Ingredientai:
- austrių;
- džiovintos juodos duonos trupinių;
- česnako laiškų;
- kietojo sūrio;
- kamambero sūrio;
- bri sūrio;
- pistacijų.
Gaminimas:
1. Atidarę austres ir nupylę skystį, po kelių akimirkų pamatysite, kaip geldelė vėl prisipildo skysčiu, bet taip ir turi būti! Atskirkite austres nuo geldelių.
2. Vienas austres išimkite iš geldelių, apvoliokite juodos duonos trupiniuose ir įdėkite atgal. Kitas austres palikite geldelėse, o ant jų sudėkite po nedidelį gabaliuką visų trijų rūšių sūrių.
3. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 8–9 min.
4. Ant iškeptų austrių su duonos trupiniais pabarstykite smulkintų česnako laiškų, o ant austrių su sūriu – smulkintų pistacijų. Ragaukite!
Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.