrais
Autorės nuotr./Pusryčių kesadilija su artišokais ir smidrais

3. Išplakame kiaušinį ir jo masę pilame ant tortilijos, esančios keptuvėje, uždengiame kitu tortilijos lapu. Besilydantis sūris ir kepantis kiaušinis sulipdys tortilijas ir tarp jų esantį įdarą. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

4. Patiekite su avokado griežinėliais ir žaliąja citrina. Skanaus!

Autorės nuotr./Pusryčių kesadilija su artišokais ir smidrais
Autorės nuotr./Pusryčių kesadilija su artišokais ir smidrais

Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“