Ingredientai:
- 1 l vištienos sultinio;
- 10 lapelių pirktinės wonton tešlos;
- 150 g maltos kalakutienos;
- 2 kininio bastučio (pak choi) gūželės;
- svogūnų laiškų;
- 8 vidutinio dydžio rudieji pievagrybiai;
- sojos padažo;
- sezamų sėklų aliejaus;
- rūkytos paprikos miltelių;
- druskos;
- pipirų;
- sezamų sėklų.
Gaminimas:
1. Pirmiausia gaminame wonton koldūnus. Kalakutienos faršą šiek tiek pasūdome ir įberiame pipirų. Imame wonton tešlos (ji dažniausiai pardavinėjama atskirais kvadratiniais lapeliais, todėl labai paprasta formuoti koldūnus), į kiekvieno tešlos lapelio vidurį dedame suformuotą kalakutienos faršo rutuliuką, perlenkiame ir taip formuojame koldūnus.
2. Paruoštą vištienos sultinį užverdame ir į jį pilame 5 šaukštus sojos padažo, 2 šaukštus sezamų aliejaus.
3. Pievagrybius supjaustome riekelėmis ir dedame į verdantį sultinį. Taip pat dedame jau suformuotus koldūnus ir viską verdame 5–7 min.
4. Per tą laiką keptuvėje pakepame per pusę perpjautus kininius bastučius.
5. Išvirtus wonton koldūnus dedame į dubenį, užpilame sultiniu, įdedame keptą kininį bastutį. Patiekame su smulkintais svogūnų laiškais, sezamų sėklomis ir žiupsneliu rūkytos paprikos.
Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.