Ingredientai (2 asm.):
duonelei:
- 1 stiklinė graikiško jogurto;
- 1 stiklinė miltų (rinkitės savikėlius (self-raising) miltus, tai aukščiausios rūšies kvietiniai miltai ir tešlą kildinančios medžiagos vienoje pakuotėje);
- alyvuogių aliejaus.
turkiškam kiaušiniui:
- 2 kiaušiniai;
- 100 g graikiško jogurto;
- 1 skiltelė česnako;
- 50 g fetos sūrio;
- 50 g juodųjų alyvuogių;
- 30 g sviesto;
- saldžiosios raudonosios paprikos miltelių;
- petražolių;
- druskos.
Gaminimas:
1. Ruošiame jogurtinę duonelę. Miltus sumaišome su graikišku jogurtu. Tešla turi būti pakankamai lipni. Ją padaliname į dvi dalis ir suformuojame du apskritus blynus. Juos dedame į įkaitintą keptuvę ir kepame aliejuje iš abiejų pusių, kol apskrus.
2. Ruošiame turkišką kiaušinį. Graikišką jogurtą pasūdykite pagal savo skonį, suberkite smulkintą česnaką ir viską sumaišykite. Paruoškite sviestą: išlydikite jį ir įberkite pusę šaukštelio saldžiosios raudonosios paprikos miltelių. Iškepkite keptuvėje kiaušinius, tačiau trynį palikite skystą.
3. Viską sluoksniuokite ant iškeptos jogurtinės duonelės. Eiga būtų tokia: jogurtinė duonelė, ant jos užtepkite graikiško jogurto, dėkite kiaušinį, užpilkite sviesto ir paprikos mišinį, pabarstykite smulkintomis alyvuogėmis, fetos sūriu, o, galiausiai, petražolėmis.
Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.