„O ką skanaus“ receptas: turkiškas kiaušinis su jogurtine duonele

Rekomenduoju paįvairinti pusryčius turkišku kiaušiniu. Iš pirmo žvilgsnio jogurtas ir kiaušinis atrodytų ne itin gerai derantys, bet galiausiai liksite maloniai nustebę. Tikiu, kad šis patiekalas dažnai atsiras ant jūsų stalo. Subalansuoti ir puikiai tarpusavyje derantys skoniai jus nukels į egzotiškuosius Rytus!
Tinklaraštininkė ir jos ruoštas patiekalas
Tinklaraštininkė ir jos ruoštas patiekalas / Autorės, asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai (2 asm.):

duonelei:

  • 1 stiklinė graikiško jogurto;
  • 1 stiklinė miltų (rinkitės savikėlius (self-raising) miltus, tai aukščiausios rūšies kvietiniai miltai ir tešlą kildinančios medžiagos vienoje pakuotėje);
  • alyvuogių aliejaus.

turkiškam kiaušiniui:

  • 2 kiaušiniai;
  • 100 g graikiško jogurto;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 50 g fetos sūrio;
  • 50 g juodųjų alyvuogių;
  • 30 g sviesto;
  • saldžiosios raudonosios paprikos miltelių;
  • petražolių;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Ruošiame jogurtinę duonelę. Miltus sumaišome su graikišku jogurtu. Tešla turi būti pakankamai lipni. Ją padaliname į dvi dalis ir suformuojame du apskritus blynus. Juos dedame į įkaitintą keptuvę ir kepame aliejuje iš abiejų pusių, kol apskrus.

2. Ruošiame turkišką kiaušinį. Graikišką jogurtą pasūdykite pagal savo skonį, suberkite smulkintą česnaką ir viską sumaišykite. Paruoškite sviestą: išlydikite jį ir įberkite pusę šaukštelio saldžiosios raudonosios paprikos miltelių. Iškepkite keptuvėje kiaušinius, tačiau trynį palikite skystą.

3. Viską sluoksniuokite ant iškeptos jogurtinės duonelės. Eiga būtų tokia: jogurtinė duonelė, ant jos užtepkite graikiško jogurto, dėkite kiaušinį, užpilkite sviesto ir paprikos mišinį, pabarstykite smulkintomis alyvuogėmis, fetos sūriu, o, galiausiai, petražolėmis.

Autorės nuotr./Turkiškas kiaušinis su jogurtine duonele
Autorės nuotr./Turkiškas kiaušinis su jogurtine duonele

Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų