Ingredientai:
- skrudinimui tinkančios baltos duonos;
- sauja lazdyno riešutų;
- 120 g kreminės buratos;
- 3 vidutinio dydžio virti burokėliai;
- citrinos;
- šakelė šviežio čiobrelio;
- aukščiausios kokybės pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- Modenos balzamiko acto;
- medaus.
Gaminimas:
1. Įkaitinti orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros.
2. Burokėlius supjaustyti nedideliais gabaliukais, apšlakstyti balzamiko actu, alyvuogių aliejumi ir pabarstyti druska. Burokėlius kepti orkaitėje 50 min.
3. Paskrudinti 4 riekeles baltos duonos keptuvėje su alyvuogių aliejumi.
4. Paskrudinti smulkintus lazdyno riešutus keptuvėje ant silpnos kaitros, be riebalų. Pabaigoje į keptuvę su riešutais įdėti šaukštelį medaus ir išmaišyti, kol riešutai pasidengs medumi.
5. Ant paskrudintos duonos dedame kreminę buratą, ant viršaus – keptus atvėsintus burokėlius, pabarstome čiobreliais, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir patarkuojame citrinos žievelės. Skanaus!
Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.