Pradžioje keli patarimai:
- Kad pesto padažas nepajuoduotų, baziliko lapelius galima pamerkti kelioms sekundėms į verdanti vandenį ir tada perdėti į labai šaltą vandenį, tada nusausinti ir malti su visai kitais ingridientais.
- Pakepinkite riešutus, tuomet pesto įgaus pikantiškesnį skonį.
- Pesto galite gaminti ne tik iš baziliko, bet ir iš kitų žolelių. Labai rekomenduoju krapų pesto, kuris puikiai dera prie žuvies.
Ingredientai:
- 3 saujos šviežių bazilikų;
- 70 g kedrų riešutų;
- žiupsnis druskos;
- 5 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 50 g parmezano sūrio, tarkuoto;
- 2 skiltelės česnako.
Gaminimas:
Visus ingredientus gerai sumalti elektriniu trintuvu. Šaldytuve pesto gali stovėti 5-7 dienas.
Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.