Obuoliai jau bumpsi žemėn: 10 kepinių receptų startui

Nuo medžių bumpsintys obuoliai liudija apie į pabaigą riedančią vasarą, tačiau nusiminti neverta – ruduo irgi atneš savų džiaugsmų. O soduose tie džiaugsmai jau prasidėjo – žemę po alyvinėmis, o ir kitomis obelimis nuklojo gintariniai, sulčių pritvinkę vaisiai. Pats metas ieškoti obuolių pyragų ir kitų skanėstų receptų, pirmai pradžiai siūlome visą jų dešimtuką.
Obuolių pyragas
Obuolių pyragas / Strelkabelka nuotr.
Varškinis obuolių pyragas
Receptas: Varškinis obuolių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 139
Receptas
Ingredientai
Varškė: 500.00 g
Pienas: 150.00 ml
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Cukrus: 100.00 g
Vanilė: 1.00 vnt. (pakelis)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė)
Manai: 100.00 g
Obuoliai: 3.00 vnt.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Sviestas: 1.00 arbat. š. (skardai ištepti)
Kaip gaminti

1. Manų kruopas užpilame pienu ir paliekame išbrinkti.

2. Dubenyje iki baltumo išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Į masę įmaišome varškę, kepimo miltelius, citrinos žievelę ir išbrinkusias manų kruopas. Labai gerai išmaišome.

3. Visą šią masę supilame į sviestu išteptą kepimo indą (naudojau atsegamais kraštais) ir dedame į iki 175 C įkaitintą orkaitę. Kepame 20 min.

4. Tuo metu paruošiame obuolius: nulupame, perpjauname pusiau, išimame sėklalizdžius ir supjaustome riekelėmis, pjaudami ne iki pat galo.

5. Tokias obuolių puseles su įpjovomis dedame ant tešlos, truputį įspaudžiame ir kepame dar apie 40 min.

6. Iškepusį pyragą atvėsiname ant grotelių ir apibarstome cukraus pudra.

Suskleisti
Obuolių pyragas
Receptas: Obuolių pyragas su, pageidautina, kuo daugiau jų rūšių
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.2 / 48
Receptas
Ingredientai
Miltai: 95.00 g
Kepimo milteliai: 0.75 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Obuoliai: 4.00 vnt. (dideli, skirtingų rūšių)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Cukrus: 150.00 g
Brendis: 3.00 valg. š. (arba romo, arba konjako)
Vanilės ekstraktas: 0.50 arbat. š.
Sviestas: 115.00 g (ištirpinto ir atvėsinto)
Kaip gaminti

1. Miltus, kepimo miltelius ir druską šluotele gerai permaišyktie dubenyje.

2. Nulupkite obuolius, išpjaukite sėklas ir supjaustykite 3–5 cm gabaliukais.

3. Kiaušinius išplakite iki putų. Suberkite cukrų ir elektriniu plaktuvu plakite 1 minutę.

4. Supilkite brendį ir vanilės ekstraktą. Gerai išmaišykite.

5. Į kiaušinių-cukraus masę įmaišykite pusę miltų – atsargiai išmaišykite, supilkite pusę tirpinto sviesto, vėl išmaišykite. Tuomet įmaišykite likusius miltus ir supilkite likusį sviestą. Tešlą gauname gan skystą – maždaug jogurto konsistencijos.

6. Suberkite į tešlą obuolius ir išmaišykite, kad obuoliai tolygiai pasidengtų tešla.

7. Kepimo formą gausiai ištepkite sviestu. Kepkite 175 laipsnių temperatūroje 50–60 minučių.

8. Iškepus pyragui leiskite pravėsti apie 10 minučių, o tada jau galite išimti iš formos.

Suskleisti
Obuolių pyragas
Receptas: Purus obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.2 / 48
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 6.00 vnt.
Sviestas: 250.00 g
Cukrus: 250.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 150.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š.
Migdolų miltai: 50.00 g (arba maltų migdolų)
Citrinos žievelė: 1.00 arbat. š. (tarkuotos)
Kaip gaminti

1. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklas ir supjaustykite smulkiais gabalėliais.

2. Puode ištirpinkite 50 g sviesto, sudėkite pjaustytus obuolius ir įberkite 50 g cukraus. Maišydami kaitinkite puodą tol, kol obuoliai jame ims karamelizuotis. Tuomet užberkite tarkuotos citrinos žievelės ir šiek tiek vėliau viską sudėkite į kepimo skardą. Leiskite gautai masei atvėsti.

5. Į dubenį sudėkite likusį sviestą, cukrų ir sukite tol, kol masė taps puri. Sukdami palengva sudėkite išplaktus kiaušinius. Tuomet įmaišykite miltus sumaišytus su kepimo milteliais, cinamoną bei migdolus.

6. Tešlą sudėkite ant obuolių ir išlyginkite. Pyragą kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Iškepusiam pyragui leiskite pusvalandį atvėsti ir tuomet ragaukite.

Suskleisti
Gorgonzolos sūrio ir obuolių kišas
Receptas: Gorgoncolos sūrio ir obuolių kišas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.2 / 18
Receptas
Ingredientai
Miltai: 190.00 g (pagrindui)
Druska: 0.50 arbat. š. (pagrindui ir dar šiek tiek įdarui)
Sviestas: 110.00 g ((82 proc.), kambario temperatūros, pagrindui; ir dar šiek tiek svogūnų, skirtų įdarui, kepinimui)
Vanduo: 3.00 valg. š. (pagrindui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinis; įdarui)
Baltieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Obuoliai: 1.00 vnt. (mažas, supjaustytas kubeliais; įdarui)
Gorgonzolos sūris: 60.00 g (supjaustyto kubeliais; įdarui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli; įdarui)
Grietinėlė: 150.00 ml (35 proc. riebumo; įdarui)
Kaip gaminti

1. Pagaminame trapią tešlą, kaip nurodyta čia. Išklojame ja formą neaukštais kraštais ir iškepame.

2. Ant vidutinės ugnies svieste pakepiname svogūnus. Įberiame žiupsnį druskos ir baltųjų pipirų.

3. Šiek tiek pravėsusius svogūnus tolygiai paskleidžiame ant tartos.

4. Ant viršaus sudedame kubeliais supjaustytą obuolį ir gorgoncolą.

5. Lengvai šluotele išplakame grietinėlę su kiaušiniais. Plakinį supilame ant tartos

6. Kepame 190 laipsnių temperatūroje 30–40 min., priklausomai nuo jūsų orkaitės. Paviršius turi būti gražiai apskrudęs.

7. Išimame kišą, leidžiame jam pastovėti apie 10 min. Tuomet jau galite pjaustyti.

Suskleisti
Obuolių pyragas
Receptas: Šokoladinis obuolių pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 51
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Sviestas: 150.00 g
Kakava: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Cukrus: 6.00 valg. š.
Miltai: 2.00 st.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Ant viryklės dėkite puodą, pripildytą nedideliu kiekiu vandens, o ant jo – dubenį su tirpdomu sviestu ir šokoladu. Į juos įmaišykite cukrų, kakavą ir vanilinį cukrų. Nuimkite dubenį nuo puodo ir viską gerai išmaišykite.

2. Į gautą masę įmuškite kiaušinius ir vėl viską sumaišykite. Tuomet miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į gautą tešlą. Tešla turi išeiti gan tiršta.

3. Tuomet į ją įmaišykite smulkiai pjaustytus obuolius ir viską sukrėskite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.

4. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ir po maždaug 50 minučių pyragą išimkite. Leiskite jam atvėsti ir ragaukite!

Suskleisti
Bandelės su obuoliais ir šokoladu
Receptas: Mielinės susuktos bandelės su obuoliais ir šokoladu
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.7 / 28
Receptas
Ingredientai
Miltai: 400.00 g (tešlai)
Cukrus: 40.00 g (tešlai)
Mielės: 20.00 g (šviežių; tešlai)
Sviestas: 70.00 g (50 g tešlai ir 20 g įdarui, išlydyto)
Pienas: 150.00 ml (tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kambario temperatūros; tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (didelis; tešlai)
Obuoliai: 4.00 vnt. (dideli; įdarui)
Juodasis šokoladas: 150.00 g (įdarui; galite keisti razinomis)
Rudasis cukrus: 40.00 g (įdarui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Miltus persijokite į didelį dubenį, įberkite druską, išmaišykite, tada suformuokite duobutę, į ją sutrupinkite mieles, užberkite 1 šaukštelį cukraus, įpilkite šlakelį šilto pieno ir ištrinkite iki skystos košelės. Užberkite šią košelę trupučiu miltų, pridenkite dubenį švariu rankšluosčiu ir padėkite šiltai 15-ai minučių, kad mielės „pabustų“ – miltų viduryje susidarys „kalnelis“.

2. Į dubenį su miltais ir „pabudusiomis“ mielėmis supilkite iki kūno temperatūros pašildytą pieną ir su likusiu cukrumi šiek tiek paplaktus kiaušinius. Iš pradžių maišykite, o tada imkite dubenyje minkyti tešlą.

3. Kai tešla bus beveik išminkyta, supilkite lydytą sviestą ir toliau minkykite, kol sviestas bus visai įminkytas, o tešla taps vientisa ir tampri.

4. Dubenį su tešla vėl pridenkite rankšluosčiu ir padėkite šiltai valandai – tegul pakyla.

5. Tešlai baigiant kilti, nuplaukite, nulupkite ir kubeliais supjaustykite obuolius. Jei naudojate ne šokoladą, bet razinas, jas nuplaukite ir kiek įmanoma geriau nusausinkite.

6. Pakilusią tešlą gerai perminkykite, o tada ant lygaus paviršiaus iškočiokite stačiakampį.

7. Stačiakampį aptepkite lydytu sviestu, o tada tolygiai suberkite obuolių kubelius, šokolado lašelius (ar razinas), pabarstykite cinamonu bei cukrumi.

8. Pradėdami nuo ilgesniosios kraštinės, iš tešlos bei įdaro vyniokite ritinį, pernelyg nespauskite, kad įdaras ir sviestas neimtų trykšti per kraštus.

9. Gautą ritinį pjaustykite 2–3 cm storio riekelėmis ir dėkite jas vieną prie kitos (palikdami šiek tiek vietos, nes jos pūsis) į kepimo popieriumi išklotą skardą.

10. Palikite skardą su paruoštomis bandelėmis 30 min. šiltoje vietoje, kad pakiltų. O tuo metu įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

11. Kai orkaitė įkais, dėkite į ją skardą su pakilusiomis bandelėmis ir kepkite 25–30 min., arba kol bandelės išsipūs, o viršus taps auksiškai geltonas.

Leiskite šiek tiek pravėsti ir mėgaukitės!

Suskleisti
Obuolių ir slyvų trupiniuotis be glitimo
Receptas: Obuolių ir slyvų trupiniuotis be glitimo
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.8 / 30
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt. (nulupta odele, išimtomis sėklomis, supjaustyti gabalėliais)
Slyvos: 8.00 vnt. (be kauliukų, supjaustytos gabalėliais)
Šilauogės: 1.00 sauja (šviežių arba šaldytų)
Vanilės ekstraktas: 0.25 arbat. š.
Citrinos sultys: 0.50 valg. š. (šviežių)
Kokosų palmių cukrus: 4.50 valg. š. (1,5 obuolių sluoksniui ir 3 trupiniams)
Cinamonas: 1.50 arbat. š. (1 obuolių sluoksniui ir 0,5 trupiniams)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (nepilnas)
Avižiniai dribsniai: 100.00 g (be glitimo; trupiniams)
Kukurūzų miltai: 50.00 g (galite keisti avižų miltais; trupiniams)
Kokosų aliejus: 80.00 g (trupiniams)
Druska: 2.00 žiupsnelis (trupiniams)
Migdolai: 2.00 valg. š. (plokštelių arba skaldytų; trupiniams)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C (be vėjelio funkcijos);

2. Į dubenį sudėkite obuolius, slyvas, šilauoges, viską pašlakstykite citrinų sultimis ir vanilės ekstraktu, tada pabarstykite cukrumi, cinamonu ir krakmolu. Lengvai išmaišykite, kad vaisiai pasidengtų prieskoniais ir cukrumi. Išdėliokite šią masę į atskiras kepimo formeles arba į vieną didesnį kepimo indą. Paspauskite šaukštu palygindami paviršių.

3. Avižinius dribsnius, kukurūzų miltus, cukrų, kokosų aliejų, cinamoną ir druską sudėkite į elektrinį maisto smulkintuvą ir viską gerai išsukite, kad gautumėte vientisą drėgną masę. Ją sudėkite ant paruoštų vaisių, šaukštu paspausdami ir palygindami viršų, kad pasidengtų vienodu sluoksniu. Tada ant viršaus suberkite migdolų plokšteles arba skaldytus migdolus.

4. Kepkite apie 40–50 minučių, arba kol visas viršus paruduos, apskrus.

5. Patiekite desertą šiltą, su ledais arba jogurtu, šviežiomis uogomis (arba be jų), papuošę mėtos lapeliais...

Suskleisti
Obuolių pyragas su traškučiu
Receptas: Obuolių pyragas su traškučiu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 20
Receptas
Ingredientai
Miltai: 150.00 g
Cukrus: 225.00 g (75 g pyragui, 150 g traškučiui)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Aliejus: 4.00 valg. š. (rapsų, saulėgrąžų ar kito)
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š. (1 pyragui ir 1 traškučiui)
Obuoliai: 3.00 vnt. (vidutiniai (iš viso apie 600 g))
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (2 pyragui ir 2 traškučiui)
Sviestas: 120.00 g (traškučiui)
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite 180 °C.

2. Pyrago kepimo formą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite sviestu ir pabarstykite miltais.

3. Miltus sumaišykite su cukrumi ir kepimo milteliais. Mediniu šaukštu įmaišykite aliejų, pieną ir 2 kiaušinius. Sukrėskite tešlą į paruoštą formą.

4. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklas ir supjaustykite ne itin plonomis skiltelėmis bei išdėliokite jas tolygiai ant paruoštos tešlos.

5. Taip paruoštą pyragą kepkite įkaitusioje orkaitėje 30 minučių.

6. Tuo metu traškučiui skirtą sviestą ištirpinkite ant lengvos ugnies, nukelkite puodą ir suberkite traškučiui skirtą cukrų, supilkite vanilės esenciją. Gerai išmaišykite ir leiskite atvėsti. Atvėsus įmaišykite 2 kiaušinius ir plakite elektriniu maišytuvu apie minutę. Supilkite gautą masę ant kepamo pyrago ir kepkite dar 25–30 minučių, kol paviršius bus tolygiai rusvas.

7. Prieš išimant iš formos, leiskite pyragui atvėsti.

Suskleisti
Spurgytės
Receptas: Itališkos spurgytės su obuoliais
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 100
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 4.00 valg. š. (kambario temperatūros)
Vanduo: 230.00 ml
Cukrus: 3.00 valg. š. (ir dar šiek tiek pabarstymui)
Druska: 0.50 arbat. š.
Miltai: 230.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (pastovėję kambario temperatūroje)
Obuoliai: 1.00 vnt. (sutarkuotas burokine tarka ir nusunktas)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pabarstymui (nebūtinai))
Aliejus: 500.00 ml (virimui)
Kaip gaminti

1. Nedideliame puode ant vidutinio karščio ugnies užkaitinkite iki virimo vandens, sviesto, druskos ir cukraus mišinį. Kai užvirs, nuimkite nuo ugnies ir maišydami supilkite miltus.

2. Grąžinkite puodą ant ugnies ir kaitinkite maišydami, kol iš mišinio susiformuos tešlos rutulys – tai užtruks 3–5 min.

3. Perdėkite šį rutulį į virtuvės kombainą su tešlos maišymo antgaliu ir leiskite kiek pravėsti. Tada po vieną muškite kiaušinius, po kiekvieno kruopščiai išmaišydami. Galiausiai sudėkite ir tarkuotą obuolį bei gerai išsukite. Šią maišymo procedūrą galite atlikti ir dubenyje paprasčiausiu šaukštu, tik užtruksite ir jėgos reikės daugiau.

4. Į platų storadugnį puodą ar keptuvę aukštesniais kraštais pripilkite kepimui skirto aliejaus, įkaitinkite jį ant vidutinės ugnies.

5. Naudodami ledams skirtą kaušelį ar du nedidelius šaukštelius imkite po gabaliuką (maždaug 1 arbat. šaukšt.) tešlos ir atsargiai nuleiskite į karštą aliejų. Taip formuokite spurgytes. Virkite pavartydami, kol rutuliukai taps auksiniai. Ir nesijaudinkite, jei jie nebus idealiai apvalūs ir gražučiai, kitąkart pavyks dar geriau!

6. Iškepusias spurgytes dėkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kad susigertų riebalų perteklius, o kiek vos pravėsusias, jei patinka, pabarstykite cukraus bei cinamono mišiniu ir patiekite.

Suskleisti
Apverstas sūdytos karamelės obuolių pyragas
Receptas: Apverstas sūdytos karamelės obuolių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 20
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio - rūgštokų - pyrago apačiai)
Sviestas: 220.00 g (110 - pyrago apačiai ir 110 - pyrago pagrindui)
Rudasis cukrus: 300.00 ml (100 - pyrago apačiai ir 200 - pyrago pagrindui)
Cukrus: 100.00 ml (pyrago apačiai)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (1 - pyrago apačiai ir 0,5 - pyrago pagrindui)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (0,5 malto - pyrago apačiai)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (pyrago apačiai)
Druska: 2.00 žiupsnelis (1 - pyrago apačiai ir 1 - pyrago pagrindui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (pyrago pagrindui)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (2,5 graikiško - pyrago pagrindui)
Miltai: 180.00 g (pyrago pagrindui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (pyrago pagrindui)
Kaip gaminti

Svarbiausi įrankiai:

  • apvali kepimo forma,
  • kepimo popierius,
  • daržovių skustukas.

1. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Tai padės susidariusiai karamelei nebėgti per formos kraštus, jei ji yra atsegamais kraštais. Jei jūsų forma visiškai uždara, galite tiesiog ją ištepti sviestu.

2. Obuolius nulupkite ir daržovių skustuku supjaustykite labai plonomis (beveik, kaip popierius) riekelėmis. Jas sudėkite ant kepimo formos apačios.

3. Padažui nedideliame puode išlydykite sviestą, suberkite visus produktus ir pavirkite apie 3–4 min., kol cukrus ištirps ir masė šiek tiek sutirštės. Gautą karamelę iškart paskleiskite kepimo formose ant obuolių sluoksnio. Ji išties greitai sustings, bet taip ir turi būti. 

4. Pyrago pagrindui išplakite kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki purumo. Įplakite kiaušinius ir jogurtą. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Sausų produktų mišinį iš lėto įplakite į skystą plakinį, kol masė taps vientisa. Paruoštą tešlą paskleiskite ant obuolių ir karamelės.

5. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., arba kol pyrago viršus gražiai apskrus, o patikrinus mediniu smeigtuku jis bus sausas. Palikite atvėsti 10 min kepimo formose ir tuomet pyragą išverskite į lėkštę. Patiekite iš karto su ledais. Prieš tai viršų galite dar šiek tiek apibarstyti druska, papildomam sūrumo cinkeliui

Skaniausias šiltas, bet puikus ir kitą dieną.

Receptas iš tinklaraščio SKANIOS DIENOS

 

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČI

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis