Ingredientai (1 asm.):
- 2 tortilijų papločiai;
- 25 g marinuotų artišokų;
- 5 smidrai;
- 150 g mocarelos sūrio;
- 50 g saulėje džiovintų pomidorų;
- 1 nedidelis šviežias pomidoras;
- 1/2 avokado;
- 1 žalioji citrina (laimas);
- 1 kiaušinis;
- druskos;
- alyvuogių aliejaus;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Pastaba: jei valgytojų bus daugiau, visus ingredientų kiekius didinkite atsižvelgdami į jų skaičių.
Gaminimas:
1. Ant vieno tortilijos lapo išdėliojame smulkintus artišokus, smidrus, saulėje džiovintus pomidorus, šviežią pomidorą, viską pabarstome druska ir pipirais.
2. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus iki vidutinės kaitros. Tortilijos lapą su visais ingredientais perkeliame į keptuvę.
3. Išplakame kiaušinį ir jo masę pilame ant tortilijos, esančios keptuvėje, uždengiame kitu tortilijos lapu. Besilydantis sūris ir kepantis kiaušinis sulipdys tortilijas ir tarp jų esantį įdarą. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
4. Patiekite su avokado griežinėliais ir žaliąja citrina. Skanaus!
Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.